bobo13 Публикувано Април 17, 2010 Report Share Публикувано Април 17, 2010 Здравейте,в момента съм с практика 5mp, но ми трябва по-голям размер на снимката при снимане от близо (10-15 см).Понеже не съм много в час, само по-голяма резолюция ли да търся или и друго?Примерно PRAKTICA DPIX 1100 Z която е 10 MP дали ще даде доста по-голяма снимка като размер за миниатюрни неща при снимане от близо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Април 17, 2010 Report Share Публикувано Април 17, 2010 Здравей bobo13.Не е зле да дадеш малко повече инфо за това което искаш да направиш.1.От какво растояние искаш да снимаш.2.Колко голям е обекта.3.Колко подробни неща има в обекта.4.Колко голяма изкаш да е снимката(размер в см.) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Април 17, 2010 Author Report Share Публикувано Април 17, 2010 Здравей,понякога обекти около 1-1.5 мм, които ми трябват малко по-големи отколкото ги вадя със сегашния апарат и по-фокусирани - т. е. не мога да ги видя достатъчно отблизо. Сега ги снимам от близо, но явно ми е с малка резоляция апарата.И се чудя дали ако взема 10 MP практика ще ми свърши работа, и дали по-новите модели фокусират по-добре... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Април 17, 2010 Report Share Публикувано Април 17, 2010 До тук не ми отговаряш нищо от товакоето съм те попитал.До тък разбрах, че обекта е до 1,5мм.От какво растояние изкаш да го заснемеши колко голяма изкаш да е снимката.А що се отнася до тея МР-ли то може да бъдат и 5.Другото по важно нещо е оптиката,скорос на затвора,и не на последно място осветеност на обекта. И много други неща.Дай пример-големина на обект и растояние за заснемане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Април 17, 2010 Author Report Share Публикувано Април 17, 2010 Да речем украса по бижутерски изделия.В момента ми излиза на снимката с размер около 1.5 см, но ми трябва да го виждам поне 2.5, и освен това е замъглено - не се фокусира добре въпреки че е осветено от доста близо.А от колко го снимам - пробвам от 7, 10, 15 см - но не става добре. Прекалено дребни неща са. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост