dustY Публикувано Април 17, 2010 Report Share Публикувано Април 17, 2010 Привет на всички.Първо бих искал да се извиня за това че отварям тема със този проблем при положение,че е била дискутирана.Отварям я с цел,ако можете да ми помогнете относно проблема "USB device not recognized ".Компютъра ми работи постоянно и прави uptime 6-10-12месеца,не го гася.Наскоро изведнъж спряха да ми работят портовете,което ме учуди след като онзи ден работеха.Вкарвам телефон/флашка/уеб камера/принтер/дигитален фотоапарат и пак "USB device not recognized" отивам в device manager -> Universal Serial Bus controllers и виждам "Unknown device",давам scan for hardware changes , рестарт пак същото,премахнах драйверите рестарт уиндолса да си намери сам драйвери, пак същото,изключих го от захранването 10минути пуснах го пак същото.Един път излиза "Unknown device",вторият път излиза юсб порта със жълт удивителен знак,третият път излиза с червен хикс.Накрая го преинсталирах,но за съжаление без успех,отворих го почистих го,пак без успех.С Windows XP Service Pack 3 съм. Благодаря предварително за обърнатото внимание. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 17, 2010 Report Share Публикувано Април 17, 2010 Кажи поне модел на дънната платка и захранването; информация за стойностите на захранващите напрежения също няма да е излишна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dustY Публикувано Април 18, 2010 Author Report Share Публикувано Април 18, 2010 Здрасти,благодаря за вниманието и помоща.Ще ти ги дам на скриншотове информациите който изиска.Надявам се това да ти свърши работа като информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 18, 2010 Report Share Публикувано Април 18, 2010 По принцип изключване от захранване за 10-15 минути решава подобни проблеми, така че евентуално можеш да повториш операцията за по-дълго време. Говоря за издърпване на самия кабел от контакта, а не чрез копчето на захранването. Ако това не помогне, значи е възможно самото дъно да е дало или дава фира. По лични впечатления това е типично поведение на ASRock дънцата. Ако има някаква гаранция компютърната система, според мен ще е добра идея да се възползваш от нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dustY Публикувано Април 18, 2010 Author Report Share Публикувано Април 18, 2010 Ами по-принцип и аз го знам това със изключване на компютъра от захранването или да изтрия драйверите който създава проблем *usb* и че при рестарт компютъра си намира сам драйвери.Пробвах и двата начина.Като го изключих го,просто махнах кабела от компютъра - захранващият.Не съм дърпал кабела от щепсела,ако това имаш в предвид.След горе посочените от мен действия.Install/Uninstall/Preinstall на дравери,качвах дравери 1.1 и 2.0 версия,но пак без никакъв ефект.Опитах със диска с дравейри за дъното,но вместо setup.exe ми излезна Notepad файл,което ме учуди доста.След като инстаралих два дравейра,рестартирах и изведнъж и лан картата ми изчезна.Айде хубаво нея я закрепихме,но това със usb port's продължава.Компютъра ми не е нов и не е в гаранция.Но това което ме учуди без да го гася както споменах до преди два дни всичко бачкаше и после незнам какво е станало.Един приятел ме посъветва да го отворя и да наместя кабелите,но какво да им намествам като те не са вадени с години,но все пак проверих.Интересното е че като вкарам нещо го засича като ново устройство,след което ми показва Mass Data Storage и до там,няма го като външно устройство във My Computer или пък не излиза Autoplay menu,а веднъж от 10 пъти ако излезне във My Computer като се опитам да влезна или влизам и папката е празна,а всъщност трябва да е пълна или ми дава грешка че не разпознава този партишън,че трябва да е E,а не може да разпознае I partition.Интересното е че едните usb port's са на версия 1.1, а другите на 2.0.Може би това ще ви е полезно като информация да ми помогнете.Един скриншот и един репорт. П.С : Бих искал да разбера някой от вас пробвал ли е тези варианти и дали те са ефективни и достоверни. Използвайте Device Manager (Диспечер на устройствата), за да потърсите нови хардуерни устройства. Изпълнете тези стъпки:1. Щракнете върху Start ("Старт") и изберете Run ("Изпълни").2. В полето Open ("Отвори") въведете Devmgmt.msc и натиснете OK.3. В менюто Action ("Действие") щракнете върху Scan for hardware changes ("Търсене на хардуерни промени"). Тази процедура кара Windows да разпознае новите устройства.4. Затворете Device Manager (Диспечер на устройствата) и контролния панел. Ако горното няма ефект да пробваме второто. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usb]"USBBIOSx"=dword:00000000Отваряме с Notepad. После го записваме (save as) като REG файл с някакво име, например usbrestore.reg. Стартираме REG файла. П.С 2:Съжалявам за ферманите и романите просто търся всевъзможни начини и се надявам да ми съдействате и помогнете.Поздрави и предварително Благодаря.Report.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 19, 2010 Report Share Публикувано Април 19, 2010 Опитай следното:1. Отвори Command Prompt (Start -> Run... -> cmd -> OK);2. В конзолата въвеждаш set devmgr_show_nonpresent_devices=1 и потвърждаваш с Enter;3. Въвеждаш start devmgmt.msc и потвърждаваш с Enter;4. Би трябвало да се стартира Device Manager; избираш меню View -> Show hidden devices (настройката трябва да е включена).Така ще видиш всички устройства, които някога са били включвани в компютъра и са били разпознати от операционната система; неактивните устройства са с по-блед цвят от останалите. Провери групите Disk drives и Storage volumes; можеш да деинсталираш неактивните устройства от тези групи (Generic USB Mass Storage и Generic Volume). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dustY Публикувано Април 19, 2010 Author Report Share Публикувано Април 19, 2010 Здрасти,значи опитах да направя всичко както обясни стъпка по-стъпка.Но още от начало се започна. 1."В конзолата въвеждаш set devmgr_show_nonpresent_devices=1 и потвърждаваш с Enter;",опитах стъпката ти написах я във cmd-то, и получих този отговор (C:\Documents and Settings\DUSTY>devmgr_show_nonpresent_devices=1'devmgr_show_nonpresent_devices' is not recognized as an internal or external command,)2.Отидох във Device Manager->View -> Show hidden devices->Там ми се появиха две устройства под името "Generic Volume",устройство "Generic USB Mass Storage" така и нямаше.Uninstall/нах двете устройства "Generic Volume",след което компютъра ми искаше рестарт,рестартирах.Още щом зареди уиндолса по-иска още един рестарт,пак рестартирах.Опитах да сложа флашка/телефон usb кабел но пак без успех.Когато влезнах както казах по-горе във Device Manager->View -> Show hidden devices и ми се показаха двете устройства "Generic Volume",едното беше "Use this device(enable),проверих другото устройство "Generic Volume" то нямаше нито enable нито disable,беше прозрачно,т.е. не можеше да се цъкне никъде по-менютото което излиза.След като опитах с телефон/флашка ми излезнаха пак същите репорти.Прикачкам ги в случай че ти бъдат полезни.Поздрави 1.Първият скрииншот е от "Generic Volume".2.Вторият скрииншот е след като вкарах телефон/флашка.3.Третият скрииншот след повторен опит да видя дали ще разпознае устройството,след което "уж" го разпозна имаше го като директория във My Computer,влезнах в папката и тя беше празна.Опитах да пренеса файл,но ми даде грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 20, 2010 Report Share Публикувано Април 20, 2010 Командата, която се въвежда в конзолата е set devmgr_show_nonpresent_devices=1 (пропуснал си set при въвеждането). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dustY Публикувано Април 20, 2010 Author Report Share Публикувано Април 20, 2010 Да прав си извинявай,но и със *set* и без него все същото,никакъв ефект.(C:\Documents and Settings/DUSTY>set devmgr_show_nonpresent_devices=1),написах не излиза никакъв отговор.След което извърших пак същите стъпки както си описал за втори път и пак същата работа.Както в горният ми пост.Ето сега ще ти покажа какво имах в предвид с двете устройства "Generic Volume",как на едното устройство не можеш да ползваш нито едно меню(прозрачни са),а другото си е enable.Междудругото Цитирам те : (Така ще видиш всички устройства, които някога са били включвани в компютъра и са били разпознати от операционната система; неактивните устройства са с по-блед цвят от останалите. ),това никъде не го забелязах нямаше устройства с по-блед цвят и аз очаквах това да са usb port's но уви не бяха,ако това имаше в предвид.Ето погледни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Април 20, 2010 Report Share Публикувано Април 20, 2010 И аз имам подобен проблем - гейм конзола, която би трябвало да се включи като флаш памет. Проблемът е, че устройството изчезна по време на копиране на информация . Конзолата е правена от китайчета-идиотчета в час по трудово обучение, но все пак работеше. Хубавото е, че не е моя, просто ми я дадоха да видя дали работи , а май е и в гаранция. Просто ми стана интересно каво се случва. Ето какво ми се появи в регистрите при повторното включване след "изчезването" : Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 21, 2010 Report Share Публикувано Април 21, 2010 При въвеждането на командите конзолата трябва да изглежда по този наичн:http://img38.imagefra.me/img/img38/6/4/21/panevdd/f_fy7t5rm_46fb56d.pngСлед изпълнението на първата команда видимо няма резултат; след изпълнението на втората се стартира Device Manager.Като крайна мярка можеш да деинсталираш USB контролерите - Standard Enhanced PCI to USB Host Controller и Standard OpenHCD USB Host Controller, но си приготви драйверите за USB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dustY Публикувано Април 21, 2010 Author Report Share Публикувано Април 21, 2010 Направих всичко което каза и пак не стана.След като дадох сигурно ми излезнаха от usb-тата и Generic Volumes към има няма 20тина устройства с по-блед цвят.Направо изтрих всички рестартирах вкарах нови драйвери.Намира името на устройството и тамън си казах - РАЗГЕЛЕ.И пак Not recognized.Ето виж след като изтрих всички и качих нови драйвери,във Device Manager-a как пак имам устройства с по-блед цвят но със значително по-малък брой. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dustY Публикувано Април 26, 2010 Author Report Share Публикувано Април 26, 2010 Благодаря все пак за обърнатото внимание. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост