temptations Публикувано Април 13, 2010 Report Share Публикувано Април 13, 2010 Извинете ме ако темата не е за този подфорум, или ако има вече такава. Имам проблем с кражби от моя трафик. Значи, рутера ми е Тp-link 54m (някакви си цифри ), а лаптоп-а ми е MSI. Като всqка редова китайска кочинка и моята упрвлява wireless-a с програмата Atheros. И това, скъпи приятели, е информацията с която разполагам...Иска ми се да заключа по някакъв начин профила си за да не стават тези кражби , защото просто ми ми омръзна някой да си гледа фермичката на мой гръб :( Надявам се да ми помогнете с полезни съвети как да процедирам в ситуацията. Чрез Atheros ли трябва да се сложи парола или по някакъв друг начин? Ако не е твърде нагло от моя страна , бих искала да помоля за разяснения с по-малко термини от вашата сфера Благодаря предварително на отзовалите се. И пак се извинявам ако съм в грешка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
greatwhiteshark Публикувано Април 13, 2010 Report Share Публикувано Април 13, 2010 Извинете ме ако темата не е за този подфорум, или ако има вече такава. Имам проблем с кражби от моя трафик. Значи, рутера ми е Тp-link 54m (някакви си цифри ), а лаптоп-а ми е MSI. Като всqка редова китайска кочинка и моята упрвлява wireless-a с програмата Atheros. И това, скъпи приятели, е информацията с която разполагам...Иска ми се да заключа по някакъв начин профила си за да не стават тези кражби , защото просто ми ми омръзна някой да си гледа фермичката на мой гръб :( Надявам се да ми помогнете с полезни съвети как да процедирам в ситуацията. Чрез Atheros ли трябва да се сложи парола или по някакъв друг начин? Ако не е твърде нагло от моя страна , бих искала да помоля за разяснения с по-малко термини от вашата сфера Благодаря предварително на отзовалите се. И пак се извинявам ако съм в грешка Когато си правиш настройката на рутера или влизаш в страницата му слагаш паролата от Wireless-> Enable Wireless Security със отметка и пишеш в полето по долу като задедаш типа на сигурността.Но без конкретен модел няма конкретна помощ така че ако чувстваш че няма да се оправиш го остави на някой друг или го прави на СОБСТВЕНА отговорност!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
temptations Публикувано Април 13, 2010 Author Report Share Публикувано Април 13, 2010 Ако трябва да съм откровенна не мисля, че мога сама да се справя ,но студентския живот далеч от домът учи (както и неволите). Доколкото разбирам номера (модела) на рутера е TL-WR340GD. Сигурно ще прозвуча доста забавно , но как по-точно се влиза в страницата на рутера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 13, 2010 Report Share Публикувано Април 13, 2010 Пише се адреса на рутера в адресната лента на браузъра, който в твоя случай е 192.168.1.1. За име и парола се въвежда в твоя случай "admin" (без кавичките). Това е фабричната насторойка и е силно препоръчително да смениш поне паролата за достъп.Веднъж в настройките на рутера иди на Wireless Settings. Постави отметка на Enable Wireless Security, от падащо меню Security Type избери WPA-PSK/WPA2-PSK, след което в поле PSK Passphrase въведи паролата на безичната мрежа. Колкото по-сложна и дълга е тази парола, толкова по-добре. Най-добре е да се използва дълга парола от поне 8 символа, състояща се от произволна комбинация от малки и главни букви, цифри и специални символи. Дори и да не е такава, надали ще се разбие лесно. Дори и да не поставиш такава произволна парола, а искаш да е някаква, която да можеш да запомниш, то нека е все пак колкото се може по-сложна. Тази парола ще е нужна на всеки, който иска да се закачи за твоята безжична мрежа, което значи, че и от теб ще се изисква да я въведеш. Това става само при първото свързване към мрежата, след което тя се запомня от Windows и повече няма да се налага да се въвежда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 13, 2010 Report Share Публикувано Април 13, 2010 Кажи с каква опарционна система работиш.Не е задължително адресът да е 192.168.1.1... ако не е, можеш да направиш следното: 1. Start -> Run... -> въвеждаш cmd и потвърждаваш;2. В прозореца въвеждаш ipconfig и потвърждаваш с Enter;3. Преписваш си цифрите срещу характеристиката Default Gateway и ги въвеждаш като адрес в браузъра, с който работиш.След като се идентифицираш и получиш достъп до настройките, правиш описаното от greatwhiteshark и Night_Raven. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Април 14, 2010 Report Share Публикувано Април 14, 2010 И едно допълнение,желателно е когато се настройва рутера да се ползва лан кабелче.А не през Wifi мрежата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Април 18, 2010 Report Share Публикувано Април 18, 2010 Ще съживя малко тази тема - да не пускам нова.Лаптопът е същия MSI/2007g/ - не мога да включа wireless-a.На начин на свързване ми излиза,че е чрез Windows вместо чрез Atheros.Как мога да поправя това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 19, 2010 Report Share Публикувано Април 19, 2010 Кажи с коя версия на Windows работиш; провери дали ти работи услугата за wireless-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Април 19, 2010 Report Share Публикувано Април 19, 2010 Може да хвърлите око на тая програмка - генерира пароли. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Април 19, 2010 Report Share Публикувано Април 19, 2010 Кажи с коя версия на Windows работиш; провери дали ти работи услугата за wireless-а.Стара/петица е май/,с ъпдейти до СП3.Как да проверя дали работи самата услуга? Atheros драйвъра е инсталиран и работи нормално/така казва мениджъра/.Като реша да поправя връзката ми отваря друг прозорец,за Atheros, и от там чрез опции видях,че връзката за wireless-а не е чрез Atheros а чрез Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 20, 2010 Report Share Публикувано Април 20, 2010 Щракваш с десен бутон на мишката върху My Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services и проверяваш услугата Wireless Zero Configuration; ако е необходимо, стартирай/рестартирай я.Софтуера на Atheros не ти ли позволява да изключиш управлението на безжичната мрежа от Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Април 20, 2010 Report Share Публикувано Април 20, 2010 Щракваш с десен бутон на мишката върху My Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services и проверяваш услугата Wireless Zero Configuration; ако е необходимо, стартирай/рестартирай я. - беше изключено Софтуера на Atheros не ти ли позволява да изключиш управлението на безжичната мрежа от Windows? - това го оправих след като включих Wireless Zero Configuration Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост