Jump to content

Препоръчан пост

След всичкото това "почистване"(CCleaner,Registry mechanic,Smart Defrag), мисля че вече е за преинсталация :).Ако все пак не ти се преинсталира , махни всички излишни програми от startup.Не ти е от най-мощните конфигурацията , та не е необходимо допълнително да се товари.За освобождаване на място , не знам кой ти е дал съвет за диск Д , но е точно обратното , трябва да имаш повече свободно място на Ц.Там където е Windows-а , а предполагам , че е на Ц.Погледни там как е.Колкото повече свободни GB , имаш там , толкова по-добре.Спри да се стартират Nero , Adobe Acrobat reader , Nokia PC Suite.Ако искаш свали -> http://systemexplorer.mistergroup.org/download.php и дай да видим какво се зарежда при стартиране.

Еми аз сам не съм пробвал да преинсталирам,но горе долу знам как става,апък и нямам windows-чувал съм че тези от нета не са хубави.В Ц от 20гб имам свободно място 12гб,мисля че е добре?Как така да спра да се стартират "Nero , Adobe Acrobat reader , Nokia PC Suite"Аз като пусна компа ми се стартират 2 програми за нокиятa и adobe acrobat reader,и ги спирам.А на тази програма какво точно трябва да направя с нея,че не ми е ясно.

И най-вече ESET :giggle:

Да спра антивирусната,знам че тя товари много компютърът,но ако влезе вирус?

Сподели другаде

Не спирай антивирусната. crazyfrog си прави неуместна шега. Всъщност се надявам, че е шега, а не сериозен съвет, защото ако е съвет, е много лош. Дори е силно препоръчително антивирусната да се смени с някоя по-актуална, че NOD32 2.7 е доста старичка.

Твърдият ти диск IDE или SATA е?

Бих препоръчал сканиране за зловреден код.

Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно.

За Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканирай);

- като приключи сканирането кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

- ще се появи текстов файл (лог), копирай съдържанието му тук.

За SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);

- кликни Next и изчакай програмата да сканира;

- ако има засечени заплахи, кликни OK на съобщението;

- кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;

- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);

- копирай съдържанието му тук.

Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага.

Сподели другаде

80GB MAXTOR 7200 SATA 8MB

И тука сега няма как да не попитам.

1-след като имам тези програми могат ли да ми служат като антивирусна-ако може,коя от двете да оставя,и да деинсталирам ли нод32?

П.С Викаш нод32 версия 2.7 била старичка? Ми сега като се загледах :wacko: ...2.5 е :D

Редактиран от К20
Сподели другаде

Нито една от двете няма резидентна защита в безплатната си версия, а ме съмнява да си си ги купил. Дори и да са регистрирани, техните резидентни защити не са проектирани да заместват антивирусна програма, а да работят съвместно с нея.
Сподели другаде

На тази програма не ми излезе "покажи резултатите" ами направо се отвори файла,и никаде нямаше "премахни избраните"

Malwarebytes' Anti-Malware 1.45

www.malwarebytes.org

Database version: 3988

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

4/15/2010 15:12:08

mbam-log-2010-04-15 (15-12-08).txt

Scan type: Quick scan

Objects scanned: 100876

Time elapsed: 4 minute(s), 33 second(s)

Memory Processes Infected: 0

Memory Modules Infected: 0

Registry Keys Infected: 0

Registry Values Infected: 0

Registry Data Items Infected: 0

Folders Infected: 0

Files Infected: 0

Memory Processes Infected:

(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

Folders Infected:

Files Infected:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUPERAntiSpyware Scan Log

http://www.superantispyware.com

Generated 04/15/2010 at 02:57 PM

Application Version : 4.35.1002

Core Rules Database Version : 4805

Trace Rules Database Version: 2617

Scan type : Complete Scan

Total Scan Time : 00:18:00

Memory items scanned : 512

Memory threats detected : 0

Registry items scanned : 4996

Registry threats detected : 29

File items scanned : 18137

File threats detected : 1

Unclassified.Oreans32

HKLM\System\ControlSet001\Services\oreans32

C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\OREANS32.SYS

HKLM\System\ControlSet001\Enum\Root\LEGACY_oreans32

HKLM\System\ControlSet003\Services\oreans32

HKLM\System\ControlSet003\Enum\Root\LEGACY_oreans32

HKLM\System\CurrentControlSet\Services\oreans32

HKLM\System\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_oreans32

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32#NextInstance

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#Service

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#Legacy

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#ConfigFlags

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#Class

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#ClassGUID

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#DeviceDesc

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000#Capabilities

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000\LogConf

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000\Control

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_OREANS32\0000\Control#ActiveService

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32#Type

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32#Start

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32#ErrorControl

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32#ImagePath

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32#DisplayName

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32\Security

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32\Security#Security

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32\Enum

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32\Enum#0

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32\Enum#Count

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\oreans32\Enum#NextInstance

Сподели другаде

На "тази" програма не са се появили споменатите от теб бутони, защото не са били открити заплахи. Явно ще трябва да си променя шаблона, че изглежда не е достатъчно ясен... Кога ли ще бъде?
Сподели другаде

Еми не ги разбирам тия работи.Има ли още нещо което трябва да направя?Работата му се подобри доста,но изведнъж забива и нищо немога да направя освен да го рестартирам,не спича а направо "отказва".Също така възможно ли е Mozila firefox да ми спича заради проблем в компютъра.

Един пример-влизам във vbox7,пускам някой клип започва спича ужасно,влизам в друг сайт пак спича малко,обикалям си така около 5 минути,затварям mozila firefox давам десен бутон на десктопа-най малко 3 секунди,опитвам се да отворя my computer-около 4 секунди после ми излиза едно фенерче дето се мърда на ляво на дясно и там около 3 секунди,влизам в "Д" отваря го за около 2-3 секунди (рядко за 3) пак фенерчето и после вече е поносимо в другите папки по 2 секунди ги отваря.

Сподели другаде

Попринцип да.Но вчера го преинсталирах и сега нямам проблеми.

Каква антивирусна ще ми препоръчате,че сега нямам никаква,а нод32 много ми товареше компа.Някоя лека и ефектна,един приятел ми каза,че нямало смисъл щото той е от доста време без антивирусна и преинсталирва windows-a на 5-6 месеца,и сега се колебая дали да си слагам.Чувал съм и за online сканирване,но и знам само лоши работи за тях-че в тях имало вируси и задръствали компютъра и т.н

Сподели другаде

1. Поредният потребител, който прибягва до преинсталация при появата на проблем. Дали да не си направя списък с такива потребители и при следващата тема с проблем от тяхна страна директно да им пиша да преинсталират и да не си губя времето?

2. NOD32 в своите версии 2.х беше една от най-леките антивирусни програми. Да твърдиш, че ти е товарила компютъра, е нещо, с което не мога да се съглася.

3. Антивирусната програма е редно да е "ефективна", а не "ефектна". Ефектна антивирусна програма е такава, която изглежда добре, а ефективна е такава, която си върши работата.

4. Надеждни продукти са Kaspersky AntiVirus, ESET NOD32 Antivirus system, Microsoft Security Essentials, Avira AntiVir Personal и avast! Free Antivirus. Първите две са платени, следващите три са безплатни. Всичките са достойни продукти. Лично аз бих заложил на avast!.

5. Компютърната сигурност е важно нещо. Пълното отсъствие на защитни програми не е препоръчително за никого. Възможно е да се процедира без такива програми, но това е само за опитни потребители, които са наясно какво вършат. И дори тогава си остава немалък риск. И все пак ако за всеки проблем ще преинсталираш и не те бърка, то може би наистина можеш да минеш без антивирусна.

6. Онлайн скенерите са си редовни, стига да са стартирани от официалните сайтове на легитимни автори на антивирусни продукти.

Сподели другаде