Jump to content

Инсталация на WINDOWS XP

aanton987

Препоръчан пост

Здравейте при преинсталиране на windows-са имах първо следните проблеми:

Не ми се показа прозореца в които приемам лицензионното споразумение с F8 а излезе някаква грешка но не си я записах и ми даде възможност да натисна само F3 след, което комп. се рестартира:

Направих промени в БИОСА в IDE Controler точно не мога да се сетя наименованието на отделните позиции но промених следното:

IDE controle: nonRAID а беше на RAID

имаше и следващи позиции които промених но не мога да се сетя как се казват а трябва отново да сменям кабелите и зотова реших първо да Ви напиша пък след това ако нещо не е ясно ще пусна комп.и за да видя какво съм променил.

Все пак след тази процедура се получи но не ми дава да форматирам диск C: излиза следното съобщение:

Setup was unable to format the partition. The disk may be damaged.

make sure the drive is switched on and properly connected to your computer. If the disk is a SCSI disk, make sure your SCSI devices are properly terminated. Consult your computer manual or SCSI adapter documentation for more information.

You must select a different partition for windows XP

To Continue press Enter....

След като включа компютъра докато зарежда ми изписва RAID controler: NonRAID има някаква връзка с SCSI и RAID controler точно не съм запознат с тези две понятия.

Един вид към компютъра все едно е прикрепен външен хард диск.

Инсталирах обаче Windows 7 и нямаше проблем. Но аз не искам Windows 7, защото рам паметта на комп. е 512 МВ, което мисля че ще бъде проблем.

Сподели другаде

За какъв компютър става въпрос - за настолен или за лаптоп? За режима - на Native IDE го постави, ако може. Друг път инсталирано ли е с този диск, пробван ли е?
Сподели другаде