bako_ttv Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Здравейте! Четох темата за инсталация на Windows 7 но така и не разбрах това което искам да ви попитам?!Става въпрос за това, че компютъра ми е сега с ХР и харда е разделен на три дяла - 50gb където е ХР-то и още два по 100gb,и ме интересува ако инсталирам Windows 7 като се стигне до избор на дял където да се инсталира да се изтрие дял С: 50gb който е и да се създаде въпросния дял от 100mb и останалото от тези 50gb пак да си станат дял С: (целта ми е да се запазят другите дялове (D: и E:) и информацията на тях)?! Възможно ли е това и как понеже не го разбрах това като четох темата?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
daniel1995 Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Попринцип Windows-а сам си създава тоя дял от 100МБ. Доколкото разбирам ти искаш да махнеш XP и да сложиш 7. Като стигнеш до разделянето, трий C:, създай го нановои би трябвало Windows-а сам да го създаде Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Април 3, 2010 Author Report Share Публикувано Април 3, 2010 Попринцип Windows-а сам си създава тоя дял от 100МБ. Доколкото разбирам ти искаш да махнеш XP и да сложиш 7. Като стигнеш до разделянето, трий C:, създай го нановои би трябвало Windows-а сам да го създаде Да точно така искам да махна ХР-то и да сложа 7, а за 100mb видях как си ги прави като го инсталирах във виртуална среда с Virtual PC но там си беше само един дял и за това реших да ви попитам?! Не бях много сигурен дали ако изтрия дял C: и го създам наново ще има проблем с другите дялове?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
daniel1995 Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Не би следвало да има проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Не си го видял, защото не му слага буква по подразбиране, един вид е скрит. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Ъй го къдя е =>> Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Април 4, 2010 Author Report Share Публикувано Април 4, 2010 Христос Възкръсна! Здравейте приятели! Имам един въпрос свързан с това което ви питах в тази тема понеже опитах да преинсталирам, но нещо не става?! В смисъл като задам в биоса първо буутващо да е CD-ROM и след запаметяване на тази настройка и рестарт като стигне до мястото в което трябва да се натисне клавиш за да почне да буутва от диска и ми дава грешка: CD-ROM BOOT ERROR CODE-5Записвачката ми е LG Не знам защо я дава тази грешка, но ми се струва че няма да успея да инсталирам Windows 7 на моя компютър?! Ето инфо за системата от Еверест:Поле СтойностКомпютър Вид на компютъра Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PCОперационна система Microsoft Windows XP ProfessionalПакет на обновление на ОС Service Pack 3Internet Explorer 8.0.6001.18702 (IE 8.0)DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)Компютър AdminИме на потребителя AdminSMTP e-mail адрес Домейн Дата / Време Дънна платка Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+Дънна платка ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)Чипсет на дънната платка SiS 735Системна памет 1280 MB (PC3200 DDR SDRAM)DIMM1: A-Data DNGC1A16 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)DIMM2: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)Тип BIOS AMI (04/29/02)Комуникационен порт Communications Port (COM1)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM10)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM11)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM12)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM13)Комуникационен порт Communications Port (COM2)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM3)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM4)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM5)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM6)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM7)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM8)Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM9)Комуникационен порт Printer Port (LPT1) Дисплей Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)3D-ускорител nVIDIA GeForce FX 5500Монитор Maxdata Belinea 1705 S1 (111754) [17" LCD] (803CD01405250) Мултимедия Звуков адаптер C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device Съхранение на данни IDE контролер SiS PCI IDE ControllerКонтролер за памет A347SCSI SCSI ControllerФлопи-дисково устройство Floppy disk driveДисково устройство Hitachi HDT725025VLAT80 (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)Оптично устройство HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)Състояние на SMART OK Раздели C: (NTFS) 50548 MB (28485 MB свободно)D: (NTFS) 93958 MB (34167 MB свободно)E: (NTFS) 93958 MB (26589 MB свободно)Общ размер 232.9 GB (87.2 GB свободно) Вход Клавиатура Enhanced Multimedia PS/2 KeyboardМишка HID-compliant mouseМишка Microsoft PS/2 Mouse Мрежа Основен IP адрес Основен MAC адрес Мрежова карта Bluetooth PAN Network Adapter - Packet Scheduler MiniportМрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Модем Bluetooth DUN ModemМодем Bluetooth Fax ModemМодем Bluetooth LAP ModemМодем Bluetooth LAP Modem #2 Периферни устройства Принтер Microsoft Office Document Image WriterПринтер Microsoft XPS Document WriterUSB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host ControllerUSB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host ControllerUSB-устройство A4 TECH PC Camera HUSB-устройство Generic USB HubUSB-устройство ISSC Bluetooth DeviceUSB-устройство USB Human Interface Device DMI Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc.Версия на DMI BIOS 07.00TПроизводител на DMI системата ECSDMI система K7S5AВерсия на DMI системата 1.0Сериен номер на DMI системата 00000000Производител на DMI дънната платка ECSDMI дънна платка K7S5AВерсия на DMI дънната платка 1.0Сериен номер на DMI дънната платка 00000000Производител на DMI кутията ECSВерсия на DMI кутията Version 1.00Сериен номер на DMI кутията 123456890Запазена марка на DMI кутията 0123ABCТип на DMI кутията Desktop CaseDMI общо / свободни слотове памет 4 / 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 4, 2010 Report Share Публикувано Април 4, 2010 Значи е възможно да не си записал диска както трябва. Инсталацията на Windows 7 е фасулска работа иначе - просто посочваш къде да се инсталира, форматираш и това е. По принцип твоята машина не е много за този уиндоус, но не пречи да го пробваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Април 5, 2010 Author Report Share Публикувано Април 5, 2010 Здравей! Свалих исото като влязох във форума на Windows 7 България ,и от там линка който бяха дали ме препрати в Замунда!Бах го записал с Ашампо 9, но сега го записах с ImgBurn като след записа направи проверка и не откри грешки и се отвори този прозорец:http://store.picbg.net/thumb/88/8A/bb170f28a43d888a.jpg След това рестартирах компютъра и отново в биоса направих първо буутващо да е CD-ROM-а ,но уви същата грешка ми показа?! п.с.Същото исо е инсталирано във Virtual PC в момента!Сетих се и още нещо: Възможно ли е IDE кабела да е проблемен на записвачката понеже е 40 пинов ,а не 80 пинов (може и да не е от значение ,но се сетих да ви попитам и за него)?! EDiT: Не е от кабела! Смених го с нов 80 пинов и пак ми даде грешката като този път пишеше ,че няма буут диск в записвачката или ,че не го намира?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 5, 2010 Report Share Публикувано Април 5, 2010 Кабелът е препоръчително да го смениш с 80-пинов, защото той е по-бърз (позволява скорости над 66 MB/s (Ultra DMA 4).Да не бъркаш нещо с настройките в биоса, запазваш ли ги, сигурен ли си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Април 5, 2010 Author Report Share Публикувано Април 5, 2010 Кабелът е препоръчително да го смениш с 80-пинов, защото той е по-бърз (позволява скорости над 66 MB/s (Ultra DMA 4).Да не бъркаш нещо с настройките в биоса, запазваш ли ги, сигурен ли си? Кабела вече го смених с 80 пинов (както вече едитнах предния си пост), а и в биоса съм сигурен ,че като задам първо буутващо да е CD-ROM и после с F10 -> Y -> Enter се запаметява (поне така съм го правил когато съм си преинсталирал ХР-то)! Друго нищо не пипам в биоса! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 5, 2010 Report Share Публикувано Април 5, 2010 Ако записвачката ти е наред, тогава освен да опиташ с обновяване на BIOS до по-нова или последна версия. Какъв модел е дъното? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Април 5, 2010 Report Share Публикувано Април 5, 2010 Виж тук http://www.unawave.de/windows-7-tipps/code5-error.html?lang=EN Първото и най-лесно нещо, което е трябвало да направиш, е да въведеш в търсачката CD-ROM BOOT ERROR CODE-5. Оттам нататък е лесно. В англоезичните форуми има информация колкото искаш за каквото се сетиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Април 5, 2010 Author Report Share Публикувано Април 5, 2010 Този линк който си дал показва как да се направи буут диск с ImgBurn ,но при мен направо си го открива като такъв и така го и записах,(а и нали го инсталирах в Virtual PC направо от харда?!):http://store.picbg.net/thumb/56/DA/2961b09b747856da.jpg Колкото до обновяване на биоса изобщо не знам как се прави!А това е инфото за дънната платка от еверест:Поле СтойностСвойства на дънната платка ID на дънната платка 62-0429-001131-00101111-040201-SiS735$K7S5A_K7S5A RELEASE 04/29/2002 SДънна платка ECS K7S5A Свойства на FSB шината Тип шина DEC Alpha EV6Ширина на шината 64 bitРеална честота 133 MHz (DDR)Ефективна честота 267 MHzПропускателна способност 2132 Мбайта/с Свойства на шината на паметта Тип шина DDR SDRAMШирина на шината 64 bitСъотношение Памет:Шина 1:1Реална честота 133 MHz (DDR)Ефективна честота 267 MHzПропускателна способност 2132 Мбайта/с Физическа информация за дънната платка Брой слотове за процесор 1 Socket 462Разширителни слотове 5 PCI, 1 AGP, 1 AMRRAM слотове 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMMВградени устройства AudioФорм-фактор ATXРазмери на дънната платка 240 mm x 300 mmЧипсет на дънната платка SiS735 Производител на дънната платка Фирма Elitegroup Computer SystemsИнформация за продукта http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductList_new.aspx?CategoryID=1&MenuID=7&LanID=0Обновление на BIOS http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/Category_Download.aspx?MenuID=6&LanID=0Обновяване на драйвери http://driveragent.com?ref=59BIOS обновления http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 7, 2010 Report Share Публикувано Април 7, 2010 Бако така като гледам и ти като мен няма да можеш да го подкараш този уиндоус 7!Същата грешка ми даваше и в сервиза ми казаха същото което те е посъветвал Назиков да се обнови биоса, но понеже бях във финансово затруднение нямаше как да ми го ъпдейтнат и за сега се отказах от това! Но по натам като се поопарича мисля даже да сменя дъното с по ново и процесора също за да мога да го ползвам без затруднение този уиндоус! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост