Jump to content

Липсващи опции в Windows 7

MuTk0o0

Препоръчан пост

Здравейте.От известно време се появи един проблем в Windows 7.Започна да показва само Папка в менюто Създай

http://i39.tinypic.com/j7dz5z.jpg

И това в повечето папки.Само на определени места ми разрешава да създавам нещо,различно от папка.Примерно на работния плот.

http://i42.tinypic.com/s5z0qr.jpg

Можете ли да ми помогнете? :(

Сподели другаде

System Restore функцията работи ли ти? Ако проблема не е от отдавна, може да пробваш с връщане на системата към по-задна дата.

Ами всъщност мисля,че е отдавна,просто чак днес ми направи по-голям проблем,тъй като трябваше да направя няколко файла и после да ги преместя в папката,която искам.

Сподели другаде

Ами всъщност мисля,че е отдавна,просто чак днес ми направи по-голям проблем,тъй като трябваше да направя няколко файла и после да ги преместя в папката,която искам.

Абе сега пробвах Windows 7 на виртуална машина и видях, че и при мен има същия проблем като при теб. Не мога навсякъде да създавам нов текстов документ примерно, а само нова папка. Това явно е някаква особеност, но не мога да разбера още защо е така.

Сподели другаде

Аха значи проблема не е при мен.

Еми ще се радвам някой да намери как се оправя това.Същевременно и аз ще търся,ако намеря как ще пиша,за да знаят и другите. :)

Сподели другаде

С каква версия на Win-a става това?

Nazikov - на чиста инсталация ли? :blink:

На чиста, както си се инсталира обикновено, каква друга?...

Май сте попаднали на самоделки и двамата. Тук има упътване как да добавиш неща в меню new

За да дават това упътване, явно проблема са го забелязали и те. Не е самоделка, защо трябва все да е такъв?

Сподели другаде

В линка са го описали, защото това може да бъде причинено от вируси и друг зарази. Само не мога да разбера на как така на чисто нова инсталация и то на виртуална машина се получава така :lookaround:
Сподели другаде

В линка са го описали, защото това може да бъде причинено от вируси и друг зарази. Само не мога да разбера на как така на чисто нова инсталация и то на виртуална машина се получава така :lookaround:

Установих причината: UAC - User Account Control. Изключи го и се оправя. При Windows Vista е същото, досега не го бях забелязал.

Сподели другаде

Не е самоделка, защо трябва все да е такъв?

Защото от самоделки идват много проблеми. Много повече проблеми, отколкото повечето хора си мислят. Често се е случвало да се чудим какво става, а да се окаже, че потребителят е бил със самоделка. Редно е да сме наясно, че основата за всичко останало, което е операционната система, е читава, за да можем спокойно да мислим нататък.

Установих причината: UAC - User Account Control. Изключи го и се оправя. При Windows Vista е същото, досега не го бях забелязал.

Не бих препоръчал UAC да се спира. Това е полезна функционалност, която косвено се грижи за сигурността на системата. Изключването й е крачка назад от гледна точка защита на компютъра.

Сподели другаде

Мисля,че е бил проблем с правата на акаунта.Не съм сигурен защо се акаунта ми не е бил изцяло администраторски,може да съм бръкнал нещо без да осъзная,за което се извинявам.Благодаря Ви все пак,че се опитахте да ми помогнете.Реших проблема като разреших акаунта Administrator и влязох през него.Сега ще го настроя,както беше другия и ще си работя с него.Благодаря още веднъж на тези,които се опитаха да ми помогнат. :)
Сподели другаде

Да, той акаунта никога не е наистина администраторски. Сега ще видя и аз да пробвам това.

Допълнено: Той си ми е администраторски акаунта. Не знам какво друго да променя, освен да изключа UAC.

Сподели другаде