tazmetal Публикувано Март 29, 2010 Report Share Публикувано Март 29, 2010 Опитвам се да си разделя твърдия диск на С и D. По стандартния начин "partitioning" не можа да стане по време на инсталацията, когато се появява момента за разделяне..... клавиш C не е активен???? Може би защото вече е форматиран, като един единствен C: диск? След като се инсталира XP не става и чрез Computer Management. Имате ли някакви идеи? Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 29, 2010 Report Share Публикувано Март 29, 2010 Не е възможно... Изтрий всички партишъни (ако нямаш нещо ценно записано) и ги направи наново с инсталационния диск на Windows XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Март 29, 2010 Report Share Публикувано Март 29, 2010 Acronis Disk Director Suite 10.0.2160 - можеш да създаваш, триеш, оразмеряваш и т.н. партишаните си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 30, 2010 Report Share Публикувано Март 30, 2010 Още предложения: EASEUS Partition Master Home Edition и Partition Manager Free Edition. И двете са безплатни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Engineer_Rangelov Публикувано Март 31, 2010 Report Share Публикувано Март 31, 2010 Опитвам се да си разделя твърдия диск на С и D. По стандартния начин "partitioning" не можа да стане по време на инсталацията, когато се появява момента за разделяне..... клавиш C не е активен???? Може би защото вече е форматиран, като един единствен C: диск? След като се инсталира XP не става и чрез Computer Management. Имате ли някакви идеи? Благодаря предварително. "Клавиша" С: не е активен защото партицията С: е вече създадена и е присвоено 100% от пространството. Трябва да изтриеш партицията и след това да създадеш две /или колкото искаш/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mita4eto88 Публикувано Април 2, 2010 Report Share Публикувано Април 2, 2010 Аз също имам проблем при разделянето т.е. не мога да си раздела харда на повече от 4 части.Работя с убунту 9.10 имам и инсталирана виста.Пробвах с GParted под линукс,но не става.Ще бъда много благодарен.ако някои ми помогни.Искам да инстална Sabayon с KDE графична среда без да истривам нито една система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
_LosT_ Публикувано Април 14, 2010 Report Share Публикувано Април 14, 2010 Здравейте. Имам въпроси относно разделянето на твърдия диск. Само разширените дялове ли могат да съдържат логически устройства?Имам 2 дяла - първичен и разширен (с едно логическо устройство). Та, въпросът ми е ако изтрия логическото устройство, разширеният дял ще се запази ли?И още нещо, логическите устройства излизат ли в My Computer? Въпросите са доста "тъпи", но просто не съм на "ти" с тези работи... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 14, 2010 Report Share Публикувано Април 14, 2010 Може да прочетеш тук по въпроса, както и другаде с помощта на Google. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост