Jump to content

Проблем с DVD записвачка

Препоръчан пост

Проблемът е следният, записвачката ми е ATAPI DVD A DH20A4P ATA Device не иска да записва CD дискове,и не чете всички CD,с DVD нямам проблеми.С Windows 7 съм инсталирал съм вички драйвари, инсталирах почти всички записващи програми,обнових firmware,почистена е, деинсталирах я като устройство за да може след това Windows да намери устройството и да си зареди драйвари.Изписва ми че това устройство работи правилно.Дали не е време за смяна.

Прикачени миниатюри

post-9079-12697131859334_thumb.jpg

Сподели другаде

За да не публикувам нова тема бих ви запитал защото имам подобен проблем.На Windows XP SP3 съм и имам проблем с DVD записвачка SONY OPTIARC DVD RW AD-7173A.Следното нещо става когато сложа диск.Зарежда си дискчето до курсура на мишката и уж като е готово в MyComputer пише че няма нищо на диска,това МИСЛЯ че е проблем само със DVD.но не съм сигурен защото и не всички CD-та чете.Със последния драйвер съм като натисна обновяване и преди си четеше и записваше напълно нормално.
Сподели другаде

И за двамата се отнася: Смяна на фърмуера до последна версия и, ако това не помогне - смяна на записвачката с нова.

Извинявай,много но не разбирам какво е фърмуера?И от къде трябва да го сменя до последната версия?

Сподели другаде

Извинявай,много но не разбирам какво е фърмуера?И от къде трябва да го сменя до последната версия?

Оттук свали последната версия 1.04. Как става смяната: Извади диска от устройството, ако има такъв, затвори всички работещи програми (без резидентните), браузъри и др. Стартирай файла и чакай - не прекъсвай по никакъв начин процеса и не рестартирай. Ако не става, влез в Safe mode и тогава направи описаното.

Текущата ти версия се вижда в програмите за запис, където се изписва типът на записвачката и след това е тя.

След смяната рестартирай компютъра.

Сподели другаде

Оттук свали последната версия 1.04. Как става смяната: Извади диска от устройството, ако има такъв, затвори всички работещи програми (без резидентните), браузъри и др. Стартирай файла и чакай - не прекъсвай по никакъв начин процеса и не рестартирай. Ако не става, влез в Safe mode и тогава направи описаното.

Текущата ти версия се вижда в програмите за запис, където се изписва типът на записвачката и след това е тя.

След смяната рестартирай компютъра.

Дотук много благодаря но когато стартирам файла без никакви други програми освен системните на 2-рата чертичка спира и пише "Update Failed" защо не иска да се упдейтне,а пък е 1-01 версията,а това което свалих е 1-04..Не знам без диск е в устроиството 2пъти пробвах и не иска.На всичко отгоре само рестарт го оправя след като файлне.Може би иска да е отворено устройството или дедазнам.

Сподели другаде

Дотук много благодаря но когато стартирам файла без никакви други програми освен системните на 2-рата чертичка спира и пише "Update Failed" защо не иска да се упдейтне,а пък е 1-01 версията,а това което свалих е 1-04..Не знам без диск е в устроиството 2пъти пробвах и не иска.На всичко отгоре само рестарт го оправя след като файлне.Може би иска да е отворено устройството или дедазнам.

Тогава влез в Safe mode с F8 след "бипкането" при рестарт и инсталирай новата версия. Затворена трябва да е записвачката (и празна).

Сподели другаде

Тогава влез в Safe mode с F8 след "бипкането" при рестарт и инсталирай новата версия. Затворена трябва да е записвачката (и празна).

Много мерси за бързата реакция сега ще пробвам и ще те уведомя за резултата!

Сподели другаде

Проблемът е следният, записвачката ми е ATAPI DVD A DH20A4P ATA Device не иска да записва CD дискове,и не чете всички CD,с DVD нямам проблеми.С Windows 7 съм инсталирал съм вички драйвари, инсталирах почти всички записващи програми,обнових firmware,почистена е, деинсталирах я като устройство за да може след това Windows да намери устройството и да си зареди драйвари.Изписва ми че това устройство работи правилно.Дали не е време за смяна.

Прикачени миниатюри

Ако не записва носители на различни марки, включително и такива, каквито преди е записвало, не чете различни носители, включително и записани на други компютри, и е с обновен фърмуеър, то значи най-вероятно самото устройство си умира. Това е донякъде типично за LiteOn, които се характеризират малко повече от останалите производители със "срок на годност" на устройствата си. В повечето случаи работят доста добре, докато са в този срок, но след като изтече и започват да берат душа.

Сподели другаде