Jump to content

Препоръчан пост

Извинявам се за допуснатите правописни грешки. :blush: Искам да кажа,че съм и начинаещ в тази област затова ви моля да ми се обяснява по-подробно. :blush:

Имам сериозен проблем.Знчи като сложа диск в записвачката след няма и 2-3 секунди компютърът ми с е рестартира.Маля помогнете,защото DVD-то ми трябва.

Редактиран от IVAN
Грешен раздел :Р
Сподели другаде

Извинявам се за допуснатите правописни грешки. :blush: Искам да кажа,че съм и начинаещ в тази област затова ви моля да ми се обяснява по-подробно. :blush:

Имам сериозен проблем.Знчи като сложа диск в записвачката след няма и 2-3 секунди компютърът ми с е рестартира.Маля помогнете,защото DVD-то ми трябва.

Какъв ти е Windowsa? Опитай с друг диск... сложи някой празен :)

Сподели другаде

Проввал съм с празен диск,чете го без да се рестартира,но веднага като сложа друк пълен диск веднага се рестартира.Четох най различни статии и се обърках жестоко. :crosseyes1:

Windows XP SP3

Сподели другаде

Проввал съм с празен диск,чете го без да се рестартира,но веднага като сложа друк пълен диск веднага се рестартира.Четох най различни статии и се обърках жестоко. :crosseyes1:

Windows XP SP3

Опитай с диск, който не съдържа autorun, пълен с музика или снимки например.

Най-вероятно е нещо от autoruna, може и заради вирус...

Сканирай харда с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware

Сподели другаде

Опитай с диск, който не съдържа autorun, пълен с музика или снимки например.

Най-вероятно е нещо от autoruna, може и заради вирус...

Сканирай харда с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware

Имам ги и двете и си сканирам компютъра два пъти седмично.Друг е проблема(пане така си мисля),защото чете обсолютно празен диск,но не чете диск на който има само една картинка :blush: .Бърниках биоса и го бях оправил за точно 3 минути,прочете пълен DVD диск след това и CD диск и след кото сложих 2-ри CD диск се рестартира.Гледах в divice manager за проблеми с хардуера,тествах го с програми,но те не ми показаха нищо.

Сподели другаде

Ресваш компа, след като се изтества БИОСА, преди да почне да зарежда Windowsa, почваш да цъкаш F8 бързичко, докато не ти отвори 1 меню, от което избираш Safe Mod. :)
Сподели другаде

Отвори Notepad, постави текста от полето по-долу в прозореца и запази файла с име safeboot.bat на удобно място:

regedit /e C:\safeboot.txt "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal"

Стартирай файла. Това ще създаде файл safeboot.txt в C:\. Копирай съдържанието му тук.

Сподели другаде

Пише това

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\AppMgmt]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Base]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Boot Bus Extender]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Boot file system]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CryptSvc]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\DcomLaunch]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\dmadmin]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\dmboot.sys]

@="Driver"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\dmio.sys]

@="Driver"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\dmload.sys]

@="Driver"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\dmserver]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\EventLog]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\File system]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Filter]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\HelpSvc]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcmscsvc]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\MCODS]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Netlogon]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\PCI Configuration]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\PlugPlay]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\PNP Filter]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Primary disk]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\RpcSs]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\SCSI Class]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\sermouse.sys]

@="Driver"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\sr.sys]

@="FSFilter System Recovery"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\SRService]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\System Bus Extender]

@="Driver Group"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\vga.sys]

@="Driver"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\vgasave.sys]

@="Driver"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\WinMgmt]

@="Service"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}]

@="Universal Serial Bus controllers"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="CD-ROM Drive"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="DiskDrive"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E969-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="Standard floppy disk controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="Hdc"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E96B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="Keyboard"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="Mouse"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E977-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="PCMCIA Adapters"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E97B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="SCSIAdapter"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="System"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{4D36E980-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

@="Floppy disk drive"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F}]

@="Volume"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\{745A17A0-74D3-11D0-B6FE-00A0C90F57DA}]

@="Human Interface Devices"

Сподели другаде

Предложението ми може да ти се стори досадно, но мисля, че ще е добре да опиташ да деинсталираш продуктите на McAfee, които имаш, и да провериш дали тогава ще се рестартира. Ако и след деинсталацията на въпросните продукти системата продължава да се рестартира, значи говорим за хардуерен проблем. В такъв случай ще е добре да се опиташ флашване на последния фърмуеър на устройството, да се проверят кабелите му, да се провери по-подробно и захранването например.
Сподели другаде

Моля, направи следното: отвори Notepad и в нея постави следния текст:

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\HelpSvc]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcmscsvc]

Запази файла с име fix.bat на удобно за теб място, стартирай го, кликни Yes и после OK.

Опитай отново да поставиш диск под Safe Mode и кажи дали продължава да се рестартира.

Сподели другаде

Моля, направи следното: отвори Notepad и в нея постави следния текст:

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\HelpSvc]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcmscsvc]

Запази файла с име fix.bat на удобно за теб място, стартирай го, кликни Yes и после OK.

Опитай отново да поставиш диск под Safe Mode и кажи дали продължава да се рестартира.

Провах го,записах го цъкнах излезна ми cmd панела,после изчезна и тва беше.После го сложих в сейф мод, сложих диск и пак се рестартира.Възможно ли е да е от прахът,да се е замърсило и да не може да чете.

Сподели другаде