rossoneroooo Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Здравейте,Имам проблем с нова флашка. Надявам се някой тук да има идея как да се справя с нея.По същество-купих си флашка 2 Гб Kingmax. Пробвах да я свържа към компютъра си, но ми изписа съобщение „Устройството е заредено”, супер. След това като отворя Моя компютър не излиза в „Устройства със сменяеми носители”. С една дума не се разпознава. С windows XP съм. Пробвах формат с различни програми като Hard Disk Low Level Format Tool и HP USB Disk Storage Format Tool, но не намират флашката. С други флашки нямам проблем. Пробвах да отворя флашката на друг компютър-нямах проблеми. Даже я форматирах под FAT32, след това отново на моя компютър-и не я открива. Рових се из нета, търсих по форуми и нищо. Някъде пишеше, че може да не е съвместима с хардуера на компютъра ми. Някакви идеи? Мисля, че достатъчно ясно се изразих, но ако има нещо неясно ще отговарям.Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 В Device manager (десен бутон на My Compuer, Properties, Hardware) има ли устройства с питанки, когато свържеш флашката? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rossoneroooo Публикувано Март 25, 2010 Author Report Share Публикувано Март 25, 2010 В Device manager (десен бутон на My Compuer, Properties, Hardware) има ли устройства с питанки, когато свържеш флашката?Да, има. Other devices-USB 2.0 Flash Disk.От там устройството е включено (enable). Device status The drivers for this device are not installed. (Code 28) To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.На свойства, обновяване на драйвери ми излиза нов прозорец "Съветник за актуализиране на хардуеър"-търси автоматично драйвери и нищо-"Този хардуеър не може да се инсталира" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Тогава разгледай за драйвери тук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rossoneroooo Публикувано Март 25, 2010 Author Report Share Публикувано Март 25, 2010 Търсих драйвъри и в официалния сайт, но има само за win 98.Интересното е че на друг компютър работи флашката (само на 1 друга машина съм пробвал). Явно проблема е при мен-софтуеър, хадруеър?!?!Имам виртуална машина на vmware workstation с инсталиран Ubuntu, и там се вижда флашката. Даже свалях и качвах файлове. Работил съм с други флашки без проблеми. Пробвам на различни USB входове-не иска да стане. Други опции? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Windows-а ти може ли да се ъпдейтва, или с други думи "легален" ли е? Опитай да инсталираш последните ъпдейти, въпреки че повечето са за защита.По принцип в Windows XP би трябвало да има дрейвери за USB устройства. Пробвай друга флашка на същия комп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rossoneroooo Публикувано Март 25, 2010 Author Report Share Публикувано Март 25, 2010 Windows-а ти може ли да се ъпдейтва, или с други думи "легален" ли е? Опитай да инсталираш последните ъпдейти, въпреки че повечето са за защита.По принцип в Windows XP би трябвало да има дрейвери за USB устройства. Пробвай друга флашка на същия комп Windows е "оригинален", свалени са последните обновявания. Аз също се учудвам защо не работи. Би трябвало XP да разпознава автоматично, както стана с проблемната флашка на друг компютър. На моята машина пробвам и сега с 2 други флашки-никакви проблеми. Явно тази Kingmax e боклук(другите флашки са Kingston и Corsair Flash Voyager, ако има значение изобщо). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Сега се сетих нещо, опитай да "Uninstall" несъществуващия драйвер от Device manager, и после опитай пак Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rossoneroooo Публикувано Март 25, 2010 Author Report Share Публикувано Март 25, 2010 Не става. Отново не я намира.stivnnik, благодаря за помощта все пак. Ще продължавам да търся варианти, ако не-в коша и това е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Март 26, 2010 Report Share Публикувано Март 26, 2010 Знам, че идеята не е гениална, но аз бих форматирал флашката на компютър, който я разпознава. И после я свържи с твоя комп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rossoneroooo Публикувано Март 26, 2010 Author Report Share Публикувано Март 26, 2010 Знам, че идеята не е гениална, но аз бих форматирал флашката на компютър, който я разпознава. И после я свържи с твоя комп.Това споменах по-горе, че съм го направил. Форматирах я под FAT32, но пак не я разпознава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Март 26, 2010 Report Share Публикувано Март 26, 2010 Това споменах по-горе, че съм го направил. Форматирах я под FAT32, но пак не я разпознава.Извинявай. Пропуснал съм го Ами освен да си ги размените с някой прител ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост