Веко Публикувано Март 30, 2010 Author Report Share Публикувано Март 30, 2010 Токущо пак ми направи проблема и си викам дай да дигна лаптопа да вадя батерията,както го подигнах и ми се появи картината обаче пак не ми дава да пипам нищо.........А с извадена батерия просто няма как,лаптопа си гасне.Как мога да разбера какво е,няма ли някоя програма?Преди да пипап System Restor сичко си беше ОК Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2010 Report Share Публикувано Април 2, 2010 Момент... Значи при извадена батерия и на захранване от ел. мрежата лаптопът гасне? Ако е така, значи има някакъв по-дълбок проблем с хардуера на лаптопа. Подобен проблем по принцип е за оторизиран сервиз. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Април 2, 2010 Report Share Публикувано Април 2, 2010 Правил ли си експеримента да пуснеш музика и да изчакаш да стане екрана черен? Ако музиката си продължи значи лаптопът си работи. При една позната имаше подобен проблем, в крайна сметка като включихме външен екран се появи на него образ, т.е. проблемът беше прекъснат лентов кабел от дънната платка към екрана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Веко Публикувано Април 3, 2010 Author Report Share Публикувано Април 3, 2010 Night май не ме рабираш,това е все едно да извадя батерия на телефон,аз не виждам как ще работи без нея. Искам да се върна в предишното ти мение: "Постоянната работа на захранване с поставена батерия е вредно за нея. Може да е сдала багажа. Поработи с извадена батерия и виж как ще се държи." Ако изключа кабела екрана става леко по-тъмен и батерията държи около час такаче няма как да не се зарежда постоянно. Nicky не съм пробвал но пък бях в един сайт където има чат и като ми пишат ми "Пиука"-така да го кажа и след като се появи черния екран нищо не се чуваше. Проблема с черния екран го няма от 2 дни,но по-някой път като вляза примерно във Vboxa да пусна някое клипче и започва да забива,или пък по някой път като съм в нета и като тръгна да вляза в някой др. сайт нета ли спира незнам но не ми дава да отворя,рестартирам и е ок. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
niko_n Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Виж на тази страница дали машината попада в тази серия.http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01087277&lc=en&cc=usИ ако да сложи си последния биос.Както е препоръчано.Тези серии имат проблем с охлаждането и отлепване на видео контролера.Идейно е да се почисти машината ама ще се видиш в голямо приключение ако не си си цапал ръцете с това до сега.Може да сложиш и някой софтче за следене на температурите и да ги постнеш тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Веко, лаптопът трябва да може да работи с премахната батерия, ако е включен към електрическата мрежа.Естествено, че ще издържа около час, след като лаптопът се е ползвал основно, докато е бил включен "в контакта" и батерията е била монтирана. С течение на времето качествата на всяка батерия се губят, независимо дали експлоатацията е добра или не. Просто ако е добра, батерията ще запази качествата си по-дълго и ще деградира по-бавно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Да вмъкна само едно съветче - лично аз съм повдигнал задницата на лаптопа ми с книга (естествено като съм гледал да не пречи на дупките за поемане и отделяне на въздух) с цел по-добро охлаждане. Може да го пробваш да видиш дали има разлика. Също и разгледай температурите под натоварване. Програмката Everest ще ти помогне, за да видиш тази информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Веко Публикувано Април 3, 2010 Author Report Share Публикувано Април 3, 2010 За лаптопа съм си взел подложка с вентилаторче и постоянно си е включена. Май разбрах от какво е проблема ама "май" одеве да влязох в кефчето да пусна някоя игра и пак тека.....дали е от това??И по някой път като си пускам камерата или гледам някоя камера в нета пак така..... Edit:Сега пак се опитах да го предизвикам със пусната музка да видя как е ама не иска да стане,значи може и от друго да е,все си ме съмнява данеби да е от System Restore. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
niko_n Публикувано Април 3, 2010 Report Share Публикувано Април 3, 2010 Ами да започнем от това което аз ти предложих.Дай някакви температури от тази система и може да предположим нещо.Това,че имаш подложка не означава,че се охлажда нормално.Ако на радиатора се е образувало кече от мръсотия и две подложки няма да го охладят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Веко Публикувано Април 4, 2010 Author Report Share Публикувано Април 4, 2010 Изтеглих си Everest Ultimate Edition сега на кое да проверя каква е температурата ?И в какво състояние?Когато вентилатора почти не се върти или когато напрегна лаптопа да върти по-бързо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Април 4, 2010 Report Share Публикувано Април 4, 2010 Най-добре направи измерванията и в двете състояние, за да може да направим сравнение. Температурите са в Компютър-Датчик Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Веко Публикувано Април 4, 2010 Author Report Share Публикувано Април 4, 2010 Температурата при току що пуснат: Процесор 37 °C (99 °F)1. CPU / 1. ядро 40 °C (104 °F)1. CPU / 2. ядро 40 °C (104 °F)Графичен процесор 55 °C (131 °F)FUJITSU MHW2160BH PL [ TRIAL VERSION ] утре ще копирам температурите при загрято състояние. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Веко Публикувано Април 5, 2010 Author Report Share Публикувано Април 5, 2010 Процесор 72 °C (162 °F)1. CPU / 1. ядро 78 °C (172 °F)1. CPU / 2. ядро 75 °C (167 °F)Графичен процесор 87 °C (189 °F) Това е при натоварване но може и доста над 100°C да ги вдигне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
niko_n Публикувано Април 5, 2010 Report Share Публикувано Април 5, 2010 Не ми е ясно как работи и над 100°C при положение ,че на този процесор му дават 95°C максимално.С какво го натовари за да достигне тези температури.И ако може кажи моля те каква е видео картата.Ако си ги постигнал тези температури със включена подложка определено имаш проблем със затъкнат от мръсотия радиатор.Кажи с коя версия на BIOS си и провели ли на оф сайта дали машината попада в тази серия.Драйвери се теглят от сайта на НР.Това дето си казал от интернет е доста разтегливо понятие.Това ХР предполагам,че не оригиналната ОС щом си стигнал до търсене на драйвери.Щом не е в гаранция се предполага,че на повече от 1 година, а може и на по вече.През този период отварян ли е за почистване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Веко Публикувано Юни 15, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2010 Здравейте,не писах до сега че не се сещах как се казваше форума.Сега съм със старият ми компютър.Занесох лаптопа на диагностика и се останови че дъното е изгоряло,казахами че няма смисъл от чисто ново,затова сега търся 2ра рака за окло 150-200lv. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост