Jump to content

КАК СЕ ПРИГОТВЯ ДЕКСТРОЗАТА (ГЛЮКОЗАТА) НА ПРАХ ?

Препоръчан пост

КАК СЕ ПРИГОТВЯ ДЕКСТРОЗАТА (ГЛЮКОЗАТА) НА ПРАХ ???

Купих си 0,5 кг. Декстроза на прах. Мога ли да си я направя чрез разреждане с вода до консистенция като меда?

Принуден съм да правя тези алхимий понеже на пазара ми продават 1кг.мед (пчелен-е....100%менте!!!) за 10лв. А всъщност е 100% глюкоза-е може би и малко за аромат но само отгоре на буркана-иначе всичко друго -цвят-захаросване се прави с карамел,пудра захар и какво ли още не......,(ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ПЧЕЛЕН МЕД Е МН.ДОБЪР------НО СЕ ИЗНАСЯ!!!!-НА ПАЗАРА НЕ СЕ ПРОДАВА МЕД!!!!-ГОТОВ СЪМ ДА СПОРЯ СЪС ВСЕКИ!!!!!!! АЗ СЪМ АЛЕРГИЧЕН КЪМ ПЧЕЛЕН МЕД-НО ОТ ГОДИНИ СИ ГО ЯМ ПО ПОЛОВИН БУРКАН НА ЕДИН ПЪТ!-Т.Е. БУХАМ ГЛЮКОЗАТА-НО Я ПЛАЩАМ 5-6 ПЪТИ ПО-СКЪПО). ДА НИ Е СЛАДКО! Сега на въпроса-как се разрежда ГЛЮКОЗАТА на прах, -как я консумирате,-може ли да се ползва за приготвяне на сладкиши, -домашни конфитюри,? И друго-мислите ли че на пазара може да се намери истински пчелен мед, и ако да-къде?

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ХОРАТА КОЙТО ЩЕ МИ ОТГОВОРЯТ УЧТИВО, ГРАМОТНО И КОЙТО ИМАТ КАКВО ДА КОМЕНТИРАТ!

Сподели другаде

По въпросите за глюкозата не мога да ти помогна, но за меда - виж Beekeepers forum и сайта, съответно.

В административното управление на всяка община има служба (РВМС), която се занимава с регистрация на земеделски стопани, включително пчелари. Можеш да потърсиш контакти с тях и да си закупиш мед направо от производителите (след около два месеца при добра година ще се вади мед). Ако установиш добри контакти, може и сам да си го извадиш от кошерите... :)

Сподели другаде

........ И друго-мислите ли че на пазара може да се намери истински пчелен мед, и ако да-къде?.....

Здравей

Според мен няма да е зле да отидеш на някои селски пазар - да точно така селски

хорицата там си отглеждат сичко натурално и чисто и почти без далавери :haha:

Сподели другаде

Здравей

Според мен няма да е зле да отидеш на някои селски пазар - да точно така селски

хорицата там си отглеждат сичко натурално и чисто и почти без далавери :haha:

Да ,права си -почти без далавери-е...-аз да им платя с менте пари освен и така ще сме 50-50:thumbsup:

По въпросите за глюкозата не мога да ти помогна, но за меда - виж Beekeepers forum и сайта, съответно.

В административното управление на всяка община има служба (РВМС), която се занимава с регистрация на земеделски стопани, включително пчелари. Можеш да потърсиш контакти с тях и да си закупиш мед направо от производителите (след около два месеца при добра година ще се вади мед). Ако установиш добри контакти, може и сам да си го извадиш от кошерите... :)

Ще проверя във форума им! Хареса ми сайта!

Сподели другаде