Jump to content

Ваксинирахте ли се в местния РИОКОЗ или при джи-пи то, против "свинския" грип ?

Препоръчан пост

-Ваксинирахте ли се в местния РИОКОЗ или при джи-пи то, против "свинския" грип ?????

Как мислите!?? -предимства и недостатъци???? Било напълно безплатно????

Моля, заинтересуваните нека коментират!

Благодаря, предварително!

Сподели другаде

Да видим...

Фалшива ваксина, натъпкана с всевъзможни химикали с цел доскапване на имунната система и организма като цяло, която се предлага като решение срещу специално създадена в лаборатория болест, представляваща всъщност комбинация от други видове грип и наречена конкретно "свински грип" колкото за пред тъпите жители на планетата, които са залъгвани, че произлиза от някаква свинеферма?

Ами, хич не мисля, че който и да било има нужда от подобни боклуци да му се инжектират в тялото.

Сподели другаде

Специално, грипният вирус е така устроен, че не му трябва лабортория, или изобщо човешка намеса, за да продуцира нови вирулентни форми. Това става много лесно в естествени услови и е причина за едни от най-големите пандемии в историята на човечеството. Например, тази от Испански грип през 1918 г., която затрива към 50 млн. души... Защо става така:

1. Грипният вирус (Orthomixoviridae) e РНК вирус със сегментиран геном - т.е. информацията за структурата и вирулентността му, се носят от няколко сегмента (няколко молекули РНК), които се репродуцират независимо. При стандартния грип, сегментите са 9 на брой, като всеки от тях кодира по едно белтъче (2 от сегментите, всъщност кодират 2 продукта, които се получават с алтернативен спалайсинг - отстраняване на една част от сегмента и съединяване на остатъка).

2. Когато в гостоприемник попаднат вирусни частици от 2 щама на грипа, или дори от един щам, но които са се репродуцирали преди това в различни гостоприемници и двата щама се размножават, като сегментите, които носи всеки от тях се обменят помежду им в много висока степен. Примерно, сегмент от единия щам и сегменти от втория щам се озовават в една вирусна частица и воала - имаме си нов щам грип, който може да носи напълно различни инфекциозни свойства, които могат да не се разпознаят от имунната система на организма..., което води до пламването на инфекция, която много лесно може да се превърне в епидемия... и дори пандемия. Всичко това става, без да е необходима намесата на човека - няма нужда да конструира нищо. Вирусът сам се справя с положението. За това, изобщо не ми е чудно, че е възниканала такава форма, като свинския грип – на практика това си представлява естествен процес. Просто в един организъм (някое прасенце) са се събрали различни варианти на грипния вирус…, рекомбинирали са се и се е получило… каквото се е получило.

3. Когато се говори за грипни вируси и щамове, обикновено им се слагат и абревиатури от типа H1N1, H1N5 и прочие… „H” е първата буква от “хемаглутинин” – повърхностна молекула (шип) от вирусната частица, с която той взаимодейства с клетъчният тип, който инфектира (ресничестият респираторен епител). „N” е съкратено от „невраминидаза” – друг повърхностен вирусен шип, който е нужен на вируса при напускане на клетката, след репродукция (всъщност, това е ензим). Числата, които следват след буквите, представляват вариант на комбинация, от двата шипа, които се откриват върху вирусната частица от даден щам… Както се сещате, броят на комбинациите не е никак малък… Именно от вида на посочените шипове, се определя дали даден грипен щам ще може да зарази даден гостоприемник… или не. Когато комбинацията не се разпознае от имунната система (на нея и липсва дефиниция за тази негова форма), вирусът се репродуцира и предизвиква заболяването, чиито симптоми така добре познаваме. В самия ход на грипната инфекция, имунната система започва да си генерира защита (под формата на антитела), но със закъснение… Всъщност, това е и основната причина от обикновения грип да се оздравява и да се добива имунитет. Лошото, обаче е, че „H” и „N” шиповете са много податливи на мутации… Много повече от която и да е останала част на вирусната частица… Това води до възникването на нови вирусни форми, които не се разпознават от „дефинициите” на имунната система… или поне не достатъчно бързо.

Да обобщим: а) Имаме вирус, който много лесно обменя фрагменти (гени) с подобни нему щамове. Това продуцира голяма вариабилност.

б) Частите от вируса, отговорни за неговата вирулентност (способност за проникване и репродукция) се изменят/мутират много бързо. Това продуцира още повече варианти.

в) Получава се, очевидно, ефектът на „мойто и твойто бият на’що” :)

г) Не е необходима специална човешка намеса, за да се създаде нова грипна форма. Това си става с висока ефективност и спонтанно. За любителите на конспирациите – да… някой може да се възползва от ситуацията, по един или друг начин. Толкова е удобно да се мисли, че дадено нещо е дело на някоя лаборатория, под опеката на правителство...

Сподели другаде

:thumbsup:

Добре написано!:

draco_volans

-Благодаря за изказаното компетентно мнение! Такива хора трябва да има във форумите! :thumbsup:

Нощния гарван явно не мисли че може да се зарази, живее в древността, храни се с качествена храна,не се ядосва -ама изобщо,100%здрав е,диша чист планински въздух,....и т.н.Да -ама НЕ! знам химия е!-да-ДА!-но такава е въртележката-тровят ни, заразяват ни, лекуват ни-Но специално-за епидемийте-и ние сами вършим работата мн.добре-ниска хигиена-ходим болни на работа, сами си тровим нервите за щяло и нещяло,-......:peace:.

Напълно съм съгласен с по-горе написаното -много подробно и грамотно! Да и аз така мисля! -..............недоказаните теорий за конспирации ТРОВЯТ ЖИВОТА НИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ - МОЛЯ , НЕ ПУСКАЙТЕ ФАЛШИВИ СЛУХОВЕ! ЗА ТОВА СИ ИМАМЕ КОМУНИСТИ-....-може би за това, или четът шифъра на Леонардо и .......

Щом съм решил-не мислете че съм по-прост от масовката в бг. -щото никой не беше отишъл да се ваксинира а от 10 и повече дена е тази кампания ,...-та имам причина да мисля че най-добре е да се ваксинирам!

:bgflag:

Сега по темато СЕРИОЗНО!-Днес ходих в РИОКОЗ-обаче -българщина и там -имат ваксина!-но е била в разфасовки по 10 броя и аз не се ваксинирах щото-няма други желаещи, и щели да им се развалят останалите-дадох им телефон и чакамммм !

Научих че е била от най-добрата! Селвапан!

А за тези който не се ваксинират-после не ми се сополявете и кашляйте по улиците -а си седете Дома!-Щото от такива като вас стават епидемиите!А пък колко качествено работите като сте болни----ясно е! Но тук е така-лъжете че работите -ама сакате после магнизий...:D.-Международното положение и световната конспирация са ни виновни!:bgflag:

П.П.

Липсват ми ударенията в клавиатурата....-по-изразително щеше да се пише...

Сподели другаде

Здравей abracadabra,

Ти уж се съгласяваш с draco_volans, а май не си разбрал същността на думите му. Аз лично не искам да се ваксинирам срещу свинския грип поради следните причини:

1. Както казва draco_volans, това е доста трудна ваксина. Не винаги успява да създаде имунитет, а още повече срещу желания щам...

2 Тази ваксина, а като цяло всички ваксини против грип, имат доста неприятни и опасни странични ефекти. Не бих желал сам да съм си екзикутъра.

3. Тази ваксина и особена против "свинския" грип е една голяма лъжа създадена от мощните фармацефтични компании с цел, невероятни печалби и то по време на криза...

4. Доста от тези доставки са прекупени повторно от други фирми, компании и тем подобни фармацефтичн търгаши, които не успяха да си пласират заявките и сега гледат да ги "набутат" на нас. Ама нали си имаме и ние РИОКОЗ, та да вземе парите от "Касата",т.е. твоите и мои пари, за да плати за загубите на въшните фирми "майки". Нека българите да ги спасят от фалит, че да не загубят процента от печалбата. Това е голямата игра, а не грипа - бил той свински, пилешки, телешки или хонгконгски.

Вярно е, че човек се лекува чрез мисълта, т.е. ти вече си здрав, защото се чустваш такъв, след ваксинацията, а аз също съм здрав, защото не искам да се ваксинирам...

Ти вярваш на нещо, което мислиш, че е истина, защото само толкова са ти казали...

П.С. Запомни, че мръсникът си е мръсник, бил той комунист, фашист, демократ, центрист или както искаш го наречи...

Сподели другаде

Не че всеки няма право да мисли каквото си иска, но на колебаещите се препоръчвам следните филмчета:

Vaccination - The Hidden Truth

Совершенно секретно: Вакцина страха

Сподели другаде

abracadabra, може би не знаеш, но ние хората имаме доста добра имунна система, която е в състояние да се справи с много зарази и сама. Повече зарази, отколкото явно си мислиш. Хич не й е нужна помощ. Затова са нужни и начини тази имунна система да се притисне в ъгъла, за да не може да си върши работата. Това става до огромна степен именно чрез ваксините.

Наричай ме какъвто си пожелаеш, но това не променя фактите. Дори и да не бях гледал много филми на тема "конспирации", пак щях да мога да следвам следната логика... Фармацевтичната индустрия е изключително печеливша, защото лекарства се купуват винаги и от всеки. Т.е. фармацевтичната индустрия е бизнес и като всеки бизнес най-важна е печалбата. Печеленето на пари е цел №1, която се поставя над здравето на хората. Дори и да приемем, че фармацевтичните компании наистина са много загрижени за хората (в което дълбоко се съмнявам), тази загриженост е най-много на второ място в списъка на компаните. На първо място, както вече казах са парите, защото това е бизнес. Това в общи линии важи за всяка голяма индустрия и за всяка мощна компания. Който си мисли, че на големите компании им пука за обикновените хорица, живее в голяма заблуда. Това може да се види от всеки, който може да мисли логично и е наблюдателен. Не е нужно да си фен на конспирациите, за да го забележиш това.

Не искам да убеждавам когото и да било в конспирации, но все пак е редно всеки да се запознае и с останалите гледни точки, преди да се изказва. Не е правилно човек да отхвърля автоматично всякакви "теории за конспирации", без да погледне нещата от другата страна и да ги проучи поне малко. Във всеки спор трябва да се изслушат и двете страни, за да се прецени обективно кой е прав, нали така? Ако става въпрос, навремето всички са мислели, че Земята е плоска и са приемали думите на по-просветените, без да се замислят, и всеки, който е мислел различно, е бил ставал за посмешище и дори горян на клада.

Това разбира се не значи, че всеки задължително трябва да вярва в подобни теории, но все пак е редно да е запознат с противоположната страна и да поддържа ума си в отворено състояние и да поставя под въпрос всичко, вместо да приема всяко сведение за чиста монета, както му се подава от медии и т.н.

Иначе... бих препоръчал книгата "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Атанас Гълъбов като добра отправна точка.

Сподели другаде

Имунната система на човека, както и на останалите висши организми е така устроена, че може да се справи с всеки вид зараза и да се "поучи" от нея, така че при повторна среща - да я преудолее с минимални щети. Това се нарича придобит имунитет, който се изгражда в хода на взаимодействието на организма със средата. Стресов е обаче първият контакт - на защитните механизми им трябва известно време, за да се запознаят със заплахата и да изградят защитни бариери... За това време, могат да загинат доста животи, както историята не веднъж е показвала... На практика, единствената надеждна съвременна защита на човека от вирусните заболявания са именно ваксините. Да отбележа, че не говоря за ваксините пробутвани от една или друга компания, а за самият принцип на действие, който доста ускорява времето, необходимо на организма, за да предприеме защитни мерки. Превантивните мерки, когато става въпрос за причинителите на полиомиелит (детски паралич) и хепатит са донесли повече полза отколкото вреда... Особено за първото, за което времето необходимо за реакция на имунната система е сравнимо с достигане на стадии пълна парализа и смърт... Кой би искал детето му да премине през това? Едва ли някой... Срещу вирусните заболявания, именно ваксините са оръжието, с което разполагат хората... Антибиотиците? Те са за борба с бактерии и други клетъчни форми на живот, но не и срещо вирусите. Защо тогава ги пием тия боклуци, като хванем грип? Не за борба с вируса, а за борба с бактериите, които атакуват, след като вирусната инфекция отшуми... След нея, ако не се прилага антибиотично лечение, идва на ред пневмонията, която атакува разранените дихателни пътища на отслабения организъм... Общо взето става като влакчето на ужасите. Това може да се спре още в най-ранен етап с ваксинация срещу вируса. Какви чешити са ваксините:

1) Субединична ваксина - съдържа части от вируса, които са имуногенни, но не и инфексиозни. Когато става въпрос за грип, това са хемаглутинините, с кито вирусът се прикрепва към клетките. Няма да обяснявам как се произвжда този тип ваксина сега...

2) Ваксина съдържаща цели, но убити (примерно с формалин, UV-радиация и пр.) вирусни частици.

3) Атенюирана ваксина, която съдържа живи вирусни частици, които обаче са силно отслабени, така че да не могат да причинят заболяване на физически здрав организъм. Ако въпросният вече страда от заболяване, което е отслабило защитните му способности, вирусът може да ревертира отново в инфекциозна форма и да предизвика заболяването, срещу което първоначално е насочен. Тази група е най-рискова, но просто само в такава форма позволява изграждането на имунитет. Такава е противобясната ваксина... Имунната система е неспособна да се справи с това заболяване - води до 100% смъртност. Мъчителна смърт, в хода на която умът е в пълно съзнание, но не е способен да контролира поривите на тялото. Ваксината срещу бяс е създадена от Луи Пастьор, чрез многократно заразяване (30 пъти) на опитни животни (зайчета) от чиито мозъци е изолиран вирусът всеки път, докато бъде дотолкова отслабен, че хем да е жив, хем да не може да заразява човека, но да е имуногенен. Отплеснах се...

Накой да е боледувал от Баба Шарка? В наше време, това е едно леко досадно заболяване - 5-6 дни сърбежи и малко температура и после беж към школото... В средните векове, от едра шарка е измрял маса народ. Защо сега заболяването минава толкова леко? Защото родителите, както и децата, веднага след раждането, са имунизирани. В противен случай - пак би станало като в средните векове... А самата ваксина срещу едра шарка, създадена от Едуард Дженер има леко гадна историика... Човечецът е заразил лапето на доячката с човешкия вирус, който обаче е бил толкова подобен на кравешкия, че то не се е разболяло, щото си е играло покрай заразените животни и се е имунизирало от тях (късметче). Всъщност, от там и идва името "ваксина" - vaccinia, което от латински, значи просто...крава (vaccinia virus - вирус на едрата шарка).

Сещам се за поне още десетина заболявания, превенция срещу които е ваксинацията и за които, балагодарение на това, си мислим, че се случват само някъде в Индия...

Мисълта ми е, че не ваксините са виновни за надигащото се негодувание срещу тях. Не е виновен методът - в нкой сучаи просто става въпрос на живот и смърт, а начинът, по който във времена на криза се злоупотребява с него. Не някоя си неизвестна лаборатория, пуснала вирус (просто класика в жанра за конспирационни филни) - прости няма нужда, а различни фармацефтични компании се възползват от случай на спонтанна епидемия, за да пласират продукт. Това е бизнес и мародерство, което опорочава науката и кара хората да мразят нещо, благодарение на което ще имат възможността да живеят до по-дълбока старост от 60 години...

Доколко законспирирана е тази конспирация, за която на практика почти всеки знае? По-скоро е публична тайна, от която всеки се ползва в една или друга степен, щом прибягва до аптеката за аспиринче, валидолче и пр. Само зелева чорба не помага, за жалост...

Пак казвам, погрешно е да се заклеймява метода, като цяло, само защото се злоупотребява с неговото прилагане, с цел трупане на пари.

Сподели другаде

Аз мисля ,че е излишно човек да се ваксинира против грип защото той не е един и не може да знаеш какво ще срещнеш.То не бяха пилешки,свински ,луди крави и не знам какво.Просто фармацефтите плащат на СЗО да създава паника и да върви бизнеса.И все пак да не дава господ да се разболява човек.
Сподели другаде

Приятели, най-вероятно сте прави всичките! Уважавам мненията Ви. Струва ми се че се получи една добра дискусия,което е нужно. Нали така се ражда истината. То....-аз така и така не се ваксинирах-въпреки че бях далдисал, щото нали ви писах-по 10 в кутия са и само за мен не щат да отворят -щяле да се развалятх другите...-взеха ми телефон----като на усвояване на пари ми се струва. Както и да е! Затова е най-добре да се ориентираме към здравословен и позитивен начин на живот-за това знам че няма да има различни мнения ! Пролет е, дано пък и да успеем!

:cap:

Сподели другаде