miro7519 Публикувано Март 21, 2010 Report Share Публикувано Март 21, 2010 Здравейте! Преди 15-20 дена си инсталирах AVG Internet Security 9.0.73. След няколко дена ми даде съобщение, че има заплаха в key gen-а. Отново ми даде съобщение да го преместя в Virus Vault да го изтрия или да го игнорирам. Аз го преместех в Virus Vault. Сега открих,че заплахата е Троянец пак с AVG-то. Пробвах да го ремуовна, но той не се изтри. А и ме страх да отворя AVG-то, че и без това намонитора се затъмни от едната страна. Detection name-ът е: Trojan horse KiIIAV.PY. Файлът е: .ехе. Незнам какво да правя и но знам че това е оасно. Моля за вашата отзивчивост!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 21, 2010 Report Share Публикувано Март 21, 2010 Файлът стартиран ли е? Забелязваш ли някакви проблеми със системата? Моля, направи първоначално профилактични сканирания със следните програми, за да видим какво е положението? Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканирай);- като приключи сканирането кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- ако има засечени заплахи, кликни OK на съобщението;- кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miro7519 Публикувано Март 22, 2010 Author Report Share Публикувано Март 22, 2010 Здравийте,Инсталирах и двете програми които ми дадохте, но веднага след инсталацията на първата ми се паяви грешка с код 732(0,0) и ми каза да доклатвам на екипа по подръжка. Да започна ли сканирането? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 22, 2010 Report Share Публикувано Март 22, 2010 Опитай първо да сканираш със SUPERAntiSpyware и след това с Malwarebytes' Anti-Malware. Кажи, ако отново ти се появи тази грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miro7519 Публикувано Март 22, 2010 Author Report Share Публикувано Март 22, 2010 Ето и лога:SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 03/22/2010 at 04:09 PM Application Version : 4.34.1000 Core Rules Database Version : 4707Trace Rules Database Version: 2519 Scan type : Complete ScanTotal Scan Time : 00:02:52 Memory items scanned : 595Memory threats detected : 0Registry items scanned : 163Registry threats detected : 0File items scanned : 0File threats detected : 0 Malwarebytes' не откри заплахи но ти прашам файла, който ми излезе веднага щом ми се паявиха резултатите.Malwarebytes' Anti-Malware 1.44Database version: 3510Windows 6.0.6002 Service Pack 2Internet Explorer 8.0.6001.18882 22.3.2010 г. 17:41:01mbam-log-2010-03-22 (17-41-01).txt Scan type: Quick ScanObjects scanned: 92239Time elapsed: 9 minute(s), 1 second(s) Memory Processes Infected: 0Memory Modules Infected: 0Registry Keys Infected: 0Registry Values Infected: 0Registry Data Items Infected: 0Folders Infected: 0Files Infected: 0 Memory Processes Infected:(No malicious items detected) Memory Modules Infected:(No malicious items detected) Registry Keys Infected:(No malicious items detected) Registry Values Infected:(No malicious items detected) Registry Data Items Infected:(No malicious items detected) Folders Infected:(No malicious items detected) Files Infected:(No malicious items detected) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 22, 2010 Report Share Публикувано Март 22, 2010 Сканирането със SUPERAntiSpyware не е пълно. Сигурен ли си, че си следвал точно инструкциите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miro7519 Публикувано Март 23, 2010 Author Report Share Публикувано Март 23, 2010 Сканирах втори път и не откри нищо, за разлика от първият път, когато откри 240 заплахи. Следвал съм напълн твоите инструкции. Но при приключването на сканирането ми излезе бутон Final, но веднага след това се появи съобщение, че за да се завърши процеса на сканиране, трябва да рестартирате компютъра. Аз натиснах ОК, но мигновенно след това натиснах и Final- това е, друго нищо не съм правил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 23, 2010 Report Share Публикувано Март 23, 2010 След като си сканирал вече със SUPERAntiSpyware, опитай отново да сканираш с Malwarebytes' Anti-Malware, като не забравяй да я обновиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miro7519 Публикувано Март 23, 2010 Author Report Share Публикувано Март 23, 2010 Обнових както каза с Malwarebytes' и после сканирах и с AVG-то C/ и D/, този път и при двете не се появиха заплахи, но монитора си остава така затъмнен. "Пуснах" самия монитор на автоматична настройка, но нямаше никъкъв ефект.Сега ще сменя и тапета на десктопа, но едва ли и това ще помогне! Моля за съвет! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 23, 2010 Report Share Публикувано Март 23, 2010 А успя ли да я обновиш? Това с монитора не го схванах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miro7519 Публикувано Март 24, 2010 Author Report Share Публикувано Март 24, 2010 Изпращам ти директният линк на скрийна:http://img684.imageshack.us/img684/1567/desktopbb.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Не виждам проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Нито пък аз. Сложи си монитора на друг комп, и ако и там е така може би в него ти е проблема ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Изпращам ти директният линк на скрийна:http://img684.imageshack.us/img684/1567/desktopbb.jpgВсичко е нормално - това ти е "страничната лента" на Windows Vista. Тя може да се изключи (долу вдясно в System tray има иконка - с десен бутон). Не си познаваш добре вистата - да вземеш да я поразгледаш - там настройки, екстри и т.н. Виждам още долу вдясно, че TuneUp Utilities 2010 ти сигнализира за някакъв проблем - трябва да видиш какъв е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miro7519 Публикувано Март 25, 2010 Author Report Share Публикувано Март 25, 2010 Благодаря ви момчета! Що се отнася до TuneUp въпросът е такъв, че Vista-та ми изисква три гигабайта RAM , а аз имам само един. И видеокартата ми е слабичка, за това сигнализира. Иначе с ваша помощ и най- вече на Night_Raven, на когото искам да благодаря специялно, всички гадинки, червейчета тем падобни се изчистиха!!! Nazikov ерси и на теб! Би ли ми казал като скрия лентата как да оставя часовника? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост