Jump to content

Ясно е, че ще е RAM, но каква трябва да е

Препоръчан пост

Здравейте,

Не разбирам много от вътрешностите на компютъра. Имам 4 и този е най-бавен. RAM със сигурност ще трябва да му купя, но не разбирам точно каква и колко максимално мога да сложа. Ако имате и други препоръки ще Ви бъда благодарен.

http://livade.hit.bg/Dano.jpg

Сподели другаде

Дъното ти има два слота за памет в който можеш да сложиш максимум 2GB(два модула по един гигабайт) DDR400/333/266. Но за да сложиш нова RAM ще трябва да разкараш старите модули. За тая машина 1GB DDR400 е предостатъчно. Цената е около 60лв.
Сподели другаде

Здравейте ! Веско35 тази снимка дето си я сложил и показва всичките неща на компютъра ти това с програма ли е ? За да имам тези данни какво трябва да направя ?Искам да видя колко рам памет имам и колко ми е процесора на компютъра .:)
Сподели другаде

ОК. Благодаря. Намерих ползвани такива - дали е добра идея. РАМ-а има ли "срок на годност"?

Срок на годност няма в буквалния смисъл, но може да се е появил дефект, което не е същото. Просто монтирай паметта на някой компютър и тествай с Memtest86+ като заредиш (boot-неш) теста от дискета или диск (което ти е по-удобно). Остави го да върви поне 2-3 часа и ако не се появят грешки, значи паметта е наред и можеш да я купуваш.

Здравейте ! Веско35 тази снимка дето си я сложил и показва всичките неща на компютъра ти това с програма ли е ? За да имам тези данни какво трябва да направя ?Искам да видя колко рам памет имам и колко ми е процесора на компютъра .:)

Да, с програма е. Дори й пише името (EVEREST Ultimate) горе в заглавната лента, както е с почти всички програми. За да получиш информацията трябва да изтеглиш, инсталираш и стартираш програмата. Логично. Количеството памет можеш да разбереш и чрез десен клик върху My Computer -> Properties.

Сподели другаде

Здравейте !До колкото разбрах тази програма е платена и се опитах да направя това

Логично. Количеството памет можеш да разбереш и чрез десен клик върху My Computer -> Properties.
.ДА ама НЕ значи моя компютър е на български език и това дето ми казваш да направя няма нищо общо с него жалко че не мога да го заснема за да го видите , провеждам го с различни речници и всяка превежда различно то не беше Недвижими имоти,Аксесоари и Собствености :crosseyes1:.Та за това направих този номер цъкнах с десен бутон на лентата със задачи и натиснах диспечер на задачите производителство и ето какво ми излезе Моята връзка обаче тук не мога да се ориентирам кое за кое е :blush: ще бъда много благодарна ако някой ми помагне

Сподели другаде