Jump to content

Споделете как се справяте с парадонтозата

Препоръчан пост

Пародонтоза?!........................

опитал съм много неща....без резултат-кажете кое ви помага?Плийз!

Лечението не се провежда само от стоматолог,но и от терапевт, невропатолог и ендокринолог. Първо трябва да се установи причината и най-вече степента на заболяването. А това във форум няма как да стане :no: Липсата на конкретни данни за причините за пародонтита не позволява провеждането на определена целенасочена терапия.

Сподели другаде

Да, ще търся добър зъболекар...моя нещо само пулпити ми лекува-почвам да си мисля че е щото е по-скъпо ,а не от нужда...-което е трудно понеже не познавам хора които да ми препоръчат.:bgflag:
Сподели другаде

Да, ще търся добър зъболекар...

Когато говорех, че лечението е комплексно и зависи от компетентността не само на зъболекар премълчах един малко известен факт. В голяма степен причина за това заболяване може да е неправилното поставяне на пломби. С това нищо не намеквам, още повече, че и двете ми приятелки се занимават с дентална медицина. Едната е вече практикуващ лекар, а другата все още студентка. Но е факт, че дори зъболекарите не правят разлика м/у пародонтит и пародонтоза. Второто протича без възпалителни процеси, но се смята за нелечимо заболяване и се налага хирургична намеса!!!

Така, че търси не просто зъболекар, а специалист пародонтолог. Предполагам, че имаш ПАРОДОНТИТ, а не Пародонтоза, но само той би могъл да ти каже със сигурност.

Има много средства които забавят пародонтозата. А, както вече казах това изцяло зави си от причината и степента на заболяването,което пък от своя страна ще подскаже дали има нужда от хирургична намеса,или ако е в първи стадий, ще изчезне след адекватно лечение. Съвсем отговорно те съветвам, да се консултираш и с невропатолог. Защото унищожаването на възпалителните процеси при пародонтита най-вече зависи от нормализиране на нервно-психичното състояние. А зад парадонтозата често се крие друга причина. Понеже пишеш, че си пробвал много неща, предполагам знаеш и основните мерки за забавяне на пародонтозата.Аз за всеки случай ще ти ги кажа но избягвай самолечение и потърси специализирана помощ!!!

1-Задължително дренаж на венците и почистване на зъбният камък.

2-Много храни богати на витамин С и въобще насищане с витамини,които да активизират защитните сили на организма.

3-Много кисело мляко,заради млечно-киселите бактерии / лактобацилите/-Това са здравословни микроорганизми които се борят с бактериите причиняващи увреждането на зъбите

4-Дюли, сливи, ябълки- ако има кръвене на венците. Помагат само временно

5-Паста „Пародонтакс”. Много често се препоръчва и Лакалут,но тя не върши никаква работа, защото не лекува, а съдържа стипца, която стяга. Маже само „Лакалут" за пародонтоза (червената)

6-Никакви твърди четки за зъби, само много меки .Много добър ефект има марля с която се почистват зъбите с ръка и от вътрешната страна

7-Изплакването на устата със смрадлика, НЕ е препоръчително, въпреки общоприетото мнение. То е само за хора без проблеми. Иначе води до свиване още повече на венците и до оголване на зъбите. Може да се ползва в комбинация с други билки,но не и самостоятелно.

8-Никакви дъвки нормализиращи Ph в устата след хранене-това е рекламен трик и по принцип са само за хора със здрави зъби и венци.

9-Родожил-заради двете му съставки - спирамицин и метронидазо или Ровамицин - (най-добрите лекарства, които забавя пародонтозата за момента). Но по лекарско предписание и по определена схема.

И най-вече,консултирай се със специалист пародонтолог!!!

Сподели другаде

Изключително Ти благодаря за точния и изчерпателен отговор,-ТЕНКС ! Абсолютно си права! Лоши пломби-лоши коронки,....! Ползвам почти всичко което ми каза!-без родожила-знам и за него! Ще потърся пародонтолог.....

БЛАГОДАРЯ ТИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Аз ползвам някакъв Lacalut, но по ми мяза на Pomorin-a от времето на дядо ми. :D

Иначе за този проблем лечение няма...с времето оголването на венците ще става още по-гадно и ще е доста трудно да се хапва студено, кисело и т.н.

Зъболекарката ми бе казала едно хапче, но много дразнело стомаха та не го запомних.

Пия обаче едно друго, което е на билкова основа: Piascledine и ми помага хем за стягането на венците, хем за една контузия на колянната става.

http://bg.medipharmwiki.com/wiki/index.php?title=Piascledine_300

Успех ! :)

Сподели другаде

• 2 months later...

Здравейте,

От личен опит Ви препоръчвам паста за зъби " Лакалут актив" и " Лакалут сензитив", които ми бяха посочени от стоматолог.Много съм доволна. Но за разнообразие ползвах една седмица паста "Trisa" и после съжалявах.Пила съм рудожил, но не помага за дълго време, а уврежда стомаха.Сега търся дъвка " Лакалут актив"- от нея ми спират болките във венците, когато джобовете по тях се възпалят.Дъвча само по една на ден и на 8-ия ден вече нямам болки.Ако някой знае къде се продава в Пловдив , моля да пише.Питах в няколко аптеки, но ми отговарят, че не чакат ново зареждане.

Сподели другаде