Jump to content

йонизатор и озонатор на въздуха

Препоръчан пост

Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и озонатор на въздуха. Видях и в нета за около 40 лв. български, също и доста по-скъпи такива вносни(най-често страната на най-качествените стоки заляла света). Та МОЛЯ, дайте мнението си-имате ли такива,какви,от къде ги купихте,на каква цена,наистина ли е добре да има човек такъв в къщи,ползи или ако имат вреди, и т.н.?! Просто нека да направим тук по един коментар, ако е полезно-то ще спечелим всички! Нека да пишат всички, които имат отношение и интерес към тези уреди! Много ме интересува тази тема, имам здравословни проблеми,за които както пише в характеристиките на йонизатора и озонатор на въздуха помага. Дали е така?? Струва ли си да си купувам? Преди ги рекламираха, а сега нещо не се споменава за тях,...?

P>S>

Чудех се може ли да се направи такъв уред в домашни условия?Разбирам малко от тези неща и се чудя дали мога да направя такъв?

Предварително БЛАГОДАРЯ, на всички които ми отговорят! (е...,става въпрос грамотно,коректно и без хитреене на дребно,защото в интернета зад анонимността има доста които избиват комплекси...).

Сподели другаде

• 3 weeks later...
В сайта на Млад конструктор има схема и инструкции за изработка на Ефектен озонатор на въздуха - не е сложно, можеш да си го направиш и сам. Преди време, в списанието Млад конструктор имаше схема за подобен уред, изработен с помощта на каскада и излъчващ електрод във формата на игла, но не мога да открия точния брой.
Сподели другаде

Озонът е кислородна молекула 3 атома, и много лесно отдава единия си атом и по този начин окислява много по силно от обикновенния кислород, цялата работа има нещо общо със свободните радикали, който имат отрицателен ефект върху организма (разрушава мембраните на клетките, води до по-бързо стареене). Поради това си свойство, да разрушава клетките, като ги окислява, озонът се използва за пречистване на вода от вредни микроорганизми. Не съм сигурен дали е полезно да дишаш обогатен на озон въздух, нито пък йонизиран, дишай си естествен въздух, проветрявай си стаята и това е (за предпочитане много рано сутрин, когато смогът се е разнесъл или късно вечер, но за София отва не важи, там е котловина и смогът не се разнася много, много).

П.С. Ако четеш в сайтовете на производителите на подобни озонатори и йонизатори, естествено е да ти пишат, че е полезно, още една изкуствено създадена потребност, за която да си дават парите хората, баба ти и дядо ти едно време как са живяли без озонатор завалийките :)

Сподели другаде

Озонът е кислородна молекула 3 атома, и много лесно отдава единия си атом и по този начин окислява много по силно от обикновенния кислород, цялата работа има нещо общо със свободните радикали, който имат отрицателен ефект върху организма (разрушава мембраните на клетките, води до по-бързо стареене). Поради това си свойство, да разрушава клетките, като ги окислява, озонът се използва за пречистване на вода от вредни микроорганизми. Не съм сигурен дали е полезно да дишаш обогатен на озон въздух, нито пък йонизиран, дишай си естествен въздух, проветрявай си стаята и това е (за предпочитане много рано сутрин, когато смогът се е разнесъл или късно вечер, но за София отва не важи, там е котловина и смогът не се разнася много, много).

П.С. Ако четеш в сайтовете на производителите на подобни озонатори и йонизатори, естествено е да ти пишат, че е полезно, още една изкуствено създадена потребност, за която да си дават парите хората, баба ти и дядо ти едно време как са живяли без озонатор завалийките :)

ТАКА Е!Абсолютно си прав! Просто исках да знам ...-може би йонизатор-да! но какъв?

Сподели другаде