Herr_Flick Публикувано Март 15, 2010 Report Share Публикувано Март 15, 2010 Имам ТВ-тунер - Video Shuttle 2. Вчера всичко си беше ОК, но днес сутринта дистанционното ми спря да работи. След премахване на драйверите и програмата (FLY 2000 TV) и инсталирането им отново нищо не се промени. Не е от батерията. Не съм правил никакви промени по системата. Въпроса ми е - може ли (и как) да разбера кое е повредено - дистанционното, "окото" и ли сам ия тунер? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thebest Публикувано Март 16, 2010 Report Share Публикувано Март 16, 2010 Имам ТВ-тунер - Video Shuttle 2. Вчера всичко си беше ОК, но днес сутринта дистанционното ми спря да работи. След премахване на драйверите и програмата (FLY 2000 TV) и инсталирането им отново нищо не се промени. Не е от батерията. Не съм правил никакви промени по системата. Въпроса ми е - може ли (и как) да разбера кое е повредено - дистанционното, "окото" и ли сам ия тунер? Деинсталирал си FLY2000 и драйвера за тунера, при новата инсталация задал ли си правилни настройки? FLY2000 e чувствителна към правилно конфигуриране за да работи с конкретния тунер и съответното дистанционно (ако го поддържа). Тези дни пуснах пълно ревю на български език http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=10880 - прегледай го, и ако не се оправиш - пиши, не е лошо да пуснеш един скрийншот на настройките. Сигурен ли си, че си инсталирал правилния драйвер? Що се касае до самия пулт, много лесно можеш да го провериш, като натиснеш някои бутони срещу цифров фотоапарат (в режим на снимане) - ако работи, респ. и батериите са читави, цифровия фотоапарат ще "вижда" светлината от IR-излъчването. След това остава проверка на приемника/тунера, но все пак мисля, че проблемът ти е по-скоро софтуерен. Ако искаш да пробваш българския интерфейс на FLY2000, пиши. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Март 17, 2010 Author Report Share Публикувано Март 17, 2010 Мда, реших проблема генерално - "format c:\" и уидоуса на ново. От много време си го просеше . Иначе - да - деинсталирах програмата, махах драйверите, рестарт, отново драйвери, отново програмата, настройки /пазя си ги на листче / и ... нищо. Така че - извадих брадвата и ... Сега всичко е ОК. Благодаря за статията. Програмата е най-доброто за въпросния тунер - това което е на диска с драйверите за нищо не става. Остава да разбера как в рамките на 5-6 часа, докато РС-то и аз сме спали, нещо се е прецакало така. А ето така ми изглеждат настройките в работещ вид : Но така си беше и когато не работеше Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост