Jump to content

Програма за редактиране на ID3 етикетите

Препоръчан пост

ъъъ по това което изчетох ID3 е инфо във MP3-ката за изпълнитек,име на песен, албум ect...

та въпроса ми има ли програмка която автоматично да добавя id tag от името на фаила ?

накратко plug-in които @Night raven ми предложи за winamp ( за ъпдеит на статуса във facebook ) работи

само с id3 за да може да ги публикува, а доста от песничките ми нямат tag.... искам програмката да го

добави за всичките ми песнички..... някакво решение ?

благодаря предварително....

Сподели другаде

Програми за редактиране на ID3 етикети има доста. Самият Winamp има такава възможност, както и Media Monkey и foobar2000. Добри специализирани програми за целта са TagScanner и Mp3tag. Всичките тези програми са безплатни. Иначе има и доста други. Разнообразието е голямо. Аз лично използвам последната (Mp3tag). Не че си няма някои неща, които не ми допадат в нея, но от пробваните от мен програми тя ми е допаднала най-много. Поне засега.

Имай предвид обаче, че ако просто имаш натряскани песни с трудни за разгадаване имена на файловете и пръснати хаотично по папки, то никоя от програмите за попълване на етикетите няма да се справи особено добре. Тези програми разчитат основно имената на файловете и папката, в която се намират, да са кадърни, за да може да разпознае какви са всъщност песните и да изтегли нужната информация и да попълни с нея етикетите. Освен това, дори и даден албум да се разпознае както трябва, не е гаранция, че ще го има в базата от данни, която се ползва от избраната от теб програма за редакция на етикетите.

Лирично отклонение...

Използвам случая да натрия носа на всички, които мислят, че етикетите при MP3/AAC/MPC/OGG/FLAC/APE/TAK/и т.н. файловете са безсмислени и ненужни. Етикетите не са критично важни във всяка една ситуация, но не бива да се пренебрегват, защото могат да са много важни и полезни в много ситуации. Текущата тема е пример за една такава ситуация.

Сподели другаде

1во искам да ти благодаря, че винаги се отзоваваш на "индианци" като мен и обясняваш нещата супер

лесно ( помагал си ми и друг път ) та сега едно допълнително въпросче.. когато слушам онлайн радио

ми се изписват имената ... това означава ли че всеки път щом се смени песента ще се поства в

стената ми ?

ето това е радиото ( не целя реклама ) !

Сподели другаде