Jump to content

Бавен интернет

alex95sv

Препоръчан пост

Интернета ми е винаги бавен, малко след като включа компютъра(не е от доставчика защото това е всеки път). Не използвам кой знае какви програми, които да товарят компютъра или интернет връзката ми...

За защита използвам ESET NOD32, също така и Advanced System Care, MalwareBytes anti malware, дори и SUPERAntiSpyware.

Те сканират ежедневно за евентуални проблеми и вируси...

С ОС Windows XP SP3 съм. Ако имате други въпроси, попитайте :)

Благодаря ви предварително!

Сподели другаде

Може би е от NOD-a, защото когато аз си включа компютъра, NOD-a ми сканира около 1~2 мин. и през това време цялата работа на компютъра е доста бавничка (вкл. и интернета). Но след като си провери, нямам проблеми.
Сподели другаде

Ами, като вляза в интернет с Google Chrome и сайтовете зареждат ужасно бавно... не е от браузъра, защото съм пробвал и с мозила и IE... а за НОД знам че сканира, но дори и 2-3 часа след сканирането интернета е бавен, дори още по-бавен... и за да го ускоря за няколко секунди, забранявам мрежата и после я разрешавам... само така мога да вляза някъде. Докато с Skype свързаността ми е наред, както и с други мултиплейър игри, които съм играл... не знам защо е така... Обадих се на интернет доставчика ми и ги чакам в понеделник да дойдат да видят какъв е проблема. Но исках да попитам и тук, за да съм сигурен че не е вирус, но да не го откривам програмите и антивирусните?!...
Сподели другаде

Ами, ако NOD32 и другите скенери не откриват нищо, е възможно наистина да няма нищо, макар да не е гаранция.

Нека доставчикът си каже мнението и ако проблемът не се разреши, ще мислим нататък.

Сподели другаде

Привет,до вчера и аз имах същият проблем ,и аз бях с Нод32 - премахнах го и проблема е решен.Не мога да разбера обаче защо Нода пречи на интернет връзката???Ако някой знае нека го сподели моля.
Сподели другаде

Можеш да опиташ следното:

Start -> Run... -> въвеждаш cmd и потвърждаваш (така стартираш Command Prompt);

Изпълняваш следната команда:

ipconfig /all

(така изискваш информация за основните настройки на мрежовата си връзка);

Преписваш си (или запомняш) числата, стоящи срещу Default Gateway и DNS Servers.

Въвеждаш следните команди:

ping xxx.xxx.xxx.xxx -l 1000

ping yyy.yyy.yyy.yyy -l 1000

като заместиш xxx.xxx.xxx.xxx и yyy.yyy.yyy.yyy с числата, които си записал/запомнил.

Кажи какво се получава като резултат (може да приложиш screenshot).

Сподели другаде