alex933 Публикувано Март 10, 2010 Report Share Публикувано Март 10, 2010 Здравейте!Имам проблем от близо един месец първоначално компътърът мисе рестартираше близо при игра 1-2 часа.Занесахмего при един дакажем семеен приятел.Първо стигнахме до заключението че захранването наи вероятно е слабо защото беше с нова видео карта и дъно сменихмего с по мощно също сложихме допълнително вентилаторче за видеото защото се загряваше повече от необходимото.Температурите и напреженията са в допостимите стойности.Решихме да изпробваме с тест видео картата вървеше без рестарт след това сменихме новата карта с старатами, но пак се рестартираше.Преинсталирахме целия твърд диск което беше възможност да сложим Windows 7 вместо Windows XP pack 2 .Но проблема остана тъй като при рестартиране на компютъра скайп програмата ми невлизаше в акаунтът ми го оставях така няколко пъти, но един път реших да вляза в скайп след около 20-30 мин. игра и компютърт мисе рестартиа веднага щом скайп зареди и така два пъти един след друг.Реших да деинсталам Скайп и изпробвахме с баща ми да видим колко време няма дасе рестартира стигнахме рекорд около 3 часа доста смени се направиха .Но тези 3 часа намаляха драстично на 1 отново но това беше преди седмица.Сега се рестартира дори и без да играя просто дасъм в интернет незнам дали е възможно, но имали възможност проблема дае от интернетът.Само да отбележа че не е от видео картата защото както казах по горе в голямото писание с доста правописни и пунктоациони грешки както и не е от игрите които играя и модерни и не толкова модерни игри съм играл.Моля ако някои има нещо даме пита или направо отговор на въпроса ми нека да ми пише лс или тук.И да допълня НЕ съм гений или някои навлязал много в компютърната техника (все още не).Have Fun Reading ! ! ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Март 10, 2010 Report Share Публикувано Март 10, 2010 Дай възможно най-много подробности за хардуера на компютъра. Опиши всички компоненти, температури и по-особени програми които ползваш, и при рестарт излиза ли за секунда-две един син екран с бели надписи, или просто се рестартира? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deqn75 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Здравей,изтегли си програмката еverеst чрез нея ще може да дадеш по добра информация за компонентите температури волтажи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Обикновено рестартите се дължат от дефектен компонент от хардуера и претоварване системата,прегряване,наличие на вируси,неподходящи драйвери и така:Пробвай първо да изключиш интернета и да заредиш ОС.След като зареди Windows-a,с помоща на Task Manager провери кой от процесите натоварва най-много и ако не е от критичните го изключи.Дай информация тук за компонентите на хардуера-вид процесор,РАМ памет,дъно,захранване,видеокартарта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex933 Публикувано Март 11, 2010 Author Report Share Публикувано Март 11, 2010 Видео карта NVIDIA GeForce 8600GT 256MBРам 2GBПроцесор DualCore Intel Core 2 Duo \ 2133MhzДънна Платка MSI P35 Neo Combo Windows 7 32 битова OSИзтеглил съм Еверест отдавна в началото температурите небяха добри сменихме захранването + един допълнителен вентилатор и се оправи сичко имам и UPS от година и нещо."Пробвай първо да изключиш интернета и да заредиш ОС." това може дами кажеш как даго направя защото незнам .По едно време ми излизаше син екран имам на скреен кода ма нещо в уиндоус сайта несполучих на отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Добре де, дай кода на тоя син екран, кажи какво ти е захранването а за останалия хардуер най-добре сложи Еверест, както те посъветваха по-горе. Щом се рестартира по един и същ начин с различни ОС, значи има хардуерен проблем(аз залагам на захранването). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex933 Публикувано Март 11, 2010 Author Report Share Публикувано Март 11, 2010 На синия екран пише| STOP: 0x00000124 (0x000000000000000,0xFFFFFA8002AB5038,0x00000000B2000040,0x00000000000800)Захранването несъм го копувал аз такаче казвам каквото пише на хартийката 400W+3.3 v /24A+12v2 \ 17A /p.g Signal (GRAY)GROUND(BLACK)(+3,3V & +5V=1200max)(+12V2=336Wmax)Незнам коети трябва такаче написах почти всичко и както пиша вече за трети път имам еверест невиждам да има някакви проблеми при пълно натоварване с теста от еверест температурите несе качват над 60 което доколкот съм запознат за толкова голямо натоварване е нормално иначе без теста си държи 40-50 при Видео игра например.Да отбележа само че наи вече се рестартира компютърт но имах етапи в който забиваше и трябваше ръчно даго стартирам, но след като стартирам или сам се рестартираше имаше един период при който на горния ляв ъгъл ми изписваше мигащо _ .Както и имаше период с горопосочения код дано някой знае какво може даму е да пише. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 На синия екран пише| STOP: 0x00000124 (0x000000000000000,0xFFFFFA8002AB5038,0x00000000B2000040,0x00000000000800)Захранването несъм го копувал аз такаче казвам каквото пише на хартийката 400W+3.3 v /24A+12v2 \ 17A /p.g Signal (GRAY)GROUND(BLACK)(+3,3V & +5V=1200max)(+12V2=336Wmax)Незнам коети трябва такаче написах почти всичко и както пиша вече за трети път имам еверест невиждам да има някакви проблеми при пълно натоварване с теста от еверест температурите несе качват над 60 което доколкот съм запознат за толкова голямо натоварване е нормално иначе без теста си държи 40-50 при Видео игра например.Да отбележа само че наи вече се рестартира компютърт но имах етапи в който забиваше и трябваше ръчно даго стартирам, но след като стартирам или сам се рестартираше имаше един период при който на горния ляв ъгъл ми изписваше мигащо _ .Както и имаше период с горопосочения код дано някой знае какво може даму е да пише. Това е грешка индикирана от системата,която грешка може да се дължи както на хардуерен,така и на софтуерен проблем.Ако имаш две плочки РАМ,извади едната и пробвай за рестарт.След това размени плочките зада разбереш дали проблема е от РАМ паметта.Драйверите за аудио и видеокартата съвместими ли са за Windows7?Няма да е от захранването защото е сменено с друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deqn75 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 А кои са според теб нормалните волтажи и температури ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex933 Публикувано Март 11, 2010 Author Report Share Публикувано Март 11, 2010 Не е от РАМ-а а за волтовете в еверест като ги следя отлонението от дадената стойност на захранването и т.н. неса повече от 0,4 за 12V 0,1 за 5V 0,5 за 3V.А температурите са от порядака на 40-50C Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deqn75 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Казваш че рам и процесор си работят на нормални волтажи чипсета и той . А да си променял настройки в биос овърклок това онова ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex933 Публикувано Март 11, 2010 Author Report Share Публикувано Март 11, 2010 Несам барал настроики нито overclock един бог знае от какво може дае ... :( сега тази събота ще пробвам дали не е от интернет нещо дасе базика защото забелязах че като играя някоя игра без дасъм включил интернета като чели даржи, но бързо ми писва зада потвардя дали се рестартира.Както и да пробвам данеби UPS да прави някакви проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Март 12, 2010 Report Share Публикувано Март 12, 2010 Пробвай с изключен интернет,включи архиватор-VinRAR-a да архивира някой голям файл процесора да е натоварен на 100% и следи как ще се държи машината.Ако няма проблем,то тогава ПЦто най-вероятно да е заразено с вируси.Не би трябвало УПИЕСА да е причината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Март 12, 2010 Report Share Публикувано Март 12, 2010 Не се излагай те с догатки, има страхотна програма за тест на RAM памети в саита на Softvisia [Memtest86+ 4.00].А захранватето с мултицет може да го замерите.Да кажем нагласяш мултиметара на 20 v прав ток.Пускаш PC,харесваш си една от изходните букси(подобна на тази която захранва CD,HHD)поставяш черния накрайник в гнездото където е жълтия кабел и с червения накрайник започваш да замерваш следващите кабели.Както следва има два черни и един чървен,двата черни трябва да дават по 5v а червения 12v.ако има големи отклонения значи не е добре захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deqn75 Публикувано Март 12, 2010 Report Share Публикувано Март 12, 2010 Съгласъм , че са догатки по този начин да пусне и Prime95 и да тества за стъбилност и да видим какво ще се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост