vladimirow Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 Знаете ли някоя програма която може да записва имената на песните на обикновен текстови файл или на Word, за да могат после да се принтират във формат A4.Имаш 40-50 файла с музика в mp3 формат и искаш да извлечеш само имената на песните, на всяка една група или състав. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 За план А - точна програма не се сещам, но имам план Б и той е да направиш скрийншот на папката, в която са песните (в Details view) и от него чрез OCR програма да си извлечеш имената на избраните песни. Ще падне яко редактиране в Word после и затова план Б не е за предпочитане, но е възможно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirow Публикувано Март 9, 2010 Author Report Share Публикувано Март 9, 2010 За план А - точна програма не се сещам, но имам план Б и той е да направиш скрийншот на папката, в която са песните (в Details view) и от него чрез OCR програма да си извлечеш имената на избраните песни. Ще падне яко редактиране в Word после и затова план Б не е за предпочитане, но е възможно. OCR програма - тази програма каква е?За редактирането - по лесно е отколкото да правиш copy/paste на всяка една песен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 OCR идва от Optical character recognition (букв.: Оптично разпознаване на символи). Това са програми, които разпознават символи (думи, изречения, текст, пунктуация...) от картинки (изибражения) и ги превръщат в обикновен текст, който после може да се редактира с всяка една програма (Notepad, Wordpad, Word...). Ето някои от тях: http://softvisia.com/download.php?list.34Но пак казвам, че този метод не е за предпочитане. Дано някой друг потребител предложи по-добро решение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 dirhtml сигурно ще ти свърши работа. Програмата записва съдържанието на папка (може и с под-папките) в *.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 Не знам дали те разбрах точно какво искаш и за това прилагам и примерни снимки. С програмката FileFolderList чрез Copy/Paste записваш музиката от mp3/wav/ файла/снимка -1/, като текст в Excel както е показано на снимка-2. В колоната "А" както виждаш са с име на изпълнител и име на песен. Ти искаш в колоната да са само имената на песните. За това от Text to Columns на Data menu моркширай “Delimited " избираш "Other" и пишеш “-“. По този начин ще отделиш текста в две колони,както е показано на снимка -3.Този начин е удобен само, ако между изпълнител и песен имаш “-“. Файла го запаметяваш като CSV Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Март 10, 2010 Report Share Публикувано Март 10, 2010 Зареждаш песните в Winamp и натискаш Ctrl+Alt+G.Ако не е това, предложено от antishoC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Март 10, 2010 Report Share Публикувано Март 10, 2010 Зареждаш песните в Winamp и натискаш Ctrl+Alt+G. Това беше първото, което ми дойде на ум, но по този начин ще ти излезе допълнителна информация /Пред песните ще има номер по ред, а след тях -времетраенето им/ Понякога това може да е за предпочитане.FileFolderList е малка програмка -144кб (изпълним файл, не се инсталира) а върши идеална работа,когато искаш нещата да са по-изчистени от дапълнителна информация. Може да копира обикновен списък на всякакви файловете в Excel (или пък просто в Notepad)Проблем прави само, ако имената на файловете са на кирилица. За това, ако изпълнителите и песните са на български, ще трябва да ползваш Winamp Ctrl+Alt+G както казва IVAN. А после по описаният начин в Excel да си извлечеш само имената на песните, отделно за всеки изпълнител, без досадното повтаряне на името му пред всяка песен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirow Публикувано Март 10, 2010 Author Report Share Публикувано Март 10, 2010 Заглавието на темата не беше формулирано както трябва и затова може да не сте ме разбрали правилно, за което моля за извинение.Благодаря на всички за отзивчивоста и за съветите.Инсталирах 3-4 програми от предложените за да преценя как се работи с тях и дали ще ми свършат работа.От всички тях най добра е FileFolderList .Тази е най добра и се работи най лесно с нея.Разкошна програма!!!Намираш папката с муз.файлове/най добре е да бъдат на латиница/,после даваш save където трябва да бъдат записани в обикновен текстов файл, от там ги прехвърлящ в Word и са готови за разпечатване с принтер.Това е. Още един път, Благодаря на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 И мен ме заинтересува програмката (FileFolderList), само че не я откривам. :( Намирам нещо подобно, но то се инсталира. Ще може ли линк на версията без инсталация. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirow Публикувано Март 11, 2010 Author Report Share Публикувано Март 11, 2010 Другото е тук/не е правилно да цитирам други сайтове тук в Softvisia/, но за да ти помогна - http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=24887,прочети там НА ТОЗИ АДРЕС и ще я намериш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Благодаря. Наистина добра работа върши. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост