Jump to content

Имам проблем със забиване на компа

Препоръчан пост

Значи проблема е следният:

Понякога по неясна причина когато пусна CS 1.6 компа "спича". Влизам в CS-а и всичко забива, сякаш УМРЯ :). И това съм забелязал, че ми се лсучва като инсталирам или деинсталирам нещо (не всеки път, но и аз не знам кога). Оправя се като направя същото няколко пъти (влизам в CS, блокирва, рестарт, влизам в CS, блокира...), около 3-4-5-6 пъти. Всичко други си работи без проблем, но влезна ли в CS-a спича. Като влизам в разни програми и прочие няма никакъв проблем, но тия дни сложиш Camtasia Studio и си я ползвах известно време (минути, часове). Рестартирах компа, след което отново пуснах Camtasia Studio и какво стана "спече" като CS-a. Рестартирах го 2 пъти някъде, но не се оправи и се отказа. Тия дни не съм я пускал.

Сменял съм CS-a, сменял съм Windows-а (като версия и като вид), но уви никакъв резултат :crosseyes1:

Надявам се да ми помогнете някак си :P

Сподели другаде

1. Не отговори на въпросите ми.

2. Видео картата как е с температурите? Топла/гореща ли е на допир? Можеш ли да си държиш ръката на радиатора на охлаждането й? Върти ли се вентилаторът й?

Сподели другаде

Извинявам се, но сега видях другия ти отговор (вечерта не ми го е показал)!

1. Ами правеше го само на CS-а и си мислех, че е нещо от играта, но като го направи и на Camtasia Studio се оказа, че не е така. Не знам двете неща имат нещо сходно ли к'во е...

2. Не съм я барал, мисля да го направя утре, 'щото компа е поставен гадно и има доста кабели :)

Сподели другаде

Пак не става ясно дали го прави и на други игри/програми или само на тези двете.

Еми не ми се е случвало на никои програми досега, единствено на играта (други игри не съм пускал, а и нямам). Изключение прави Camtasia Studiо, само на нея прави този проблем.

Edit: Всъщност имах и CS:Zero май беше. Като пусна CS 1.6 и ми забие компа, след като ресна пускам CS:Zero и при нея няма никакъв проблем. Спирам я, и пускам 1.6 и пак заби.

Сподели другаде

Какви кодеци имаш инсталирани?

Преди да стартираш някое от "проблемните" приложения, провери в Task Manager дали имаш активен процес msiexec.exe (обикновено е активен при инсталация/деинсталация на приложения).

Провери и дали имаш стартирани приложения, ползващи някакъв вид мултимедия - player, програма за комуникация (например Skype).

Сподели другаде

1. снимка

2. Значи в момента CS-а си върви и не прави проблеми и в task-а засега нямам такъв процес. Като забие пак ще пиша.

3. Да Skype имам и си върви, но съм пробвал и без Skype и нямаше резултат, пак същото стана.

Сподели другаде

Ми не, не съм имал проблем с него (поне така мисля). А ей сега пуснах CS-а и си вървеше нормално, пуснах Camtasia Studio и в редактора на видео не заби, но когато пуснах Record-ъра компа заби. Рерстартирам след което пак пускам Record-ъра и пак забива, рестартирам и пускам CS, но там си върви без никакви проблеми.

Edit: Махнах FFDShow-а пуснах Camtasia-та и тръгна (дано да е от това). Ако пак ми блокира ще пиша :)

Сподели другаде