Jump to content

PC-то отказва да се изключи

Препоръчан пост

Здравейте всички :) Преди две седмици се появи следният проблем. Изключвам компа но някои път компа неще да се изключи. Излиза ми един прозорец и в него пише нещо че дадена програма(всеки път различна) неще да се изключи. Под текста зареждат едни линиики а най-отдоло има надпис END NOW ако не щракна на надписа, компа си зарежда "линиките" и изключва всички програми без тази която пише в прозореца и долу на таскбара остава само старта и часовника, до там. Така може да стои с часове. Зада го оправя трябва да го ресна и чак тогава да го shut down-а. На стария ми комп правеше така, но не беше нужно да щракам END NOW за да се изключи. Ако някой знае от какво е да пише ще съм благодарен :) Благодаря предварително !!!

П.П Ако нещо не разбирате или аз не съм се изказал както трябва питайте :)

Сподели другаде

Излиза ми един прозорец и в него пише нещо че дадена програма(всеки път различна) неще да се изключи.

Дай пример с 1 такава програма. Ако е от допълнително инсталиран от теб софтуер, а не от ОС, може да го преинсталираш или премахнеш и би трябвало да се оправи.

Сподели другаде

Дай пример с 1 такава програма. Ако е от допълнително инсталиран от теб софтуер, а не от ОС, може да го преинсталираш или премахнеш и би трябвало да се оправи.

Проблема не е при всяко изключване миналия месец го направи и снощи. Предния път не си спомням за коя програма беше, но снощи направи така за VIA HD Audio Deck(аудио драйвер ми)

Сподели другаде

Проблема не е при всяко изключване миналия месец го направи и снощи. Предния път не си спомням за коя програма беше, но снощи направи така за VIA HD Audio Deck(аудио драйвер ми)

Защо не пробваш да преинсталираш аудиодрайвера с последната версия?

Сподели другаде

Ако го прави с различни програми, може би ще е добра идея да си направиш равносметка какво си инсталирал наскоро и да го деинсталираш за проба.

Или ако си човъркал някакви системни настройки с някоя програма за оптимизация, да възстановиш оригиналните такива.

Трудно е да се каже ей така от какво може да е това.

Сподели другаде

Ако го прави с различни програми, може би ще е добра идея да си направиш равносметка какво си инсталирал наскоро и да го деинсталираш за проба.

Или ако си човъркал някакви системни настройки с някоя програма за оптимизация, да възстановиш оригиналните такива.

Трудно е да се каже ей така от какво може да е това.

Поправка: Само за аудио драйвера ми изписва това снощи пак така направи. Значи остава да махна аудио дривера и да го сложа на ново ли?

Сподели другаде

Не остава само това, но не е лоша идея да го пробваш. Деинсталирай текущия, почисти с Driver Cleaner останките под Safe Mode и инсталирай на чисто последната версия.
Сподели другаде

Не остава само това, но не е лоша идея да го пробваш. Деинсталирай текущия, почисти с Driver Cleaner останките под Safe Mode и инсталирай на чисто последната версия.

Задължително ли е под Save mode и ако е така как да влеза.

Сподели другаде

Задължително ли е под Save mode и ако е така как да влеза.

Като рестартираш и монитора изгасне, в момента, в който чуеш бипкане, започваш да натискаш многократно F8. Ще ти се появи екран, в който се пита какво да правиш - избираш Safe mode. Ако вместо това ти се появи друг прозорец, където се пита откъде да зареди - избираш HDD (Hard Disk Drive) --> Enter и веднага започваш да натискаш F8, докато се появи екрана за Safe Mode. По мое мнение можеш да деинсталираш драйвера за звука и без Safe mode, после просто инсталираш новата версия. Аз дори не правя и това - направо инсталирам новата версия - тя деинсталира старата.

Сподели другаде

Ми да се похвала :giggle: Значи махнах драйвера реснах компа защото то ме пита. После инсталирах на ново драйвера(обаче инсталирах стария драйвер от диска които е дошъл с компа, защото неможах да намеря най-новия пък и се притеснявах да неби да не си пасне с аудио картата). Сега има звук всичко е ОК, но ще видя дали ще ми изписва пак онова. Мерси все пак на всички :)
Сподели другаде