mustang_turbo Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 Здравейте всички Преди две седмици се появи следният проблем. Изключвам компа но някои път компа неще да се изключи. Излиза ми един прозорец и в него пише нещо че дадена програма(всеки път различна) неще да се изключи. Под текста зареждат едни линиики а най-отдоло има надпис END NOW ако не щракна на надписа, компа си зарежда "линиките" и изключва всички програми без тази която пише в прозореца и долу на таскбара остава само старта и часовника, до там. Така може да стои с часове. Зада го оправя трябва да го ресна и чак тогава да го shut down-а. На стария ми комп правеше така, но не беше нужно да щракам END NOW за да се изключи. Ако някой знае от какво е да пише ще съм благодарен Благодаря предварително !!! П.П Ако нещо не разбирате или аз не съм се изказал както трябва питайте Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 незнам аз лично този проблем го имах преди, и след като го прейнсталирах се оправи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 Излиза ми един прозорец и в него пише нещо че дадена програма(всеки път различна) неще да се изключи. Дай пример с 1 такава програма. Ако е от допълнително инсталиран от теб софтуер, а не от ОС, може да го преинсталираш или премахнеш и би трябвало да се оправи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Март 7, 2010 Author Report Share Публикувано Март 7, 2010 Дай пример с 1 такава програма. Ако е от допълнително инсталиран от теб софтуер, а не от ОС, може да го преинсталираш или премахнеш и би трябвало да се оправи.Проблема не е при всяко изключване миналия месец го направи и снощи. Предния път не си спомням за коя програма беше, но снощи направи така за VIA HD Audio Deck(аудио драйвер ми) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 Проблема не е при всяко изключване миналия месец го направи и снощи. Предния път не си спомням за коя програма беше, но снощи направи така за VIA HD Audio Deck(аудио драйвер ми)Защо не пробваш да преинсталираш аудиодрайвера с последната версия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 8, 2010 Report Share Публикувано Март 8, 2010 Ако го прави с различни програми, може би ще е добра идея да си направиш равносметка какво си инсталирал наскоро и да го деинсталираш за проба.Или ако си човъркал някакви системни настройки с някоя програма за оптимизация, да възстановиш оригиналните такива.Трудно е да се каже ей така от какво може да е това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Март 8, 2010 Author Report Share Публикувано Март 8, 2010 Ако го прави с различни програми, може би ще е добра идея да си направиш равносметка какво си инсталирал наскоро и да го деинсталираш за проба.Или ако си човъркал някакви системни настройки с някоя програма за оптимизация, да възстановиш оригиналните такива.Трудно е да се каже ей така от какво може да е това.Поправка: Само за аудио драйвера ми изписва това снощи пак така направи. Значи остава да махна аудио дривера и да го сложа на ново ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 8, 2010 Report Share Публикувано Март 8, 2010 Не остава само това, но не е лоша идея да го пробваш. Деинсталирай текущия, почисти с Driver Cleaner останките под Safe Mode и инсталирай на чисто последната версия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Март 8, 2010 Author Report Share Публикувано Март 8, 2010 Не остава само това, но не е лоша идея да го пробваш. Деинсталирай текущия, почисти с Driver Cleaner останките под Safe Mode и инсталирай на чисто последната версия.Задължително ли е под Save mode и ако е така как да влеза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 8, 2010 Report Share Публикувано Март 8, 2010 Задължително ли е под Save mode и ако е така как да влеза.Като рестартираш и монитора изгасне, в момента, в който чуеш бипкане, започваш да натискаш многократно F8. Ще ти се появи екран, в който се пита какво да правиш - избираш Safe mode. Ако вместо това ти се появи друг прозорец, където се пита откъде да зареди - избираш HDD (Hard Disk Drive) --> Enter и веднага започваш да натискаш F8, докато се появи екрана за Safe Mode. По мое мнение можеш да деинсталираш драйвера за звука и без Safe mode, после просто инсталираш новата версия. Аз дори не правя и това - направо инсталирам новата версия - тя деинсталира старата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Март 8, 2010 Author Report Share Публикувано Март 8, 2010 Ми да се похвала Значи махнах драйвера реснах компа защото то ме пита. После инсталирах на ново драйвера(обаче инсталирах стария драйвер от диска които е дошъл с компа, защото неможах да намеря най-новия пък и се притеснявах да неби да не си пасне с аудио картата). Сега има звук всичко е ОК, но ще видя дали ще ми изписва пак онова. Мерси все пак на всички Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост