dberov Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 Здравейте, понеже от този форум съм получавал най квалифицирана помощ, отново пиша тук. Този път проблема ми е хардуерен. Имам лаптоп SONY VAIO VGN-NS140E на година и два месеца е и съм нямал никакви проблеми...до сега. Появи ми се вертикална черта от един пиксел на матрицата. Значи за първи път ми се появи когато си затварях капака на компа, и така започна все по често да се появява, но това ставаше само докато дърпам капака надолу и като го пуснех - изчезваше. После си излезе и си остана така, обаче забелязах че като затварям капака от дясната страна, тя изчезва и пробвах при отворен капак да дърпам десния горен край на капака, като с другата ръка придържах левия и се получава леко осукване на матрицата при което чертата изчезва. Отворих капака да погледна да за прекъсната жичка, но всичко си е наред, накрая отсртаних целия капак като оставих само матрицата свързана и работеща. Започнах да я стискам по краищата, после минавах с пръсти където има лентов кабел - без резултат, накрая започнах да я натискам странично и при натиск от ляво на дясно чертата изчезна. Сложих матрицата в капака и я притиснах с парченце пластмаса при което чертата изчезна, но тогава пък не можеше да влезе лицевата част на капака. Достраша ме да разгловявам самата матрица, ако въобще се разглобява а и там където не разбирам не пипиам, та въпроса ми е към тези които са компетентни, какъв може да е проблема и какво би ми струвало да се поправи, подлежи ли този дефект на ремонт или се сменя цялата матрица, мога ли сам да отстраня проблема или да го давам в сервиз??? Сега компа си е сглубен и си работи с тая черта, но при осукване на екрана чезне или като я натисна към десния борд на екрана. Ето две снимки с чертата и без нея-като държа матрицата натисната. Информацията ми е спешна, понеже компа ми е нужен всяка вечер по работа и не мога да си позволя да ме бавят повече от ден в сервиз. Предварително благодаря на търпеливите изчели това, но исках да обясня всичко подробно за да стане ясен проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 Проблемът ти е за сервиз колкото и неприятно да е-разгледай на този адрес - forum.setcom.bg/index.php?topic=37709.0 за какво става на въпрос и ще разбереш,че проблема не опира до лентов кабел/може да е лоша спойка,ако има чип за управление интегриран на дисплея да се е прецакал и т.н./.По принцип е желателно отварянето да става - с едната ръка задържаш отпред по средата долната част на лаптопа,докато с другата внимателно го отваряш пак по средата.Затварянето става по обратната процедура.Всичките тези усуквания наляво и дясно рано или късно водят до смяна на дисплея с нов/това е един от сериозните недостатъци на лаптопите с който за съжаление сме принудени да се съобразяваме/.Това е моето мнение по въпроса ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dberov Публикувано Март 7, 2010 Author Report Share Публикувано Март 7, 2010 Дааа вярно че аз го затварям само с лявата ръка.... Ето тук като го насиля в дясна посока се оправя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 Това ми припомня за моя случай само че на компютъра не на лаптопа. Според мен това са изгорели пиксели. Да не си го удрял или нещо подобно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dberov Публикувано Март 7, 2010 Author Report Share Публикувано Март 7, 2010 Не нито е изтърван, нито е удрян, когато го пренасям е в специална чанта с по 2 см. тип броня по стените и към 3-4 см. на дъното, но според мен е наистина причината е че го отварям и затварям от лявата страна и се присуква от това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост