Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте.

Вчера си сложих вкъщи рутер, инсталирах го, настроих го и интернета тръгна без проблем, но проблема е,че в десния ъгъл, до часовника постоянно (на 20-30 секунди) изкача това съобщение на картинката и после изчезва. Не мога да разбера защо се появява това съобщение, кабелите към рутера и към компютъра са свързани добре, имам интернет, а това съобщение защо постоянно се появява не мога да разбера. Ако някой знае ще съм благодарен. Мерси.

http://i47.tinypic.com/2eyhopw.jpg

Сподели другаде

Това показва,че има изключен мрежов кабел/т.е.кабела по който минава директно интернета към компютъра/не е проблем!

Ако те дразни обаче можеш да го махнеш като отидеш на мрежови връзки.

Успех :peace:

Сподели другаде

Това показва,че има изключен мрежов кабел/т.е.кабела по който минава директно интернета към компютъра/не е проблем!

Ами мрежовия кабел ми е включен, изобщо всички кабели са си включени както си трябва.

Ако те дразни обаче можеш да го махнеш като отидеш на мрежови връзки.

Като отида на мрежови връзки после какво да правя.

Сподели другаде

Пусни пинг към някои сайт или към рутера.Така ще разбереш дали имаш реални проблеми с Lan карта или рутера.А за да го скриеш от мрежови връзки не знам дали може,но ако кликнеш с десен бутон на мишката до Language bar.

Properties >Customize избираш винаги да е скрита иконата(Аlways hide)от падащото меню.Даваш Ок и отметка Hide inactive icons ,след това даваш Ок и ще я скриеш.

Сподели другаде

Смених лан кабела който свързва рутера с лан картата на компютъра и това съобщение вече не ми се появява. Първия лан кабел който ползвах беше 3 метра, а този който ползвам сега е 1 метър. Възможно ли е причината за този проблем със появяването на съобщените да е бил в дължината на лан кабела за връзка между рутера и лан картата на компютъра, аз съм ползвал лан кабел 3 метра, а да е трябвало да ползвам по-къс кабел или причината най-вероятно е била в това че самия лан кабела е бил дефектен.
Сподели другаде

Смених лан кабела който свързва рутера с лан картата на компютъра и това съобщение вече не ми се появява. Първия лан кабел който ползвах беше 3 метра, а този който ползвам сега е 1 метър

Не е от дължината на кабела!Просто като използваш Рутер и си с Widows XP винаги така ти изписва.

help ти е написал какво точно да направиш:

ако кликнеш с десен бутон на мишката до Language bar.

Properties >Customize избираш винаги да е скрита иконата(Аlways hide)от падащото меню.Даваш Ок и отметка Hide inactive icons ,след това даваш Ок и ще я скриеш.

П.С.Успех

Сподели другаде

Не е от дължината на кабела,аз лично съм пускал кабел с дължина 60-70м от рутера до PC и е нямало никакъв проблем.Не вярвам дължина от 3 метра да е проблем.Най-вероятно или кабела има прекъсната жичка или RJ-та не са сложени хубаво.
Сподели другаде