multimedias Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 Обикновено при всеки компютър при стартирането му се чува един звук ( тът ) който според мен показва , че всичко с операционната система е наред и стартирането започва нормално. От 4 години имам този компютър и винаги при включване се чуваше този звук ( естествен ако при почистването му от прах съм разместил нещо звука е продължителен т.е грешка , но като си го наместя както трябва всичко е точно и звука пак си е единичен )Днес за първи път при включването на компютъра този звук не се чу ??? Няколко пъти рестартирах , но звука не се чу . Проверих дали случайно колонката за звук в кутията на компютъра не е изгоряла , но не е звук вадеше (има програма правена на "Visual Basic" която симулира звука на грешка) Трябва ли да се притеснявам от липсата на звука при стартиране ( при самото стартиране всичко си протече по нормалния начин и нямах никакви проблеми ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 Обикновено при всеки компютър при стартирането му се чува един звук ( тът ) който според мен показва , че всичко с операционната система е наред и стартирането започва нормално. От 4 години имам този компютър и винаги при включване се чуваше този звук ( естествен ако при почистването му от прах съм разместил нещо звука е продължителен т.е грешка , но като си го наместя както трябва всичко е точно и звука пак си е единичен )Днес за първи път при включването на компютъра този звук не се чу ??? Няколко пъти рестартирах , но звука не се чу . Проверих дали случайно колонката за звук в кутията на компютъра не е изгоряла , но не е звук вадеше (има програма правена на "Visual Basic" която симулира звука на грешка) Трябва ли да се притеснявам от липсата на звука при стартиране ( при самото стартиране всичко си протече по нормалния начин и нямах никакви проблеми )Този сигнал не показва, че операционната система е наред , а компютъра. За повече информация виж тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
multimedias Публикувано Март 3, 2010 Author Report Share Публикувано Март 3, 2010 на руски е................. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 На английски, става ли? Трябваше само да копираш Power-on self-test от руската статия в търсачката на Wikipedia и щеше да стигнеш до статията. Ако и той не става... Google преводач може да направи един превод за теб, нищо че вероятно ще звучи малко абстрактно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
multimedias Публикувано Март 3, 2010 Author Report Share Публикувано Март 3, 2010 Power-за самодиагностика (POST) е общ термин за компютър, маршрутизатор или принтера предварително обувка последователност. Едни и същи основни последователност присъства на всички компютърни архитектури. Това е първата стъпка от по-общия процес, наречен първоначално програма натоварване (IPL), обувка, или Bootstrapping. Терминът СЛЕД е станал популярен в сътрудничество с и в резултат на разпространението на компютъра. Тя може да се използва като съществително когато става дума за код, който управлява предприсъединителната фаза обувка или когато става дума за себе си фаза. Тя може да се използва и като глагол, когато, отнасящи се до код или на системата, тъй като се усъвършенства чрез предварително зареждане фаза. Като алтернатива, това може да се нарече "по пощата." За вградени електрически системи за самодиагностика (POST) се отнася за тестване последователност, която се случва, когато една система за пръв път е включен. Темата е софтуер, писмено да се инициализира и конфигуриране на процесора и след това изпълнение на определена серия от тестове за определяне на хардуера на компютъра, ако се работи правилно. Всички грешки, открити по време на самодиагностика се съхраняват или се отчита чрез звуков или визуален начин, например чрез поредица от Сигнал, мигащи светодиода или текст, показва на дисплея. След като завършва СЛЕД последователност, изпълнението е предаден на нормалната последователност обувка, която обикновено работи едно зареждане или операционна система. СЛЕД за вградени системи е около от най-ранните дни на компютърни системи. ============================ Аз лично нищо не разбрах от превода . Дори и превода да беше перфектен пак сигурно нищо нямаше да разбера заради терминологията . Надявах се вие да ми кажете на прост език дали трябва да се притеснявам ,че вече този звук при стартиране на компютъра не се чува или не е проблем ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост