Filip Bozhidarov Публикувано Март 3, 2010 Author Report Share Публикувано Март 3, 2010 ами там е работата че инвестицията не е кой знае каква мисля си аз че ще е най добре да си кажа в магазина параметрите и те да ми кажат има ли смисъл или не...ама така както е тръгнало трябва да си купя нов комп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stormcaller Публикувано Март 28, 2010 Report Share Публикувано Март 28, 2010 Привет! Реших да не пускам нова тема, а да ви се обясня направо тука. Пиша от името на един приятел, поради проблеми с неговата машина. Видео картата му е изгоряла и все още сме в процес на търсене на подходяща, и достъпна видео карта. Бихте ли ми препоръчали към какво да се насочим, като имаме предвид следната конфигурация (добра като за 2005 година): MB: ASUS K8N-EAYVZ -Ai Series, Socket 754, NVIDIA nForce3 250 HT 800, DDR400, AGP 8xCPU: AMD Sempron 2800+ 1.61 GhzRAM: 2x512MB DDR 400Video: Nvidia GeForce FX 6600 TD 128MB HDD: 80GB Seagate 7200 SATA За съвместимостта едва ли ще има проблеми, обаче ви моля предложенията, които ще дадете, да не са с някакви космически суми, а нещо от порядъка на 150-200 лв. Разбира се търсим нещо по-добро от вече издалата багажа nVIDIA, но в краен случай може и подобна (ако въобще се произвеждат такива). И да вметна, че компютъра се използва главно за игри. Благодаря предварително на отзовалите се! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 28, 2010 Report Share Публикувано Март 28, 2010 Ето тази (ATI HD 3650, 512 MB RAM, 128-bit) е екстра като за този компютър, а и като цена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stormcaller Публикувано Март 28, 2010 Report Share Публикувано Март 28, 2010 @Nazikov, мерси за препоръката! Забравил съм да сложа информация за захранването, ето снимка: http://img651.imageshack.us/img651/2432/006londluglu.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 28, 2010 Report Share Публикувано Март 28, 2010 @Nazikov, мерси за препоръката! Забравил съм да сложа информация за захранването, ето снимка:Захранването е менте, но като се има предвид, че тази карта не консумира повече от 70W да се надяваме, че ще издържи. То това ще му е и максимума. По-слаба от тази карта като HD 3450, не си струва да се слага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Март 28, 2010 Report Share Публикувано Март 28, 2010 Захранването може и да издържи, ама да се влагат 120лв. в такава остаряла конфигурация не е хич удачно. Че това е половината от цената на компютъра, а процесора е достатъчно слаб да спъва видеокартата. Препоръчвам нещо втора ръка за около 50-60лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 28, 2010 Report Share Публикувано Март 28, 2010 Захранването може и да издържи, ама да се влагат 120лв. в такава остаряла конфигурация не е хич удачно. Че това е половината от цената на компютъра, а процесора е достатъчно слаб да спъва видеокартата. Препоръчвам нещо втора ръка за около 50-60лв.И тази втора употреба карта, ако скоро се развали - колко пари ще станат? Каква е гаранцията й? Новата ще има гаранция поне две години. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Март 29, 2010 Report Share Публикувано Март 29, 2010 (Редактиран) Е то с това захранване всичко има шанс да се развали. Въпросът е, че машината е много стара и не си струва да се влагат пари в умряла платформа. Утре ако изгори процесора или дъното от къде ще намери нови? Бих казал даже да се вземе една FX5200/5500 за 20лв. докато събере пари за цялостен ъпгрейт.http://www.crash-bg.com/drugi_kompiutri.html - обади се и виж какви AGP видеокарти предлагат. Може да потърсиш и по форумите за обяви.п.п.Я виж какъв дзвер има: 6800ама тук вече захранването ще сдаде багажа. Редактиран Март 29, 2010 от Lyudmil Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stormcaller Публикувано Март 29, 2010 Report Share Публикувано Март 29, 2010 Благодаря за отговорите! Може би наистина няма смисъл да се наливат толкова пари за нова карта, но както казва Nazikov, картите втора ръка са без гаранция, което си е рисковано.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Teodor Alexsandrov Публикувано Януари 10, 2012 Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Някои може ли да ми помогне и на мен да ми каже какво ми е дъното и към какви видео карти да се насоча ако може ме намерете на skype: teodor.cs1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост