Filip Bozhidarov Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 Здравейте. Имам проблем в петък ще си копувам (или по точно щях)нова видеокарта XFX HD4650 1GB GDDR2 128BITS PCI EXPRESS 2.0 http://www.appinformatica.com/tarjetas-graficas-xfx.-hd4650-1gb-gddr2-128bit-pcie-2.0-2xdvi.php ПРОБЛЕМА Е че братовчед ми току що ме филмира че дънната ми платка трябвало да бъде съвместима с новата карта.Така проверих аз, и се оказа че ми казва истината та кажете ми сега ВИЕ как да разбера аджеба дали дъното ми ще е съвместимо с картата или не, или направо в магазина трябва да питам. БЛАГОДАРЯ а момент дъното ми е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 С каква видео карта си в момента? Това което си избрал не е много удачен избор, пораби по-бавната GDDR2 памет, в сравнение с по-новите 3,4,5.Съвместимоста с дъното зависи от слота с който е снабдено, и слота за който е предвидена картата. При по-старите AGP слота преобладаваше, а по-новите са с PCI-e, за какъвто е и избраната от теб карта. От прикачената картинка не мога да кажа дали е съвместима, защото там ги няма слотовете на дъното, или може би не разбирам достатъчно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Март 2, 2010 Author Report Share Публикувано Март 2, 2010 еми картата ми е бозица затва я и сменям ATI RADEON 9250 128mbСамия модул е Nanya NT512D64S88B0GY-5T Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 Погледни в евереста Дисплей->Графичен процесор; тип шинаОт там се вижда слота на сегашната ти карта. Ако е PCI Express 2.0 x16, би трябвало и новата да е съвместима.Най-добре качи картинка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Март 2, 2010 Author Report Share Публикувано Март 2, 2010 ем PCI-e никъде не виждам :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 ем PCI-e никъде не виждам :'( Да, AGP е. Значи трябва да се ориентираш към такава карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Март 2, 2010 Author Report Share Публикувано Март 2, 2010 неееееее :'( :'( :'( демек да забравя за картата ПФФ тва беше гадно чесноМЕРСИ ЧЕ СЕ ПОЗАНИМАВА С ЯВНО ГОЛЕМИЯ МИ ПРОБЛЕМ!благодаря още веднъж! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
den4o7 Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 неееееее :'( :'( :'( демек да забравя за картата ПФФ тва беше гадно чесноМЕРСИ ЧЕ СЕ ПОЗАНИМАВА С ЯВНО ГОЛЕМИЯ МИ ПРОБЛЕМ!благодаря още веднъж! Може да ви прозвучи като спам, но има много по-хубави карти от тази която ти си посочил. Ще намериш още по-хубава, не се връзвай за първата която си видял! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 Разбира се, че има и по-хубави. Те обаче са и по-скъпи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Март 3, 2010 Author Report Share Публикувано Март 3, 2010 ами да ниастина има по добри ся кат се разрових видях и мн по добри неща... истината е че няма няква определена цена по която да си избирам просто искам да е нещо по добро... а за дъното ми просто не искам да говоря аз не съм за тоя сайт xD Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 ами да ниастина има по добри ся кат се разрових видях и мн по добри неща... истината е че няма няква определена цена по която да си избирам просто искам да е нещо по добро... а за дъното ми просто не искам да говоря аз не съм за тоя сайт xD Но все пак трябва да се съобразиш и със останалите компоненти, най-вече захранването - дали ще може да я издържи. Рамта и процеосра също не бива да се пренебрегват. Ако например имаш 512 МБ рам, няма как да използваш 1 ГБ видео Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 Защо да няма как? Разбира се, че има.Отделен е въпросът, че системата трябва да е балансирана като възможности и да е изградена спрямо нуждите на потребителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 Защо да няма как? Разбира се, че има.Отделен е въпросът, че системата трябва да е балансирана като възможности и да е изградена спрямо нуждите на потребителя. Ами 1 ГБ видео памет може да се натовари на 100% предимно от игри, но обикновено на игрите им трябва повече системна памет и добър процесор за да вървят нормално. Ако те отсъстват, не съм чул да има игра, която да върви на слаб процесор и малко рам, а да иска хубава видео карта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Март 3, 2010 Author Report Share Публикувано Март 3, 2010 ми рама ми е 1,3ГБ процесора ми е достатъчно добър чак пък и картата да не може да ми поеме вече е малко абсурдно.... ма няма да говоря щото не съм мн компетентен затва е тук и темата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 3, 2010 Report Share Публикувано Март 3, 2010 Ами 1 ГБ видео памет може да се натовари на 100% предимно от игри, но обикновено на игрите им трябва повече системна памет и добър процесор за да вървят нормално. Да, 1GB памет може да дойде недостатъчна за някои игри. Това обаче не виждам каква връзка има с паметта на видео картата. Независими неща са. Можеш да имаш 256MB памет и да ползваш видео карта с 2GB памет. Меко казано тъпа идея е, но технически погледнато е възможно. Видео картата няма да откаже да работи, ако не разполагаш с определено количество оперативна памет. Просто би била неоптимална конфигурация. не съм чул да има игра, която да върви на слаб процесор и малко рам, а да иска хубава видео карта Странно, повечето нови игри са точно такива. Разбира се не значи, че могат да се играят и на Celeron II или нещо такова, стига видео картата да е много мощна. Просто съвременните игри са като цяло по-взискателни спрямо видео картата, отколкото спрямо процесора. Конфигурация с нисък клас процесор и среден/висок клас видео карта ще се справи по-добре с игри от конфигурация със среден/висок клас процесор и нисък клас видео карта. ми рама ми е 1,3ГБ процесора ми е достатъчно добър чак пък и картата да не може да ми поеме вече е малко абсурдно.... ма няма да говоря щото не съм мн компетентен затва е тук и темата За да се предложи евентуална карта за ъпдейд, е добре да се знае целия хардуер. Макар че и на този етап мисля, че мога да кажа, че няма голям смисъл да се инвестира с кой знае каква видео карта, а е най-добре да се премине на изцяло нова конфигурация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост