Jump to content

Проблем при гледане на HD файлове

Препоръчан пост

Проблема е следният.Дръпнах си една хокейна среща,но тя е във формат HDTV и ми сече докато я гледам.Върви на забавен кадър направо.Ето параметрите на файла.

Video Codec: H264

Video Bitrate: 3000kbps

Video FPS: 59.94

Video Resolution: 1280x720

Audio Codec: AAC

Audio Bitrate: 128Kbps

Audio Channels: Stereo

Предполагам,сече така,защото ми е слаб компютъра.Ето и неговите параметри.

CPU 1.68 GHz,768 MB RAM

Но може ли да е от нещо друго,което да може да се оправи.

Сподели другаде

Ползвам Windows Xp.

За компютъра

Централен процесор - AMD Sempron,1680 MHz

Дънна платка- ASRock K7S41

Видеокарта-ATI Radeon 9600/X1050 Series 256 MB

Звуков адаптер-C-Media CMI9739A/9761 @ SiS 7012 Audio Device

Тези би трябвало да стигнат.Ако не,кажи какво още да сложа.

den4o7 и това е вариант,но отнема бая време.Ако може,препоръчай някоя хубава програма за целта.

Сподели другаде

Пробвай да форматираш филма и виж какво ще стане тогава.

Препоръчвам ти да си изтеглиш Format factory!!!!:-8:-8:-8

Ако не знаеш как се работи с нея,пиши и ще ти помогна!!!

Сподели другаде

Тази конфигурация е малко слаба за HD съдържание, но конкретно 720p би трябвало да може да се възпроизведе, ако ще се гледа на монитора на общо взето същата разделителна способност. За това ще ти трябва оптимизиран софтуерен декодер, какъвто е CoreAVC. Недостатъкът е, че е платен.
Сподели другаде

Да,на монитора искам да го гледам.Разделителната му способност е 1440X900.Какво представлява този декодер?И защо ще спре насичането?

Teo Spain мерси,ако не стане по друг начин с тази ще оправям формата.

Сподели другаде

CoreAVC е декодер за H.264/AVC видео формата. "Кодек", ако ти е по-ясна думичка, макар да не е много точна в случая. Насичането може и да не спре, защото има различни фактори, които влияят върху възпроизвеждането. Просто само с този декодер имаш някакъв шанс да получиш гладко възпроизвеждане, макар да няма гаранция.
Сподели другаде

Сега сменям формата с FormatFactory,но нормално ли е да става толкова бавно,по-принцип знам че не става бързо,но от 15 минути го конвертирам и е на 2%.Файла е около 2,5 гигабайта.И също така има ли значение какъв формат го правя примерно ако го направя MPG вместо AVI,дали ще стане по-бързо?
Сподели другаде

Да, нормално е да отнема толкова време. Времето за компресия зависи от използваните кодеци и настройки. Компресия в MPEG би трябвало да отнеме по-малко време.
Сподели другаде

Сега сменям формата с FormatFactory,но нормално ли е да става толкова бавно,по-принцип знам че не става бързо,но от 15 минути го конвертирам и е на 2%.Файла е около 2,5 гигабайта.И също така има ли значение какъв формат го правя примерно ако го направя MPG вместо AVI,дали ще стане по-бързо?

Не знам кой те е излъгал с тази бъгава програмка, но си изтегли AnyVideoConverter < Става много по-бързо!!!

Сподели другаде

И си мислиш, че между двете програми има голяма разлика, нищо че и двете залагат на MEncoder ffmpeg компресорите?

Имах предвид, че AVC конвертира по-бързо!!!

Сподели другаде