Jump to content

Audio проблем (нямам звук)

Препоръчан пост

Добър ден на всички, имам следния проблем:

Сложих Windows 7 и всичко си работи перфектно, но нямам звук. Пробвах разни програми за update на драйвъри да ми помогнат (Driver Genius Professional Edition, RadarSync PC Updater 2010, Driver Detective, Driver Checker), но за жалост не ми помогнаха за този проблем. Като изключим "Driver Detective" който ми намери липсващ драйвър, но е платен и не може да си свърши работата :). Ето няколко снимки:

Driver Detective: Снимка

EVEREST (за аудиото): Снимка

Иконката доло: Снимка

Много ще съм Ви благодарен ако ми помогнете да решим проблема, че не ми се връща на XP :P

Сподели другаде

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Дъното ти по принцип е снабдено с вградена карта на Realtek, но EVEREST Ultimate показва карта на ESS Technology. Това значи, че или ползваш отделна карта и си изключил вградената, или че EVEREST Ultimate се е шашнала нещо.

Ако ползваш вградената звукова карта, си заслужава да пробваш този драйвер.

Ако ползваш отделна карта, е може би по-разумно да я махнеш и да преминеш на вградената. Ако държиш да продължиш да ползваш отделната, можеш да пробваш евентуално с този драйвер, но няма официална поддръжка на Windows Vista и 7, така че е много вероятно да не проработи.

А може би най-разумното решение е да се върнеш обратно на Windows XP. Компютърът ти като цяло не е достатъчно мощен, за да понесе Windows 7 както трябва. Разбира се ти си преценяваш, но XP просто е по-оптимален вариант за системата ти.

Сподели другаде

Не стана и с 2-та драйвъра, но това което казваш, че бил твърде тежък за компа не е така. С някаква орязана версия съм и с нея ми върви много добре, по-бърз е от XP-то във всичко и като заемане на рам и всичко.

Пуснал съм постове в 5 форума и чакам някой от някъде да каже нещо с което ще реши проблема с аудиото, но май ми се вижда, че няма да стане. Накрая ще го закарам в някой сервиз (за да ми кажа, че окончателно няма да стане :D).

Сподели другаде

1. Не стана ясно каква точно звукова карта използваш - вградена или отделна.

2. Windows 7 не е по-лек от Windows XP. На съвременни системи е наистина по-бърз, но не е по-лек. Две различни неща са.

3. Използването на орязани версии/самоделки е силно непрепоръчително, независимо за коя версия на Windows става въпрос.

Сподели другаде

Извинямав се за линка, попринцип не чета правилата, освен ако не ми направят забележка :D. Аотносно аудио картата не знам да ти кажа, компа го взех от един приятел и нямам идея с коя е. Как мога да видя с коя от двете звукови карти е?

Спомням си, че на XP-to като бях като влизах в настройките на звука пишеше ESS нещо си, но не съм се заглеждал. Ето една снимка от devmgmt

Сподели другаде

Добър ден на всички, имам следния проблем:

Сложих Windows 7 и всичко си работи перфектно, но нямам звук. Пробвах разни програми за update на драйвъри да ми помогнат (Driver Genius Professional Edition, RadarSync PC Updater 2010, Driver Detective, Driver Checker), но за жалост не ми помогнаха за този проблем. Като изключим "Driver Detective" който ми намери липсващ драйвър, но е платен и не може да си свърши работата :). Ето няколко снимки:

Driver Detective: Снимка

EVEREST (за аудиото): Снимка

Иконката доло: Снимка

Много ще съм Ви благодарен ако ми помогнете да решим проблема, че не ми се връща на XP :P

А-а-а? Не ти се връща на Windows XP значи? Ами да го беше инсталирал Windows 7 на някоя 10-годишна машина и да очакваш всичко да ти работи... Не става тая машина за "седмицата", работата отива на нов компютър, ти и RAM-памет нямаш достатъчно, дъното ти не е сертифицирано за работа с операционни системи след Windows XP. Догодина ще излезе и Windows 8 и може би ще искаш и него да инсталираш на тая машинка?

Сподели другаде

Виж този драйвер дали ще ти свърши работа.

:thumbsup: :peace: Благодаря ти, че се отзова, но уви не.

Абе к'во недоволстваш, нали не го ползваш ти? Нямам никакъв друг проблем освен аудиото (а той няма общо с другите работи), както споменах по-горе съм с орязана версия която изисква 512RAM и ми върви по-леко от XP-то... ако имах проблеми с него или некви "запецвания" щях ли да искам да остана на него. Питам Ви за помощ, не за критика относно дали да го ползвам или не.... големи разбирачи излизате някои (не, че аз знам нещо :D ама поне не си отварям устата като не съм сигурен).

Мне за Win8-цата не се и съмнявам, чакам 9-та която ще е нещо ново (както твърдят) и мислех да го тествам на нея...

Сподели другаде

:thumbsup: :peace: Благодаря ти, че се отзова, но уви не.

Абе к'во недоволстваш, нали не го ползваш ти? Нямам никакъв друг проблем освен аудиото (а той няма общо с другите работи), както споменах по-горе съм с орязана версия която изисква 512RAM и ми върви по-леко от XP-то... ако имах проблеми с него или некви "запецвания" щях ли да искам да остана на него. Питам Ви за помощ, не за критика относно дали да го ползвам или не.... големи разбирачи излизате някои (не, че аз знам нещо :D ама поне не си отварям устата като не съм сигурен).

Мне за Win8-цата не се и съмнявам, чакам 9-та която ще е нещо ново (както твърдят) и мислех да го тествам на нея...

Значи няма да ти се оправи този проблем най-вероятно. И аз имам един основен проблем с Windows Vista и 7, и той е, че DVD-записвачката, която е SATA не може да се накара да работи на Ultra DMA режим - работи само на PIO 4, който е бавен. Мога да ползвам само PATA-записвачка на Ultra DMA 4, ако искам да ползвам новите опер. с-ми и това е един проблем. Друг проблем е, че не мога да записвам звук от звуковата карта по никакъв начин. Причината за тези проблеми е непълната съвместимост на дънната ми платка с новите опер. системи. Трябва ми нова дънна платка. Надявам се да ти е станало ясно, защо не можеш да се възползваш пълноценно от Windows 7 с тази стара конфигурация.

Сподели другаде

Питам Ви за помощ, не за критика относно дали да го ползвам или не....

Съветът да се завърнеш на Windows XP, който двамата с Nazikov ти дадохме, е разумен и в твоя случай е реална помощ, защото ще ти спести главоболия и проблеми. И отново ще кажа, че използването на самоделки/орязани версии е силно непрепоръчително.

Разбира се, ако си мислиш, че си много хитър, като ползваш осакатена и един господ знае колко осрана версия на така или иначе неподходяща операционна система, продължи да се мъчиш.

Сподели другаде

Да, но по начина който го каза не ми хареса. Не ми прозвуча точно като съвет пърия му пост :)

Така или иначе разбрах к'во треа да нарпавя, въпросът е дали ми се занимава заради една аудио карта.

Сподели другаде

Да, но по начина който го каза не ми хареса. Не ми прозвуча точно като съвет пърия му пост :)

Така или иначе разбрах к'во треа да нарпавя, въпросът е дали ми се занимава заради една аудио карта.

Подобен проблем ходих да преинсталирам един компютър(win 7)сложих.3 дена се мъчих да му намеря драйвер за лан и аудио.Изтеглих всички драйвер пакове от нета за уин 7 дори и от официалните сайтове неможах да подкарам нета и звука.Така че преинсталих наново с ХП позна всичко.Така че Night_Raven и Nazikov са прави по добре си мини на ХП пак и не бъди толкова чувствителен те се опитват да ти помогнат.

Сподели другаде

И така проблема беше, че ми е изгоряло аудиото което е на дъното и е сменено с някакво на ESS което няма поддръжка на Win7, а решението е, че трябва да си взема друга аудио карта за да подкарам Win7 както треа :D

Благодаря на всички за отделеното внимание!

Сподели другаде

а пробва ли да го обновиш от cumputer дясното копче propartais windows update аз на 7цата на един мой приятел точно по този начин му подкарах звука въпреки че в нета никъде неможахме да намерим драйвър за това нещо :) пробвай може и да има ефект
Сподели другаде

а пробва ли да го обновиш от cumputer дясното копче propartais windows update аз на 7цата на един мой приятел точно по този начин му подкарах звука въпреки че в нета никъде неможахме да намерим драйвър за това нещо :) пробвай може и да има ефект

Не бе то драйвъри си се намират за аудиото, но просто не се поддържат (само за Win NT, XP, 98, 2000 etc.). Пък и днеска си намерих едно аудио за 17 кинта :D и с брата ше гледаме да намерим още по-етино ХАХА :D

Сподели другаде