Jump to content

Проблем със заеманта памет от еxplorer.exe

liver

Препоръчан пост

Здравейте. Интересува ме, защо след известно време заетата рам от еxplorer.exe нараства на 100-130 мб и остава на толкова? Получава се след като съм теглил, разархивирал и трил много файлове. Няма някакъв конкретен проблем с операционната като забиване или забавяне, но ми е интересно защо се получава така. Иначе заетата рам като цяло, никога не надхвърля 40% от 2гб.

http://store.picbg.net/thumb/A8/37/edec0cc8fad4a837.jpg

Сподели другаде

Разгледай Process Monitor - може да ти покаже библиотеките, които даден процес използва в момента.

Изтеглих я и ще я разуча по-обстойно. Питах и в друг форум и ми казаха, че това е възможно да се дължи на superfetch и индексирането, и е нормално. Аз съм изключил windows search, което би трябвало да означава, че индексирането също не е активно. Поне в опциите за индексиране в контрол панела това показва, както и като търся някой файл ме предупреждава да го пусна. Обаче като дам десен бутон na C и избера свойства показва ето това (на шота отметката е маркирана). Как така е изключено индексирането, а в същото време тази отметка си стои. И като я махна и дам потвърждение ми изкарва ''грешка при прилагане на атрибути достъпа отказан'' :crosseyes1: За какво е тази функция ?

Nicky, уина ми е от торент тракер , но мога да преценя дали един релийз е читав или не. След като го ползвам от месеци и няма едно забиване, увисване, рестарт, син екран или друг сериозен проблем...

edit: Прави ми впечатление, когато explorer.exe e заел примерно...40-50-60 мб рам и спра леки приложения, заетата рам от процеса не се освобождава. Обаче пусна ли тежко приложение, като играта gta4 и след това я спра, заетата рам от explorera спада на 10-20 мб. На какво се дължи това? Не иска да освободи заетите ресурси като не работи нищо, а като спра тежко приложение...след това заема по малко и от един skype? Малко пояснение ако може.

post-8656-12673073775216_thumb.jpg

Сподели другаде