ares85ares Публикувано Февруари 24, 2010 Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 След зареждане на ОС (Windows XP Pro SP2) в трея ми се появява икона (червен щит) и съобщение: "Компютърът ви е изложен на риск! Моля включете автоматичните актуализации". Не искам да ги включа, но това съобщение започва да ме дразни. Какво трябва да направя, за да спре да се показва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Февруари 24, 2010 Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 След зареждане на ОС (Windows XP Pro SP2) в трея ми се появява икона (червен щит) и съобщение: "Компютърът ви е изложен на риск! Моля включете автоматичните актуализации". Не искам да ги включа, но това съобщение започва да ме дразни. Какво трябва да направя, за да спре да се показва?клик Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2010 Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 И все пак е силно препоръчително да обновиш версията на сервизния пакет и да инсталираш всички важни кръпки за сигурността. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Февруари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 Получи се. Благодаря на crazyfrog!Благодаря и на Night_Raven! Задължително ще обновя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Март 15, 2010 Report Share Публикувано Март 15, 2010 Здравейте.И при мен има сходен проблем,но не точно такъв.След стартиране на ОС WIN XP SP3 ми излиза досадното съобщение.Разрешава ми единствено ОК.Въпроса ми е как да го махна и от какво се получи.Излиза от 3 дни.Махам го и компа си работи нормално.Как да го махна да не се показва повече?Благодаря предварително на отзовалите се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 15, 2010 Report Share Публикувано Март 15, 2010 Това по всяка вероятност е остатък от зловреден код. Ако не си сканирал с Malwarebytes Anti-Malware и SUPERAntiSpyware, го направи, профилактично. Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканирай);- като приключи сканирането кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- ако има засечени заплахи, кликни OK на съобщението;- кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Препоръчително е да си инсталираш и надеждна антивирусна програма, защото виждам, че нямаш такава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pe6o Публикувано Март 15, 2010 Report Share Публикувано Март 15, 2010 GITZATA,http://img69.imageshack.us/img69/6987/sf16f.jpg http://img147.imageshack.us/img147/9682/1aaj.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Март 15, 2010 Report Share Публикувано Март 15, 2010 Благодаря на всички за бързото отзоваване,с ваша помощ проблема е отстранен.А що се отнася до антивирусната - имам такаваCOMODO INTERNET SECURITY - от една седмица с v 4.0 преди това с по-старата версия-от около 2 години.За пръв път май е пропуснала нещо.За това и не предполагах,че може да е вирус.Още веднъж благодаря на всички. :thumbsup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 15, 2010 Report Share Публикувано Март 15, 2010 Предположих, че ползваш антивирусния модул на Comodo, но той не е достатъчно надежден, така че препоръката остава.Дори и да не си имал антивирусна, е трябвало да можеш да блокираш заразата напълно или почти напълно с помощта на HIPS механизмите на Comodo Internet Security. Щом не си успял, значи не си (напълно) наясно с HIPS защитата и тя не ти е достатъчна, което прави инсталирането на надеждна антивирусна още по-належащо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост