Jump to content

Roxio CinePlayer проблем...

Препоръчан пост

Проблемът ми с този плеър е че немога да намеря сносни кодеци за него, инсталирах K-Lite, CCCP, AceMega pack codec, но неможах да изкарам с нито един от тези добра картина, дане би да е до настройката на самоите кодеци, тъй като самият плеър няма много за настройване, даже почти нищо.Благодаря предварително. :peace:
Сподели другаде

да само с този е такава, ми смисъл че е на квадратчета или е размазана, или е стеснен екрана, това последното се получи след като инсталирах последните кодеци.
Сподели другаде

От коментара ти съдя че проблема е в него а не в кодеците.

Иначе специално с Ace-то е нормално да имаш проблеми.

В страничката на CCCP няма инфо за тоя плеар...

Сподели другаде

проблемът не е в него, тъй като първоначално бях инсталирал K-Lite, и тогава картината беше по-добра от всякога, дори по-добра от на редица други плеъри, но тогава субтитрите нещо не се показваха, и го изтрих тоя кодек и инсталирах следващ и оттогава няма подобрения, но почнах да си мисля че от многото инсталирания на кодеци нещо се е багнало, макар че инсталирането и деинсталирането беше точно и последвано от рестартиране на самия Windows както си му е редът... Мисля да пусна след малко един CCleaner и да пробвам наново да инсталирам някой добър кодек, и ако може да ми кажете такъв?
Сподели другаде

Качеството на картината не зависи от плеъра. Казвам го просто да не се заблуждаваш нещо.

Колкото до пакет с кодеци, всички известни пакети са общо взето един дол дренки. Харесай си един и го инсталирай.

Сподели другаде

Не мога да се съглася с това че са еднакви. Може би следват една идея но на практика се справят различно.

Ацето например не е точно пакета за масовия потребител. А последната му версия е от преди повече от пет години.

Също така не смятам че при всяка нова версия на FFDShow трябва да се пуска нова такава на пакета. Аз не съм им тестер.

А в твоя пакет например не се разчиташе на FFDShow нали така? Което го прави по различен от останалите.

Аз лично му препоръчвам да се върне на К-лайт след като е бил доволен.

А ако плеара няма собствена подръжка на субтитри и не работи коректно

с VobSub (VSFilter) и друг пакет да сложи няма да има значение.

Сподели другаде

сложих пак K-Lite и този път като че ли се пооправиха нещата, но картината по нищо не се доближава до тази която вади Тhe KMPlayer, Просто явно има някакви по финни настройки на видео кодеците които в KMPlayer са автоматични... пък и Roxio Cine Player иска доста ресурси, макар да го причисляват към едни от най-добрите плеъри за HD... и мисля да си остана с KMPlayer ,тъй като има доста функции и е с добър дизайн и е по-лек... а ако някой има по-добро предложения за видео плеър нека го сподели.То мисля че има една такава тема във форума, аз и от там разбрах за този Roxio CinePlayer, но нещо не ми допаднаха предложенията там.
Сподели другаде

Не мога да се съглася с това че са еднакви. Може би следват една идея но на практика се справят различно.

Ацето например не е точно пакета за масовия потребител. А последната му версия е от преди повече от пет години.

Също така не смятам че при всяка нова версия на FFDShow трябва да се пуска нова такава на пакета. Аз не съм им тестер.

А в твоя пакет например не се разчиташе на FFDShow нали така? Което го прави по различен от останалите.

Аз лично му препоръчвам да се върне на К-лайт след като е бил доволен.

А ако плеара няма собствена подръжка на субтитри и не работи коректно

с VobSub (VSFilter) и друг пакет да сложи няма да има значение.

Какви съществени разлики може да има, след като пакетите на практика съдържат почти едни и същи кодеци и филтри?

За ACE Mega CoDecS съм съгласен.

За ffdshow е относително според мен. Ако трябва да се чака стабилна версия на филтъра, то май никога няма да се пусне и пакет с него, защото ffdshow не знам да разполага с истински стабилна и универсално съвместима версия. Отделно е и претъпкан с опции, 97% от които са напълно ненужни за един средностатистически потребител.

Да, моят пакет не съдържа ffdshow, защото не го харесвам въобще. Да, това наистина го прави по-различен от останалите, но аз казах, че всички известни пакети са един дол дренки. Моят пакет не спада към известните пакети.

сложих пак K-Lite и този път като че ли се пооправиха нещата, но картината по нищо не се доближава до тази която вади Тhe KMPlayer, Просто явно има някакви по финни настройки на видео кодеците които в KMPlayer са автоматични... пък и Roxio Cine Player иска доста ресурси, макар да го причисляват към едни от най-добрите плеъри за HD... и мисля да си остана с KMPlayer ,тъй като има доста функции и е с добър дизайн и е по-лек... а ако някой има по-добро предложения за видео плеър нека го сподели.То мисля че има една такава тема във форума, аз и от там разбрах за този Roxio CinePlayer, но нещо не ми допаднаха предложенията там.

И кой причислява Roxio CinePlayer към най-добрите плеъри за HD? Какво го прави по-добър от останалите?

Сподели другаде

Ми незнам, просто така прочетох в интернет, непомня точно къде го видях това мнение... И я кажи кой пакет кодеци използваш ти, и кой според теб е най-добрия видео плеър изобщо..Вчера се натъкнах на още 2: RealPlayer, Corel WinDVD 2010 ,първият с кодеците на K-Lite тръгна добре, но вторият не... да не би да трябва да изтрия KMPlayer-а ,да не се бъркат неговите вградени кодеци с тези които слагам след това... незнам и аз вече...
Сподели другаде

chino_sz в пакета ти би трябвало да е включен MPC-HC. С него ще ти върви всичко. Не ти трябват разни тежки платени приложения.

Night_Raven ползвам ссср точно защото не блъскат пакета с всяка нова версия на всеки пръкнал се кодек. Последно карах над година и я смених след като реших да пробвам седмицата.

Нещата се изпипват и всичко ми върви без грешка. Имам предвид например ogm-та в колекцията ми от преди години. Всъщност става дума по скоро за XviD/DivX а не за контейнера.

Например навремето инсталирах XviD, AC3Filter и някъв бъгав сплитер за ogm (добре че измислиха haali).

За съжаление имаше проблеми с някой файлове енкодвани с по старички или по нови версии на кодека. Тия неща се оправяха със смяна на версията на XviD ама е досадно.

В крайна сметка се насочих към ffdshow които има и подръжка на x264. Да знам че навремето не беше толкова разпространен при игр. филми но при аниметата се ползва отдавна.

Тук при някой версии обаче пък възникнаха разни проблеми с натоварването на проца.

И в крайна сметка вместо да се чудя коя версия да сложа последвах съвета на всички големи фенсуб групи и рипъри занимаващи се с аниме и сложих ссср. И от тогава си отдъхнах.

Сподели другаде

ми нека Night_Raven да каже кой пакет има в предвид и в комбинация от най-добрия според него плеър и ще пробвам да видим какво ще стане... на мен не ми пречи да си използвам KMPlayer-а ,но искам нещо ново...
Сподели другаде

Той не е фен на пакетите а и зависи какво гледаш. Предполагам ще ти препоръча да си инсталираш това което ти трябва поотделно.

Ето тук е написал мнението си за доста пакети http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=2499

Сподели другаде

да тъкмо преди малко видях тази тема, и даже изтеглих това което той предлага като свои кодеци и мисля след малко като рестартирам, но преди това след като съм изтрил старите и съм почистил с CCleaner да ги инсталирам и да ги пробвам.
Сподели другаде