chino_sz Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 Проблемът ми с този плеър е че немога да намеря сносни кодеци за него, инсталирах K-Lite, CCCP, AceMega pack codec, но неможах да изкарам с нито един от тези добра картина, дане би да е до настройката на самоите кодеци, тъй като самият плеър няма много за настройване, даже почти нищо.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 Какво имаш предвид под "добра картина"? Какво й е лошото на текущата? Само с този плеър ли е лоша? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 да само с този е такава, ми смисъл че е на квадратчета или е размазана, или е стеснен екрана, това последното се получи след като инсталирах последните кодеци. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 От коментара ти съдя че проблема е в него а не в кодеците.Иначе специално с Ace-то е нормално да имаш проблеми.В страничката на CCCP няма инфо за тоя плеар... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 проблемът не е в него, тъй като първоначално бях инсталирал K-Lite, и тогава картината беше по-добра от всякога, дори по-добра от на редица други плеъри, но тогава субтитрите нещо не се показваха, и го изтрих тоя кодек и инсталирах следващ и оттогава няма подобрения, но почнах да си мисля че от многото инсталирания на кодеци нещо се е багнало, макар че инсталирането и деинсталирането беше точно и последвано от рестартиране на самия Windows както си му е редът... Мисля да пусна след малко един CCleaner и да пробвам наново да инсталирам някой добър кодек, и ако може да ми кажете такъв? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 Качеството на картината не зависи от плеъра. Казвам го просто да не се заблуждаваш нещо.Колкото до пакет с кодеци, всички известни пакети са общо взето един дол дренки. Харесай си един и го инсталирай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 Не мога да се съглася с това че са еднакви. Може би следват една идея но на практика се справят различно.Ацето например не е точно пакета за масовия потребител. А последната му версия е от преди повече от пет години.Също така не смятам че при всяка нова версия на FFDShow трябва да се пуска нова такава на пакета. Аз не съм им тестер. А в твоя пакет например не се разчиташе на FFDShow нали така? Което го прави по различен от останалите.Аз лично му препоръчвам да се върне на К-лайт след като е бил доволен. А ако плеара няма собствена подръжка на субтитри и не работи коректно с VobSub (VSFilter) и друг пакет да сложи няма да има значение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 ми добре, ще пробвам пак на чисто да инсталирам K-Lite, да видим кво ще стане и ще пиша пак за да изкажа впечатленията си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 сложих пак K-Lite и този път като че ли се пооправиха нещата, но картината по нищо не се доближава до тази която вади Тhe KMPlayer, Просто явно има някакви по финни настройки на видео кодеците които в KMPlayer са автоматични... пък и Roxio Cine Player иска доста ресурси, макар да го причисляват към едни от най-добрите плеъри за HD... и мисля да си остана с KMPlayer ,тъй като има доста функции и е с добър дизайн и е по-лек... а ако някой има по-добро предложения за видео плеър нека го сподели.То мисля че има една такава тема във форума, аз и от там разбрах за този Roxio CinePlayer, но нещо не ми допаднаха предложенията там. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2010 Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 Не мога да се съглася с това че са еднакви. Може би следват една идея но на практика се справят различно.Ацето например не е точно пакета за масовия потребител. А последната му версия е от преди повече от пет години.Също така не смятам че при всяка нова версия на FFDShow трябва да се пуска нова такава на пакета. Аз не съм им тестер. А в твоя пакет например не се разчиташе на FFDShow нали така? Което го прави по различен от останалите.Аз лично му препоръчвам да се върне на К-лайт след като е бил доволен. А ако плеара няма собствена подръжка на субтитри и не работи коректно с VobSub (VSFilter) и друг пакет да сложи няма да има значение.Какви съществени разлики може да има, след като пакетите на практика съдържат почти едни и същи кодеци и филтри?За ACE Mega CoDecS съм съгласен.За ffdshow е относително според мен. Ако трябва да се чака стабилна версия на филтъра, то май никога няма да се пусне и пакет с него, защото ffdshow не знам да разполага с истински стабилна и универсално съвместима версия. Отделно е и претъпкан с опции, 97% от които са напълно ненужни за един средностатистически потребител.Да, моят пакет не съдържа ffdshow, защото не го харесвам въобще. Да, това наистина го прави по-различен от останалите, но аз казах, че всички известни пакети са един дол дренки. Моят пакет не спада към известните пакети. сложих пак K-Lite и този път като че ли се пооправиха нещата, но картината по нищо не се доближава до тази която вади Тhe KMPlayer, Просто явно има някакви по финни настройки на видео кодеците които в KMPlayer са автоматични... пък и Roxio Cine Player иска доста ресурси, макар да го причисляват към едни от най-добрите плеъри за HD... и мисля да си остана с KMPlayer ,тъй като има доста функции и е с добър дизайн и е по-лек... а ако някой има по-добро предложения за видео плеър нека го сподели.То мисля че има една такава тема във форума, аз и от там разбрах за този Roxio CinePlayer, но нещо не ми допаднаха предложенията там.И кой причислява Roxio CinePlayer към най-добрите плеъри за HD? Какво го прави по-добър от останалите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 Ми незнам, просто така прочетох в интернет, непомня точно къде го видях това мнение... И я кажи кой пакет кодеци използваш ти, и кой според теб е най-добрия видео плеър изобщо..Вчера се натъкнах на още 2: RealPlayer, Corel WinDVD 2010 ,първият с кодеците на K-Lite тръгна добре, но вторият не... да не би да трябва да изтрия KMPlayer-а ,да не се бъркат неговите вградени кодеци с тези които слагам след това... незнам и аз вече... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 24, 2010 Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 chino_sz в пакета ти би трябвало да е включен MPC-HC. С него ще ти върви всичко. Не ти трябват разни тежки платени приложения. Night_Raven ползвам ссср точно защото не блъскат пакета с всяка нова версия на всеки пръкнал се кодек. Последно карах над година и я смених след като реших да пробвам седмицата.Нещата се изпипват и всичко ми върви без грешка. Имам предвид например ogm-та в колекцията ми от преди години. Всъщност става дума по скоро за XviD/DivX а не за контейнера.Например навремето инсталирах XviD, AC3Filter и някъв бъгав сплитер за ogm (добре че измислиха haali). За съжаление имаше проблеми с някой файлове енкодвани с по старички или по нови версии на кодека. Тия неща се оправяха със смяна на версията на XviD ама е досадно.В крайна сметка се насочих към ffdshow които има и подръжка на x264. Да знам че навремето не беше толкова разпространен при игр. филми но при аниметата се ползва отдавна.Тук при някой версии обаче пък възникнаха разни проблеми с натоварването на проца. И в крайна сметка вместо да се чудя коя версия да сложа последвах съвета на всички големи фенсуб групи и рипъри занимаващи се с аниме и сложих ссср. И от тогава си отдъхнах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 ми нека Night_Raven да каже кой пакет има в предвид и в комбинация от най-добрия според него плеър и ще пробвам да видим какво ще стане... на мен не ми пречи да си използвам KMPlayer-а ,но искам нещо ново... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 24, 2010 Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 Той не е фен на пакетите а и зависи какво гледаш. Предполагам ще ти препоръча да си инсталираш това което ти трябва поотделно.Ето тук е написал мнението си за доста пакети http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=2499 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2010 да тъкмо преди малко видях тази тема, и даже изтеглих това което той предлага като свои кодеци и мисля след малко като рестартирам, но преди това след като съм изтрил старите и съм почистил с CCleaner да ги инсталирам и да ги пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост