Jump to content

Избор на външен HDD

Препоръчан пост

Здравейте. Може ли да ми дадете съвети какъв външен HDD да си взема, марката има ли значение и ако има то коя марка е за предпочитане. Вярно ли е че външните HDD над 500 Gb не са много надеждни. Аз засега съм се спрял на този ЦЪК или този ЦЪК какво мислите. Мерси
Сподели другаде

Здравейте. Може ли да ми дадете съвети какъв външен HDD да си взема, марката има ли значение и ако има то коя марка е за предпочитане.

Най-препоръчителните производители по мое мнение са Western Digital и Samsung. Това значи, че марки дискове, които ползват въпросните два производителя, също са добър избор. Такива са (доколкото знам) точно Verbatim (които ползват дискове на Western Digital) и Transcend (които ползват дискове на Samsung).

Вярно ли е че външните HDD над 500 Gb не са много надеждни.

Не виждам реална причина да не са надеждни.

Сподели другаде

Здравей, за какво ще го ползваш ?

Ами основно ще го използвам за съхраняване на файлове. Мисля да си направя Back-up на цялата информация на лаптопа и да я съхранявам в този външен диск, че тези лаптопи като ги гледам колко са капризни не се знае кога ще ми даде някакъв дефект (на един приятел вече два пъти му се е налагало да му сменят твърдия диск на лаптопа в сервиза), а така да съм спокоен че поне информацията ми е съхранена.

Сподели другаде