pavlintoshev Публикувано Февруари 21, 2010 Report Share Публикувано Февруари 21, 2010 Здравейте!Разбрах,че имало особености при инсталирането на чисто нов лаптоп.Ще си взимам горе посочения лаптоп.Искам да ми изясните,тъйкато не ми е ясно какви настройки трябва да се направят,за да тръгне успешно инсталацията и от къде по-точно да се правят?Ако може за този модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 21, 2010 Report Share Публикувано Февруари 21, 2010 Здравейте!Разбрах,че имало особености при инсталирането на чисто нов лаптоп.Ще си взимам горе посочения лаптоп.Искам да ми изясните,тъйкато не ми е ясно какви настройки трябва да се направят,за да тръгне успешно инсталацията и от къде по-точно да се правят?Ако може за този модел. Коя операционна система мислиш да инсталираш? За какви особености при инсталирането на ОС намекваш, някой нещо ти е казал ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Февруари 21, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 21, 2010 Мисля да слагам Windows XP.За разпознаването на хард диска.Дава съобщение,че няма драйвер за хард диска и не може да се инсталира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 21, 2010 Report Share Публикувано Февруари 21, 2010 Мисля да слагам Windows XP.За разпознаването на хард диска.Дава съобщение,че няма драйвер за хард диска и не може да се инсталира.Ти вече си купил лаптопа?... Опитай да превключиш в биоса Sata Mode от AHCI на IDE/ATA. Ако не става, намери си Windows XP с вградени SATA-драйвери или мини на по-нова опер. с-ма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Препоръчвам ти направо да сложиш Windows 7(Home Premium е чудесен избор) - няма да имаш проблеми с AHCI режима, а и машинката е достатъчно нова, че да се занимаваш с ОС от 2001г. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Февруари 22, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Все още не съм го купил.След няколко дни ще го поръчвам по интернет.Веднъж един приятел ме викна,за да му инсталирам чисто нов лаптоп,но там даде това съобщение при Windows XP.Също така и други хора са ми казвали за този проблем при първата инсталация.Затова съм сигурен,че ще го даде това съобщение и на моя лаптоп.Ще пробвам настройките на Nazikov,които ми каза.И ако не стане така ще сложа Windows 7 Home Premium. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Все още не съм го купил.След няколко дни ще го поръчвам по интернет.Веднъж един приятел ме викна,за да му инсталирам чисто нов лаптоп,но там даде това съобщение при Windows XP.Също така и други хора са ми казвали за този проблем при първата инсталация.Затова съм сигурен,че ще го даде това съобщение и на моя лаптоп.Ще пробвам настройките на Nazikov,които ми каза.И ако не стане така ще сложа Windows 7 Home Premium.Ако е Windows 7, направо най-добре да е Ultimate 32 или 64-битов или поне Professional. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Аз съм на мнение ,че ще стане с OS XP.Но както казва @Nazikov в един по-горен пост,може да се наложи да превключиш от AHCI на IDE(иначе ще ти вади син екран).А с превключване на IDE дори мисля, че няма да има нужда да вграждаш драйвери в ХР за твърдия диск.Но ако питаш мене на нова машина нова OS като Win7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост