Jump to content

Инсталиране на лаптоп Dell Vostro 1015

Препоръчан пост

Здравейте!Разбрах,че имало особености при инсталирането на чисто нов лаптоп.Ще си взимам горе посочения лаптоп.Искам да ми изясните,тъйкато не ми е ясно какви настройки трябва да се направят,за да тръгне успешно инсталацията и от къде по-точно да се правят?Ако може за този модел. :)
Сподели другаде

Здравейте!Разбрах,че имало особености при инсталирането на чисто нов лаптоп.Ще си взимам горе посочения лаптоп.Искам да ми изясните,тъйкато не ми е ясно какви настройки трябва да се направят,за да тръгне успешно инсталацията и от къде по-точно да се правят?Ако може за този модел. :)

Коя операционна система мислиш да инсталираш? За какви особености при инсталирането на ОС намекваш, някой нещо ти е казал ли?

Сподели другаде

Мисля да слагам Windows XP.За разпознаването на хард диска.Дава съобщение,че няма драйвер за хард диска и не може да се инсталира.

Ти вече си купил лаптопа?... Опитай да превключиш в биоса Sata Mode от AHCI на IDE/ATA. Ако не става, намери си Windows XP с вградени SATA-драйвери или мини на по-нова опер. с-ма.

Сподели другаде

Препоръчвам ти направо да сложиш Windows 7(Home Premium е чудесен избор) - няма да имаш проблеми с AHCI режима, а и машинката е достатъчно нова, че да се занимаваш с ОС от 2001г.
Сподели другаде

Все още не съм го купил.След няколко дни ще го поръчвам по интернет.Веднъж един приятел ме викна,за да му инсталирам чисто нов лаптоп,но там даде това съобщение при Windows XP.Също така и други хора са ми казвали за този проблем при първата инсталация.Затова съм сигурен,че ще го даде това съобщение и на моя лаптоп.Ще пробвам настройките на Nazikov,които ми каза.И ако не стане така ще сложа Windows 7 Home Premium.
Сподели другаде

Все още не съм го купил.След няколко дни ще го поръчвам по интернет.Веднъж един приятел ме викна,за да му инсталирам чисто нов лаптоп,но там даде това съобщение при Windows XP.Също така и други хора са ми казвали за този проблем при първата инсталация.Затова съм сигурен,че ще го даде това съобщение и на моя лаптоп.Ще пробвам настройките на Nazikov,които ми каза.И ако не стане така ще сложа Windows 7 Home Premium.

Ако е Windows 7, направо най-добре да е Ultimate 32 или 64-битов или поне Professional.

Сподели другаде

Аз съм на мнение ,че ще стане с OS XP.Но както казва @Nazikov в един по-горен пост,може да се наложи да превключиш от AHCI на IDE(иначе ще ти вади син екран).А с превключване на IDE дори мисля, че няма да има нужда да вграждаш драйвери в ХР за твърдия диск.Но ако питаш мене на нова машина нова OS като Win7.
Сподели другаде