Jump to content

Проблеми с Acronis True Image Home 2010

Препоръчан пост

Здравейте, със Windows 7 Ultimate съм, и инсталнах Acronis-а споменат в заглавието. Доста се помъчих, но така и не разбрах как да задам автоматично да се прави бекъп преди 12 часа през деня :blush: ... при настройката на времето има поле за час и дата, като часа е винаги между 01 и 12, което всъщност означава между 12 и 23. :giggle: Друг "проблем" е, че автоматично програмката ми създава папката "My Backups", когато започвам да правя нов бекъп, въпреки че навсякъде съм задал местонахожението, в което искам да се образуват бекъпите.

Ако имате някакви идеи, моля споделете ги.

Благодаря предварително :)

Сподели другаде

Момент, полето за избор на час за извършване на операцията при теб не е в 24-часов формат а в 12-часов?

И как час между 01 и 12 е всъщност между 12 и 23? Нещо не схванах.

Сподели другаде

Момент, полето за избор на час за извършване на операцията при теб не е в 24-часов формат а в 12-часов?

И как час между 01 и 12 е всъщност между 12 и 23? Нещо не схванах.

Да, 12 часов е... но няма AM или PM. :(

Когато напиша в полето 1 часа, това означава че операцията ще се изпълнява в 13, 2 - 14 и т.н., като само 12 наистина съвпада с 12:00...

Доста съм разочарован от програмката...това, което току-що споменах е най-малкия й проблем...кръщава грешно архивите (с грешна дата), добавя (1) в името на файла, въпреки че няма 2-ри такъв, по разписание прави само full, а не incremental архиви, както съм я настроил.

Ако може да ми препоръчате нещо по-добро, което да върши същата работа за седмицата, ще съм ви много благодарен. :)

Сподели другаде

Отиди на forums.softvisia.com/index.php?showtopic=99 и прочети ръководството за работа с програмата,човекът се е постарал ама няма кой да потърси и почете.

Той говори за по-стара версия, която аз ползвах преди, и от която бях сравнително доволен, но тя не върви на седмицата.

Сподели другаде

Искам да споделя личен опит с програмата Acronis True Image Home 2010-използвах я за създаване на Backup на цялата система/дял С-ОС и инсталираните програми/пътека по пътека.Спасявала ме е 3 пъти от пълна преинсталация и в това отношение работи перфектно,но понякога не си познава backup файла и отказва да възстанови системата.Най-неприятното е , че постоянно докато е инсталирана автоматично си прави backup на файлове докато не задръсти цялото С с информация и нарушава по този начин нормалната работа на всички програми.Играх си с настройки,търсих ,четох и накрая след като не успях да се справя с тая досада деинсталирах Acronis-a и всичко си тръгна нормално.Оставах постоянно с 300-600 MB свободно място в С,което не е нормално.Хубаво е според мен след като си инсталираш ОС и програмите да си направиш пълен backup/пътека по пътека/на дял С и да деинсталираш програмата.Самата програма има опция за създаване на boot диск и при срив на системата с него можеш да си я възстановиш пътека по пътека.Мисля,че ръчният режим на работа с тая програма е най-удачен,едва ли човек съхранява кой знае какви ценни файлове , че да се налага ежедневно да си пълним системата с ненужни backup-i.Смятам,че ще ме разбереш правилно.
Сподели другаде

Много е просто. Правиш си архив и бутващо cd. След това спираш сървисите на програмата и забравяш за нея. Няма нужда да се деинсталира. Като решиш да възстановиш системата, слагаш cd-то в записвачката, рестартираш и задаваш cd-то като първо бутващо устройство. Посочваш пътя до архива и след 10 минути си готов. Програмата под хп я ползвах и не не ме е подвела никога. Под 7-цата не знам обаче дали работи коректно. Не съм я тествал на нея, а и 7-цата е в пъти по - корава от хп и трудно се скaпва. Направо е невъзможно, колкото и да се опитвам. :haha:
Сподели другаде

Да, за функционалност наистина е добра, но факта че има функции, които са практически неизползваеми доста ме дразни, а най-вече целия schedule и сливането на 2 архива, което ти отнема доста повече време от колкото да си направиш нов архив на целия хард-диск :D

За ръчно... може би се справя по-добре, но също има какво да се желае.

Сподели другаде