Jump to content

Мога ли да гледам HD или MKV

Препоръчан пост

Здравеите,свалих една анимацийка за малкия,но много ми насича.Според Вас дали е защото ми е много зле барачката или ми трябват някакви кодеци,други плеъри или нещо такова.С KMPlayer и Media Player Classic съм.Инсталирал съм и К-Лайт кодек пак(5.7.0 Standard) Ето инфо и за барачката http://img718.imageshack.us/img718/2540/infoqj.jpg
Сподели другаде

Процесорът е малко слабичък. С него според мен ще може да се гледа HD съдържание, но максимум 720p и то ако не се гледа на голяма разделителна способност и се гледа с по-лек рендериращ механизъм. По-оптимизиран декодер също би бил от полза.

Каква е видео картата?

Сподели другаде

Както каза колегата наистина процесорът е слабичък. В случая би било много добре, ако разполагаш с видеокарта, която има хардуерно ускорение (например ATI от HD серията), защото това ще намали значително товара върху централния процесор и ще може да си гледаш HD филми спокойно. Ако обаче не разполагаш с видеокарта, която има DXVA то тогава ти остава единствено да разчиташ на добре оптимизиран софтуерен декодер като CoreAVC, който е най-добрият, но за съжаление е платен.
Сподели другаде

Процесорът е малко слабичък. С него според мен ще може да се гледа HD съдържание, но максимум 720p и то ако не се гледа на голяма разделителна способност и се гледа с по-лек рендериращ механизъм. По-оптимизиран декодер също би бил от полза.

Каква е видео картата?

NVIDIA GeForse 6200. Толкава съм зле,че от всичко което си написал разбрах само -разделителна способност (на момитора ми е-1680/1050) .....май само Ви занимавам с моите глупости.Ако прецените изтрийте темата,аз съм просто-трагичен случай

Сподели другаде

За съжаление няма да може да се възползваш от поддръжката на DXVA от вградения в MPC-HC декодер за H.264 и VC-1. Остава вариантът да опиташ CoreAVC как ще се справи на твоята система, отделно другите две неща, които спомена Night_Raven.
Сподели другаде

разбрах само -разделителна способност (на момитора ми е-1680/1050)

Ставаше въпрос за резолюцията на рипа-филма.

Като видиш в името на торента да пише *1080p не си прави труда да го сваляш.

Всичко останало ще ти върви при наличието на подходящи декодери.

П.П. Онзи ден братчеда ми донесе компа си да го форматирам и си направих някой експерименти.

А неговия проц е по слаб. Само видеото-вградено не запомних какво беше...

Ето няколко тестови файлчета да пробваш.

BR-1080p , BR-720p , HDTV-720p , DVD-480p

Сподели другаде

П.П. Онзи ден братчеда ми донесе компа си да го форматирам и си направих някой експерименти.

Няма да ме бъде-всички насичат,отказвам се

Сподели другаде

Както каза l.kanelov при теб CoreAVC просто е задължителен. Алтернатива не знам да има.

И все пак последния би трябвало да се плейва и с FFDShow.

Поне оня ден го пусках на проц 1,6GHz, рам 1GB и някво 64-bit видео.

Разбира се това стана при спрян торент клиент и т.н.

Бях му инсталирал CCCP 09.09.09, CoreAVC 2 и Real Alternative Lite.

След като вече си инсталирал К-Лайт (уш ги има същите неща вътре) ще ти трябва само

CoreAVC 2. Преди да го инсталираш влез в опциите на FFDShow Video и спри подръжката на x264.

А и задължително тествай първо с MPC-HC а после ако искаш се мъчи и с друг плеар.

http://airmaster.hit.bg/CCCP-FFDShow%20Video.jpg

Сподели другаде

Няма да ме бъде-всички насичат,отказвам се

Предлагам да конвертираш съответните файлове до по-нормален формат и (малко)по-ниска резолюция.:) Ако още ти се занимава - мога да ти препоръчам една-две програми за тази цел.

Сподели другаде

Ами изтеглих CoreAVC(с крак) следвах Ви инструкциите, но каточели започна да насича още повече.А за конвертирането голям зор видях с Матроска файловете специално.С WinAVI Video Converter 9.0 въобще не стана,а с Format Factory стигна до средата на файла и...дотам беше. Ще се гледа AVI само и това е .
Сподели другаде

Мерси за тестовете! Върви ми на всички без да ми сече :)

Сподели другаде