tubleron Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Здравеите,свалих една анимацийка за малкия,но много ми насича.Според Вас дали е защото ми е много зле барачката или ми трябват някакви кодеци,други плеъри или нещо такова.С KMPlayer и Media Player Classic съм.Инсталирал съм и К-Лайт кодек пак(5.7.0 Standard) Ето инфо и за барачката http://img718.imageshack.us/img718/2540/infoqj.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Процесорът е малко слабичък. С него според мен ще може да се гледа HD съдържание, но максимум 720p и то ако не се гледа на голяма разделителна способност и се гледа с по-лек рендериращ механизъм. По-оптимизиран декодер също би бил от полза.Каква е видео картата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Както каза колегата наистина процесорът е слабичък. В случая би било много добре, ако разполагаш с видеокарта, която има хардуерно ускорение (например ATI от HD серията), защото това ще намали значително товара върху централния процесор и ще може да си гледаш HD филми спокойно. Ако обаче не разполагаш с видеокарта, която има DXVA то тогава ти остава единствено да разчиташ на добре оптимизиран софтуерен декодер като CoreAVC, който е най-добрият, но за съжаление е платен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Февруари 19, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Процесорът е малко слабичък. С него според мен ще може да се гледа HD съдържание, но максимум 720p и то ако не се гледа на голяма разделителна способност и се гледа с по-лек рендериращ механизъм. По-оптимизиран декодер също би бил от полза.Каква е видео картата?NVIDIA GeForse 6200. Толкава съм зле,че от всичко което си написал разбрах само -разделителна способност (на момитора ми е-1680/1050) .....май само Ви занимавам с моите глупости.Ако прецените изтрийте темата,аз съм просто-трагичен случай Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 За съжаление няма да може да се възползваш от поддръжката на DXVA от вградения в MPC-HC декодер за H.264 и VC-1. Остава вариантът да опиташ CoreAVC как ще се справи на твоята система, отделно другите две неща, които спомена Night_Raven. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 разбрах само -разделителна способност (на момитора ми е-1680/1050)Ставаше въпрос за резолюцията на рипа-филма. Като видиш в името на торента да пише *1080p не си прави труда да го сваляш.Всичко останало ще ти върви при наличието на подходящи декодери.П.П. Онзи ден братчеда ми донесе компа си да го форматирам и си направих някой експерименти.А неговия проц е по слаб. Само видеото-вградено не запомних какво беше...Ето няколко тестови файлчета да пробваш.BR-1080p , BR-720p , HDTV-720p , DVD-480p Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Февруари 19, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Ставаше въпрос за резолюцията на рипа-филма. Като видиш в името на торента да пише *1080p не си прави труда да го сваляш.Всичко останало ще ти върви при наличието на подходящи декодери.П.П. Онзи ден братчеда ми донесе компа си да го форматирам и си направих някой експерименти.А неговия проц е по слаб. Само видеото-вградено не запомних какво беше...Ето няколко тестови файлчета да пробваш.BR-1080p , BR-720p , HDTV-720p , DVD-480pНяма да ме бъде-всички насичат,отказвам се Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Както каза l.kanelov при теб CoreAVC просто е задължителен. Алтернатива не знам да има. И все пак последния би трябвало да се плейва и с FFDShow. Поне оня ден го пусках на проц 1,6GHz, рам 1GB и някво 64-bit видео.Разбира се това стана при спрян торент клиент и т.н.Бях му инсталирал CCCP 09.09.09, CoreAVC 2 и Real Alternative Lite.След като вече си инсталирал К-Лайт (уш ги има същите неща вътре) ще ти трябва само CoreAVC 2. Преди да го инсталираш влез в опциите на FFDShow Video и спри подръжката на x264.А и задължително тествай първо с MPC-HC а после ако искаш се мъчи и с друг плеар. http://airmaster.hit.bg/CCCP-FFDShow%20Video.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 19, 2010 Report Share Публикувано Февруари 19, 2010 Няма да ме бъде-всички насичат,отказвам се Предлагам да конвертираш съответните файлове до по-нормален формат и (малко)по-ниска резолюция. Ако още ти се занимава - мога да ти препоръчам една-две програми за тази цел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Февруари 20, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2010 Ами изтеглих CoreAVC(с крак) следвах Ви инструкциите, но каточели започна да насича още повече.А за конвертирането голям зор видях с Матроска файловете специално.С WinAVI Video Converter 9.0 въобще не стана,а с Format Factory стигна до средата на файла и...дотам беше. Ще се гледа AVI само и това е . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
den4o7 Публикувано Февруари 21, 2010 Report Share Публикувано Февруари 21, 2010 Ставаше въпрос за резолюцията на рипа-филма. Като видиш в името на торента да пише *1080p не си прави труда да го сваляш.Всичко останало ще ти върви при наличието на подходящи декодери.П.П. Онзи ден братчеда ми донесе компа си да го форматирам и си направих някой експерименти.А неговия проц е по слаб. Само видеото-вградено не запомних какво беше...Ето няколко тестови файлчета да пробваш.BR-1080p , BR-720p , HDTV-720p , DVD-480p Мерси за тестовете! Върви ми на всички без да ми сече Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 21, 2010 Report Share Публикувано Февруари 21, 2010 Тестовете не бяха за теб. Не е нужно да спамиш всяка тема с безсмислени коментари. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост