Jump to content

Търся програма за снимане

Препоръчан пост

Здравейте,търся програма за снимане на десктопа или на някоя страница,която да е без много други екстри,тъй като ми трябва единствено за тази цел.А ако има в самия Уиндоус някаква такава опция ще е най-добре.
Сподели другаде

Здравейте,търся програма за снимане на десктопа или на някоя страница,която да е без много други екстри,тъй като ми трябва единствено за тази цел.А ако има в самия Уиндоус някаква такава опция ще е най-добре.

Едно голямо Благодаря.Колко било простичко,ама.... (също се извинявам,че питам преди да съм потърсил както трябва) :blush:

Сподели другаде

От край време се канех да си направя една такава програмка ,че ми е писнало от Print Screen - Paint - Jpg ли Png ли - запиши тук и т.н. :devil:

Ето я и нея:

Кръстих я Photo Mexico. :crazy:

Размер 658kb.

Правих я за XP но бачка също на Vista и Windows 7 , с уговорката ,че за да работи коректно ще трябва евентуално UAC да е спрян понеже е възможно да блокира създаването на директорията в която се съхраняват снимките.

Програмата издава сигнал при пускане и спиране, както и при натискане на бутона правещ снимките , но е повече от възможно да не чуете такива ,защото се използват звуци от c:\Windows\Media - но моя Win е със сменена тема и съответно звуците може да ги няма във вашата такава.

Нищо не се инсталира.

Теглите пускате: долу в десният ъгъл ще се появи самата програмка , натискате копчето и хоп - снимката/те са направени и запазени в директория C:\Screenshot Pictures .

Това е.

Ако представлява интерес за някой може да се изтегли от тук -> http://www.datafilehost.com/download-3bce780c.html

Може да се разпространява свободно из цялата галактика ,нямам претенции за авторки права. :yeah:

Какви разяснения направих за тая програма не е истина . :haha: :haha: :haha:

Сподели другаде

От край време се канех да си направя една такава програмка ,че ми е писнало от Print Screen - Paint - Jpg ли Png ли - запиши тук и т.н. :devil:

Ето я и нея:

Кръстих я Photo Mexico. :crazy:

Размер 658kb.

Правих я за XP но бачка също на Vista и Windows 7 , с уговорката ,че за да работи коректно ще трябва евентуално UAC да е спрян понеже е възможно да блокира създаването на директорията в която се съхраняват снимките.

Програмата издава сигнал при пускане и спиране, както и при натискане на бутона правещ снимките , но е повече от възможно да не чуете такива ,защото се използват звуци от c:\Windows\Media - но моя Win е със сменена тема и съответно звуците може да ги няма във вашата такава.

Нищо не се инсталира.

Теглите пускате: долу в десният ъгъл ще се появи самата програмка , натискате копчето и хоп - снимката/те са направени и запазени в директория C:\Screenshot Pictures .

Това е.

Ако представлява интерес за някой може да се изтегли от тук -> http://www.datafilehost.com/download-3bce780c.html

Може да се разпространява свободно из цялата галактика ,нямам претенции за авторки права. :yeah:

Какви разяснения направих за тая програма не е истина . :haha: :haha: :haha:

Здеасти,изтеглих програмката и мн. ми хареса.

Сподели другаде

Даа... :blush:

На мен обаче нещо не ми хареса и я преработих. :haha:

Снимаше във формат /BMP/ и снимките ставаха по 3mb.

Сега я направих по подразбиране да снима /JPG/ и вкарах опция при желание да прави и /BMP/ снимки. :cap:

Добавих и звукови ефекти за Windows 7. :cap:

Линк за сваляне : --> http://www.datafilehost.com/download-bc1ef1af.html

:OK:

Сподели другаде

Според мен, по-удачния формат за снимане на прозорци и прочие e PNG, а не JPG. Някъде из форума беше писно надълго и нашироко по въпроса. Който иска, може да се поразтърси :)

P.S: Ето едно мнение по въпроса: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=16&view=findpost&p=77512

Сподели другаде

Напълно съм съгласен съм с това,но /3mb-BMP/ снимка ,срещу /50kb -JPG/ ? :stop:

Неудобно е за качване по сайтове и пращане по Skype.

Така ,че не случайно оставих избор / JPG или BMP / ,всеки да си снима какъвто формат му е кеф.

Сподели другаде

Напълно съм съгласен съм с това,но /3mb-BMP/ снимка ,срещу /50kb -JPG/ ? :stop:

Неудобно е за качване по сайтове и пращане по Skype.

Така ,че не случайно оставих избор / JPG или BMP / ,всеки да си снима какъвто формат му е кеф.

Колегата draco_volans предлага разширение по подразбиране да е PNG . Явно ти нещо се бъркаш и не си прочел внимателно. Иначе програмката е добра. Аз предлагам да се направи още едно въведение: към опциите на програмата да се вкара възможност потребителят да указва в коя папка да се записват снимките на екрана. И тази настройка да е активна докато не бъде променена.

Сподели другаде

Е браво бе ! :punish:

Какво пречи да се натисне една отметка ако искаш снимките във /BMP/ формат. :haha:

Туй със въведението няма да стане ,щото трябва да се прави инсталатор ,а не си струва.

Или пък другия вариант е да пита при всяко стартиране къде да записва снимките което е досадно.

Или пък като направиш снимката къде да запишеш.Което отегчава.

Не,че няма да стане както искаш ама ся ..... :devil:

Мисля ,че тази директория е C:\Screenshot Pictures повече от подходяща.

И все пак, това е една елементарна програма ,а не Photoshop. :) :) :)

Тука един фен ми се оплака ,че иконата на програмата се различавала от другите /в смисъл била по-голяма/.

Някой има ли го тоя проблем ?

Иконата я измъкнах от ресурсите на /една нова операционна система / :haha: :haha: :haha: ,ама не видях проблем.

При мен изглежда така -> http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2465/18204015163002195961266772519eqr1XSlR0B8NRXN1EONT.JPG

Сподели другаде

Предложих шотовете да могат да се съхраняват в PNG формат, а не в BMP. Направих си едно експериментче: снимах си Task Manager и съхраних изображението в BMP формат (~0,5Mb) и в PNG формат (~0,013Mb). Според теб, PNG и BMP един и същ формат ли са, или нещо не съм те разбрал правилно? В такъв случай, обясни. :)

P.S: Не съм много силен в графичните обработки, пък и никога не са ми били от силен интерес.

Сподели другаде

Aaaaa....

Вярно ,че не съм прочел.

Блял съм нещо :punish: :punish: :punish:

Ми не става в PNG .

Може само в BMP и JPG формати.

После отиваш в Paint и преобразуваш на PNG,ако се получи.

Туй е положението Sorry.

Сподели другаде

Програмката е проста и лесна за работа! :thumbsup: :thumbsup: :hesthebest:

Друго не и трябва, дори ако още олекотиш ще бъде по-добре. За такава програмка и снимката на фотоапарат и е много! Ако успееш да сложиш прихващане на някаква клавишна последователност - "еша няма да има!"

Вярно е, че може и още много други добавки да се направят, включително и "да се подменя началната ти страница на браузера и да слагаш Ask.com", но това е друга приказка, нали?

Сподели другаде