Jump to content

Проблем с Видеокарта GeForce

Препоръчан пост

Здравейте,

С лаптоп HP Pavilion dv5 съм с видеокарта GeForce 9600M GT, ОС: Windows Vista. Не съм особенно сигурна но ми се струва че имам проблем с нея... От скоро време забелязах че като понатоваря малко повече видеокартата ми вентилатора ми направо полудява.

Напоследък се занимавам с Photoshop CS4. Тук от вчера насам ми прави един номер... като ползвам примерно четката и направя линийка и ми излиза чак с 4-5 сек закъснение или пък премигва първо, за миг задният фон става черен и пак си се връща обратно, но лентата с инструментите, toolbar-а и status bar-a си стоят.

Изтеглих си 3D Mark 06, пуснах един тест, но тъй като за пръв път работя с нея и не знаех за какво да следя.

Ще се радвам ако може някой да помогне или да даде идея какво може да е, какъв да е проблема.

Прилагам и Excel-ският файл от 3D Mark-a.

3dmark.xlsx

Сподели другаде

Какви са работните температури на компонентите? Може направо да пуснеш един скрийншот от Everest секцията Датчик/Sensor.

Също така не е лошо да кажеш кога се появи проблемът, скоро правени ли са някакви хардуерни/софтуерни промени по системата и също дали се наблюдават други проблеми.

Сподели другаде

Информативно давам данните от моя dv5t под натоварване за справка

Температури:

Процесор 80 °C (176 °F)

1. CPU / 1. ядро 84 °C (183 °F)

1. CPU / 2. ядро 79 °C (174 °F)

Диод на графичния процесор 70 °C (158 °F)

TOSHIBA MK2552GSX 55 °C (131 °F)

Сподели другаде

Благодаря че се отзовахте и Благодаря за идеите. Проблемат за сега е разрешен. Просто рестартирах и уж за сега върви.

Проблемът ми се появи вчера. Но аз като го спирам вечерно време лаптопа го слагам да спи (Hibernate) и на следващият ден си го пускам пак от старото място. Хардуерни и Софтуерни промени не съм правила освен тази програма 3D Mark 06 която си сложих. Ъпдейтите на Windows-а съм си ги спряла за да не ми се трупа излишно място.

Иначе след около час не много натоварена работа показателите на датчика са следните и се въртят около тях:

Температури

Процесор 67 °C (153 °F)

1. CPU / 1. ядро 68 °C (154 °F)

1. CPU / 2. ядро 68 °C (154 °F)

Диод на графичния процесор 47 °C (117 °F)

TOSHIBA MK2552GSX 49 °C (120 °F)

Други проблеми не съм наблюдавала за сега. Гледам да се грижа добре за моят Павилиончо :) По тази причина май ще взема да сменя Вистата със 7-ца weekend-а, че отдавна не е сменяна ОС.

Искам да попитам също на колко време е препоръчително да се прави профилактика на един лаптоп по принцип? Зная че зависи от конкретният лаптоп и от това какво правиш с него, ама все пак ориентировъчно някаква средна стойност има ли (да кажем на 6 мес, на 9 мес...) ??

Сподели другаде