Garibaldi1980 Публикувано Февруари 16, 2010 Report Share Публикувано Февруари 16, 2010 Здравейте,имам един и същ проблем, след чисто нова инсталация на Win 7 ultimate 32bit. Имам два харда, и двата форматирани на NTFS, единият е разделен на две /на единият дял е windows-a/, а другият /проблемният/ хард е цял. Проблема е следният: когато инсталирам нов Win7 ми показва всички хардове- проблеми няма, така е до момента в който тръгна да инсталирам предложените ъпдейти. След като ги изтегля и инсталирам, харда се вижда, но тръгна ли да свалям и записвам нещо на или от него, още на първият 1GB уина забива и харда изчезва от win exploer, че и от disk manage-a.Решението е рестарт на компа и пак... , и по този начин немога да ползвам едни 160GB. Вчера пак си преинсталирах уина- всичко си беше ток, и накрая ми показа ,че има 14 важни упдейта- предимно свързани с обновяване на офис пакет и malicious removal toolс и windows live и след тях, вече нямах хард. Моля за помощ тъй като този проблем наистина е непознат за мен. PS: не съм инсталирал драйвери за дъното- всичко си го разпозна уина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yul67 Публикувано Февруари 16, 2010 Report Share Публикувано Февруари 16, 2010 My link прочети последователността при инсталиране,дано ти помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Garibaldi1980 Публикувано Февруари 16, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 16, 2010 по този начин съм го инсталирал- на чисто с предварително форматиране.Мисля, че проблема е в драйверите на харда и на чипсета,НО за моето дъно не се предлагат драйвери за win7. Странното е,че ми го дава след като ъпдейтна, преди това няма проблеми,май... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Февруари 16, 2010 Report Share Публикувано Февруари 16, 2010 А след като изчезне от Disk Management , в Device Manager има ли питанки ???Чеквал ли си го за грешки , бад сектори ??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 16, 2010 Report Share Публикувано Февруари 16, 2010 по този начин съм го инсталирал- на чисто с предварително форматиране.Мисля, че проблема е в драйверите на харда и на чипсета,НО за моето дъно не се предлагат драйвери за win7. Странното е,че ми го дава след като ъпдейтна, преди това няма проблеми,май...Твоето дъно ако е старо, може да има проблеми с драйверите за Vista и Windows 7, тъй като не е сертифицирано за работа с по-новите опер. с-ми. Затова има само едни драйвери на "Макрософт", които си ги инсталира уиндоуса и ако станат - станат. Възможно е някои функции да не работят коректно, както е в случая с моето дъно - то не е сертифицирано за работа със опер. с-ми след Win XP и поради това под Windows Vista и Seven не ми работи в режим Ultra DMA едната DVD-записвачка, която е SATA. Тя работи само на PIO 4 Mode, което значи бавно. Другата, която е PATA си работи на Ultra DMA 4 режим. Изходът е смяна на дъното с по-ново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Garibaldi1980 Публикувано Февруари 17, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 Изчезва ми и от "device manager" също- няма го никъде в уиндоуса. Проблема го реших- сложих вчера ХР, макар че 7-цата ми харесваше повече и вървеше доста прилично.Четох и в официалният форум на Майкрософт- масово хората имат този проблем- но системните инженери мълчат- явно скоро няма да се разреши проблема. Доброто старо ХР Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Март 22, 2010 Report Share Публикувано Март 22, 2010 В каква файлова система е форматиран, да не е във FAT? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
daniel1995 Публикувано Март 22, 2010 Report Share Публикувано Март 22, 2010 и двата форматирани на NTFS Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост