Jump to content

Помощ за избор на саунд карта

Препоръчан пост

Имам нужда от помощ при избора на саунд карта. Имам домашно кино с цифров вход като този в дясно http://www.yourdictionary.com/images/computer/_TOSLINK.JPG мисля че саунд картата трябва да има същия за да се свържат или има кабели с различни накрайници? И ако се свържат с оптичен кабел, ще минава ли по него примерно 5+1 сигнал или домашното кино ще го симулира само? Искам да чувам много качествен звук който принципно домашното ми кино може да възпроизведе, въпроса е как да го свържа с компютъра най-добре.

Дъното е Gigabyte K8M800-8237 ако има значение

Сподели другаде

Ако ще ползваш цифров изход, на практика всяка карта с оптичен такъв ще отговаря на изискванията ти за качествен звук. Звукът се съсипва основно от цифровоаналоговите преобразуватели и от оперативните усилватели на картата, но сигналът преминава през тях само когато се използват аналоговите изходи. Когато се използва цифров изход, може картата да е и вградена. Качество не се губи. Е, пак е по-добре да се ползва по-добра карта заради евентуално по-разширените възможности на драйвера, но откъм качество на звука разлики няма.

Бюджетът ти докъде се простира?

Сподели другаде

Всички многоканални карти (каквито са общо взето около 97% от картите). Ако картата може да изкара 5.1 през аналоговите изходи, ще може да го направи и през цифровите такива.
Сподели другаде