Jump to content

Съвет за избор на видео карта

Препоръчан пост

Здравейте, трябва ми съвет за покупка на видео карта. Да уточня че игри не играя /понеже това е важно за избора/ компа се ползва за нет, филми и музика. Но за последните две съм претенциозен за качеството.

Конфигурацията е следната:

Mainboard : Gigabyte K8M800-8237

Chipset : VIA K8M800 (VT8380)

Процесор: AMD Athlon 64 Procesor 3000+ 2.00

Инсталирана RAM: 1,00 GB

но съм поръчал още 1GB PC3200 DDR 1 GB PC 3200 400 MHz понеже четох че дъното подържа максимум 2 ГБ.

Система: Windows 7 64 бита

Благодаря предварително, защото знам че тук и ма много компетентни хора, коитo ще ми помогнат с избора.

Сподели другаде

Принципно не е проблем бюджета, но може би по-добре оптимално съотношение цена-качество, тъй като игри не играя но ми трябва да гледам FULL HD. Освен това съм чувал че на НВИДИА картите от някои серии трудно се настройват и подкарват на AMD Значи ли това да се ориентирам към другите производители?
Сподели другаде

Дъното ти e с AGP интерфейс, което значително ограничава възможностите, но в случая хубавото е, че няма да се ползва за игри. Дефакто всяка AGP видеокарта ще ти свърши работа за това, за което ще я ползваш, но бих те насочил към АTi, защото те предлагат хардуерно ускорение за H.264 и VC-1 (което ще намали товара върху централния процесор) при всички видеокарти от HD серията, докато при NVIDIA хардуерното ускорение започва от 8(9) серия, а там няма да намериш видеокарта с AGP интерфейс. В този ред на мисли може да разгледаш Sapphire HD 3650 512MB AGP (на цена около 110лв), която ще ти свърши идеална работа щом няма да играеш игри.

Toва за NVIDIA и AMD платформите не е вярно.

Сподели другаде

Мерси ще я погледна или най-добре направо да я поръчвам. Доверявам се изцяло на избора ти. Може да ми пратиш линк от къде би било най-добре да я купя, може и от чужбина
Сподели другаде

Аз лично я гледах в Plesio и беше 109лв с ДДС, но това не значи, че точно от Plesio трябва да я вземеш. Кратка справка с интернет показва, че се намира и в други фирми/магазини пак за тея пари горе долу, така че изборът е твой.

Иначе може да разгледаш подробно ревю на картата тук. В ревюто се тества PCI-E версията на картата, но тя е същата като AGP версията с изключение на леко по-високата тактова честота на ядрото при PCI-E варианта.

Сподели другаде