Jump to content

Проблем с разпъването на филмите при Nvidia

Препоръчан пост

Здравейте, имам следният проблем с който не мога да се преборя от доста време. Видеокартата ми е GeForce 7300 GT мониторът е 4:3 телевизорът 16:9 и двата са свързани с аналагови кабели използвам Dualview проблемът ми е че не ми разпъва филмите (винаги има черни ленти горе и долу) за пример същият филм когато го пусна през хардуерен (DIVX) плеър всичко е ок. Същият проблем го имам и ако използвам S-Video кабел.Проблемът съществува със всички видео файлове : .avi ;.mkv; .vob и т.н. При десктопа няма такъв проблем скриинсейвъра си го дава ок. Изпробвал съм най различни плеъри ( VLC;GOM;MPC;WMP;BP И др.) играл съм си със дни с настройките на картата без резултат.

Ще бъда много благодарен ако някой преборил се с този проблем сподели опита си.

Сподели другаде

Здравей Kalcho.k

Не зависи от плейъра според мен но първо кажи искаш да гледаш филма или каквото и да е ЕДНОВРЕМЕННО на двата монитора или?

Сподели другаде

Важното за мен :giggle: е да разпъна филмите на телевизора, хубавото при DualView е че компа може да се използва докато се гледат филми на TV-то

P.S. Взех на заем един мултимедиен плеър(1080р) той също ги разпъва прекрасно и решава проблема ми просто в момента ми е трудно да отделя 200-400 лв за такъв.

Сподели другаде

Нормално е да има черни ленти, особено на монитора. Обикновено повечето плеъри разполагат с опция Pan Scan, чрез която можеш да си поразпънеш картината. Имай предвид, че това ще е за сметка на загуба на картина от двете страни.
Сподели другаде

Писах ти и ЛС,но и другите да питам как става това да се прехвърли картината от филма на ТВ-то,а компютъра да се ползва през това време?
Сподели другаде

Монитора не ме вълнува тъй като на него не гледам филми и ако смяташ че е нормално защо при хардуерния плеър няма черни черти без да има каквото и да е изкривяване на картината.

Разбира се това не важи за абсолютно всички филми има такива които и на хардуерния имат черни ленти, лошото е че прз компа тези ленти са още по големи

Сподели другаде

Нямам представа точно какви са ти настройките на софтуерния плеър, драйвера и телевизора. Някои телевизори имат автоматичен режим и се опитват да разпознават автоматично какъв сигнал им се подава и да се настроят автоматично. Може в това да е проблемът.

По принцип, ако пуснеш един и същ филм на хардуерен и на софтуерен плеър и при единия има черни ивици, докато при другия няма, значи в сличая с отсъствието на черни ивици губиш нещо: или част от картината се изрязва отстрани, или съотношението на екрана е променено.

Вече ти казах за наличието на опцията Pan Scan при видео плеърите. Пробвай да си поиграеш с нея.

Сподели другаде