kalcho.k Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Здравейте, имам следният проблем с който не мога да се преборя от доста време. Видеокартата ми е GeForce 7300 GT мониторът е 4:3 телевизорът 16:9 и двата са свързани с аналагови кабели използвам Dualview проблемът ми е че не ми разпъва филмите (винаги има черни ленти горе и долу) за пример същият филм когато го пусна през хардуерен (DIVX) плеър всичко е ок. Същият проблем го имам и ако използвам S-Video кабел.Проблемът съществува със всички видео файлове : .avi ;.mkv; .vob и т.н. При десктопа няма такъв проблем скриинсейвъра си го дава ок. Изпробвал съм най различни плеъри ( VLC;GOM;MPC;WMP;BP И др.) играл съм си със дни с настройките на картата без резултат. Ще бъда много благодарен ако някой преборил се с този проблем сподели опита си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
greatwhiteshark Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Здравей Kalcho.kНе зависи от плейъра според мен но първо кажи искаш да гледаш филма или каквото и да е ЕДНОВРЕМЕННО на двата монитора или? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalcho.k Публикувано Февруари 14, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Важното за мен е да разпъна филмите на телевизора, хубавото при DualView е че компа може да се използва докато се гледат филми на TV-то P.S. Взех на заем един мултимедиен плеър(1080р) той също ги разпъва прекрасно и решава проблема ми просто в момента ми е трудно да отделя 200-400 лв за такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Нормално е да има черни ленти, особено на монитора. Обикновено повечето плеъри разполагат с опция Pan Scan, чрез която можеш да си поразпънеш картината. Имай предвид, че това ще е за сметка на загуба на картина от двете страни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
greatwhiteshark Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Писах ти и ЛС,но и другите да питам как става това да се прехвърли картината от филма на ТВ-то,а компютъра да се ползва през това време? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalcho.k Публикувано Февруари 14, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Монитора не ме вълнува тъй като на него не гледам филми и ако смяташ че е нормално защо при хардуерния плеър няма черни черти без да има каквото и да е изкривяване на картината. Разбира се това не важи за абсолютно всички филми има такива които и на хардуерния имат черни ленти, лошото е че прз компа тези ленти са още по големи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 15, 2010 Report Share Публикувано Февруари 15, 2010 Нямам представа точно какви са ти настройките на софтуерния плеър, драйвера и телевизора. Някои телевизори имат автоматичен режим и се опитват да разпознават автоматично какъв сигнал им се подава и да се настроят автоматично. Може в това да е проблемът.По принцип, ако пуснеш един и същ филм на хардуерен и на софтуерен плеър и при единия има черни ивици, докато при другия няма, значи в сличая с отсъствието на черни ивици губиш нещо: или част от картината се изрязва отстрани, или съотношението на екрана е променено.Вече ти казах за наличието на опцията Pan Scan при видео плеърите. Пробвай да си поиграеш с нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост