gibson58 Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Здравейте,от известно време програмата ми се инати и неще да си върши работата.не дефрагментира дял Ц нито онлайн ,нито офлайн ,когато маркирам дяла и дам да дефрагментира ,тя прави единствено анализ(в момента показва 3,5%),показва това defragmentation has not been performed as the fragmentation threshold was not met. и нищо.ОБАЧЕ,при опита за офлайн показа съобщенията като в ръководството NightRaven. давам "да" и на двете,след което рестарт и преди да зареди ОС видях че направи дефрагментация.пак пускам програмата и като дам анализ показва пак 3,5% !? като квадратчетата са малко празместени,но защо показва пак същият процент ...?също проверих с уиндоуският инструмент преди и след въпросната дефрагментациа,и той показа един и същ процент(13%).нещо в цялата работа неможе да ми стане ясно...направи ми впечатление че има доста черни квадратчета и след дефрагментацията май станаха повечко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
amat Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 Здравейте,от известно време програмата ми се инати и неще да си върши работата.не дефрагментира дял Ц нито онлайн ,нито офлайн ,когато маркирам дяла и дам да дефрагментира ,тя прави единствено анализ(в момента показва 3,5%),показва това defragmentation has not been performed as the fragmentation threshold was not met. и нищо.ОБАЧЕ,при опита за офлайн показа съобщенията като в ръководството NightRaven. ................................................... Би ли споделил дали фрагментираните файлове преди и след "операцията" са едни и същи.Питам защото на стар служебен PC явно се затруднява с 2GB Outlook.Pst.Как са нещата с metadata?Имаш ли HIPS?Какви са ти настройките за дефраг на проблемния дял(десен бутон на C:).Boot time дефраг след рестарт се задава и като чекнеш квадратчето в реда на дяла,колона boot. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Февруари 14, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 ако питаш за настройките на програмата ,то те са си по дефолт.а на другите въпроси не мога да ти отговоря,не съм толкова компетентен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
amat Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 (Редактиран) ако питаш за настройките на програмата ,то те са си по дефолт.а на другите въпроси не мога да ти отговоря,не съм толкова компетентен... Ето така ги виж и прецени едни и съши файлове ли остават фрагментирани. Извинявам се.Ето: Редактиран Февруари 14, 2010 от amat Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Февруари 14, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 програмата съм я ползвал само веднъж и много не и разбирам,но настройките които си снимал(drive properties ) са ми същите с изключение на процента,над колко да дефрагментира. който при теб е 0% а при мен 15% за да не ми дефрагментира винаги.а от другите шотове пак не ми стана ясно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
amat Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 програмата съм я ползвал само веднъж и много не и разбирам,но настройките които си снимал(drive properties ) са ми същите с изключение на процента,над колко да дефрагментира. който при теб е 0% а при мен 15% за да не ми дефрагментира винаги.а от другите шотове пак не ми стана ясно За еднократно дефрагментиране направи настройки като показаните,после дай на програмата да направи анализ на C:(запомни/снимай нещата, както съм ти показал).Следващото ,което ти предлагам е Boot Time defragmentation(в т.ч. и на D: ,показано също) и накрая, след рестарта направи еднократно дефрагментиране със SMART опцията само на С:.Сравни анализа от началото с резултата след всичко това(има ли и кои файлове не са дефрагментирани).По ясно не мога да се изразя.За планирани задачи можеш да си направиш настройки както желаеш.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 програмата съм я ползвал само веднъж и много не и разбирам,но настройките които си снимал(drive properties ) са ми същите с изключение на процента,над колко да дефрагментира. който при теб е 0% а при мен 15% за да не ми дефрагментира винаги.Ами, ето ти и проблема. От една страна казваш, че програмата е настроена да дефрагментира само ако фрагментацията е над 15%, а от друга страна се оплакваш, че не дефрагментира, когато фрагментацията е под 15%. Сигурен ли си, че знаеш точно какво искаш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 14, 2010 Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 От друга страна, PerfectDisk e една наистина много хубава програма, но... както изглежда твърде комплицирана, за процедура (дефрагментиране), която по принцип е добре да се извършва веднъж месечно, за да бъде всичко по работата на машината на много добро ниво (що се отнася до този показател). Защо не се спреш на някоя обикновена програмка за дефрагментиране, като MyDefrag, PuranDefrag или друга? Там всичко става точно с 2 цъка на мишката, без излишни усложнения, претенциозни настройки и т.н. Дефрагментираш за 15 min веднъж в месеца и не се занимаваш повече с глупости.И без това, на PerfectDisk, както прочетох, почти всичко ти е по Default и не си пипвал почти нищо за настройка, както сам казваш... В тази връзка, заслужава ли си изобщо човек да си слага на главата подобна платена програма, да не знае как се работи с нея и да очаква, че абсолютно всичко само ще си върви, без грам проблем? Или пък това е заради модата, да се ползва лъскава програма за стотина кинта (пък, ако може и без пари), с автоматичната презумция, че тогава всичко е върха! Абе това българите сме странно племе... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Февруари 14, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2010 добре-виновен съм няма нужда да ме нападате така жестоко .Иначе проблема е бил че като съм чел ръководството(нали е написано точно заради тези които незнаят как да работят с нея, darco ) съм разбрал грешно за какво е този процент.разбрал съм че този процент се слага в случай че ако се премине примерно 15% както беше при мен без лично да съм пускал дефрагментиране,програмката сама да си го направи.а то е било точно обратното.мерси на всички за съветите и особено на N_raven.Уффф...размина ми се пердаха... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост