Jump to content

Мениджър на задачи

multimedias

Препоръчан пост

Здравейте! Доста си падам по използването на много и най-различни видове софтуер (винаги падан голямо деинсталиране след това xD ) . За съжаление машината ми е слабичка и доста често оставащите процеси в мениджър на задачи след използването на даден софтуер товарят ненужно. Предложете ми някаква програма чрез която да регулирам процесите в мениджър на задачи ( да мога да отстранявам ненужните процеси , а не само да ги спирам с " Край на процеса " ) . Как да разбера кой процес ми е нужен и кой е ненужен ?

Ето снимка на моментното състояние в мениджър на задачи. Има ли нещо излишно ? (think)

http://store.picbg.net/pubpic/2E/66/1e62991eaf782e66.JPG

Сподели другаде

Ако даден софтуерен продукт е деинсталиран като хората то това означава, че трябва да е премахнат и записът за автоматично зареждане с Windows (било то чрез регистъра или Startup папката). Иначе винаги може да разчистиш ненужно стартиращи се процеси с помощта на AutoRuns. Може да използваш опцията Hide Microsoft and Windows Entries, за да останат само 3rd party процеси. А също след като ползвш XP, може да разчистиш и ненужни услуги на Windows чрез Services аплета или Autoruns, защото XP няма I/O и паметова приоритизация за разлика от Vista и 7 и там многото услуги и като цяло процеси не са добра идея за производителността.

Иначе бих ти препоръчал да използваш Process Explorer вместо Task Manager. Той предоставя много по-добър изглед и много повече информация. А и предлага опция Suspend, чрез която може да "стопираш" временно активността на определени процеси с цел освобождаване на системни ресурси.

Относно кой процес е нужен - чрез Process Explorer лесно може да разбереш, защото там има Description т.е. описание на процеса (както и в Autoruns) и отделно дървовидният изглед лесно позволява да се следи йерархията и съответно да си направиш изводи откъде идва тоя процес и какво прави за теб.

Oтносно скрийншота - виждам нещо, което много ми прилича на FlexType 2K, което е вреден продукт във всички аспекти. Има доста писано във форума, ползвай търсачката.

И още един съвет: ако толкова обичаш да тестваш софтуер то тогава го прави във виртуална среда. За целта може да използваш софтуер за виртуални машини като Virtual PC, VmWare, VirtualBox и др. Това е много по-добър вариант във всички аспекти спрямо да ги инсталираш на твойта система.

Сподели другаде

Разкарвай флекстайпа. Има доста теми по този въпрос. Ако не се лъжа също ти е активна иконката на рийлтек драйверите за звука, дето е долу до часовника, и нея също можеш да разкараш
Сподели другаде