defteros Публикувано Февруари 8, 2010 Report Share Публикувано Февруари 8, 2010 Здравейте, от доста време имам този проблем\направо се бях отказал\, но проблема вече не търпи отлагане. Диск С ми е 4GB като през повечето време дискът е в критично състояние и нямам почти никакво празно пространство, а почти нищо нямам на него. Трия, чистя и т.н. но ефектът е почти нулев. Това ми създава огромни проблеми понеже не мога да инсталирам никакви ъпдейти на Уинодус, програми, пречи на дефрагментирането, дори Систем Рестор няма възможност да работи. Има нещо, което ми пълни диска, но не мога да открия какво е! Диск Д ми 145G, но с него нямам такива проблеми. Някакви идеи? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 8, 2010 Report Share Публикувано Февруари 8, 2010 Здравейте, от доста време имам този проблем\направо се бях отказал\, но проблема вече не търпи отлагане. Диск С ми е 4GB като през повечето време дискът е в критично състояние и нямам почти никакво празно пространство, а почти нищо нямам на него. Трия, чистя и т.н. но ефектът е почти нулев. Това ми създава огромни проблеми понеже не мога да инсталирам никакви ъпдейти на Уинодус, програми, пречи на дефрагментирането, дори Систем Рестор няма възможност да работи. Има нещо, което ми пълни диска, но не мога да открия какво е! Диск Д ми 145G, но с него нямам такива проблеми. Някакви идеи? Благодаря предварително!Да - да си направиш по-голям системния дял. Харддискът ти е 160 GB (значи 149 двоични "чисто")? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 8, 2010 Report Share Публикувано Февруари 8, 2010 Подкрепям Nazikov. 4GB е крайно недостатъчно пространство за Windows XP, която предполагам имаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Февруари 9, 2010 Report Share Публикувано Февруари 9, 2010 Здравейте, от доста време имам този проблем\направо се бях отказал\, но проблема вече не търпи отлагане. Диск С ми е 4GB като през повечето време дискът е в критично състояние и нямам почти никакво празно пространство, а почти нищо нямам на него. Трия, чистя и т.н. но ефектът е почти нулев. Това ми създава огромни проблеми понеже не мога да инсталирам никакви ъпдейти на Уинодус, програми, пречи на дефрагментирането, дори Систем Рестор няма възможност да работи. Има нещо, което ми пълни диска, но не мога да открия какво е! Диск Д ми 145G, но с него нямам такива проблеми. Някакви идеи? Благодаря предварително!ми за да ти работи нормално windows иска минимум 10 15гб а ти имаш само 4 чудя се изобщо как ти работи компютъра нормално с толкова малко памет направи си c-20gb а d-125 и ще видиш как ще работи перфектно с 4 гб просто неможеш да направиш нищо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Февруари 9, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 9, 2010 Нямам представа тия от магазина, защо тогава са ми заделили толкава малко пространство на диск С! Със Уиндоус Хр съм, доколкото знам има някакви програми, които могат да разделят диска, ако знаете някоя лесна за боравене ще ви бъда страшно задължен. Ще пробвам този начин- дано после пак да не вземе да се пълни от нищото. "Да - да си направиш по-голям системния дял. Харддискът ти е 160 GB (значи 149 двоични "чисто")?"Да- Харддискът ми е 160GB. Чистите стойности обаче са 3.99 на диск С и 145 на диск Д. Това двоично чисто- не ми е ясно какво е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2010 Report Share Публикувано Февруари 9, 2010 Можеш да опиташ EASEUS Partition Master Home Edition, която е и безплатна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Февруари 9, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 9, 2010 Можеш да опиташ EASEUS Partition Master Home Edition, която е и безплатна. "... не може да създава спасителен диск (recovery CD) и не поддържа 64-битови операционни системи." Аз съм с Уиндоус Хр, но нещо не мога да открия колко битова е операционната ми система! Това, че не може да създаде recovery CD не е ли рисковано? Ами ако нещо се обърка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 9, 2010 Report Share Публикувано Февруари 9, 2010 Много силно се съмнявам да си с 64-bit XP, Все пак: Start => Accessoaries => System Tools => System Information. Там пише. Recovery CD-то си е хубава екстра, която ти позволява, ако Windows се сдуха и не може да зареди, чрез него да boot-неш, и да спасиш данни от някой от дяловете. Можеш да възстановиш данни (дори системния дял), ако си създал резервно копие. В случая, си запази предварително важните данни на външен носител (запиши няколко диска, примерно), за в случай че нещо се обърка. Рискове винаги има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 9, 2010 Report Share Публикувано Февруари 9, 2010 "... не може да създава спасителен диск (recovery CD) и не поддържа 64-битови операционни системи." Аз съм с Уиндоус Хр, но нещо не мога да открия колко битова е операционната ми система! Това, че не може да създаде recovery CD не е ли рисковано? Ами ако нещо се обърка?Ако нещо се обърка, губиш всичко. Свали си важните неща преди това на DVD-дискове и тогава прави операцията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Март 2, 2010 Author Report Share Публикувано Март 2, 2010 Ако нещо се обърка, губиш всичко. Свали си важните неща преди това на DVD-дискове и тогава прави операцията. Здравейте, известно време липсвах затова и не съм писал. Свалих си програмата| EASEUS Partition Master Home Edition|, и стартирах, но не ми е ясно как точно се работи със нея. Има ли някакво ръковдоство за работа- в Мрежата не открих такова- все пак операцията е рискована. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bratobg Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 В Youtube погледна ли? Има филмчета с подробнсти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
untraceable Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 Изтегли си Norton Partition Magic 8.0 Чрез нея ще разделиш харда си на части!!!!Начина на работа може да видиш от тук: Ако пак имаш някакви проблеми,пиши,не с епритеснявай!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 2, 2010 Report Share Публикувано Март 2, 2010 Програмата функционира изключително сходно като останалите програми за разцепване и контрол на дяловете - Partition Magic, Acronist Disk Director Suite и др. За тях е обяснявано и в текущия форум, така че можеш да потърсиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост