Jump to content

Добавяне на RAM памет

Препоръчан пост

Здравейте!

Искам да увелича паметта на два компютъра (и двата в момента са с по 512 МВ). Трябва да се вместя в 30 лв и идеята е да взема платка 1 GB за единия компютър а неговата да отиде на другия. Проблемът е че си нямям идея от това каква платка да търся за това дъно, дали платката от единия ще работи на другия и ... общо взето като гледам характеристиките на някоя РАМ единственото което разбирам е размера на паметта :blush: Това е инфото за компа, който ще е с 1 ГБ:

Дънна платка:

Тип централен процесор Intel Pentium 4, 3066 MHz

Дънна платка Intel Corporation D102GGC2

Чипсет на дънната платка ATI Radeon Xpress 200

Системна памет 445 MB

Тип BIOS Неизвестно

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

[ Устройства памет / DIMM2 ]

Свойства на устройствата памет:

Форм-фактор DIMM

Тип DDR

Тип Synchronous

Размер 512 MB

Скорост 667 MHz

Обща ширина 64 bit

Ширина на данните 64 bit

Устройство DIMM2

Банка BANK1

Производител 0x7F7F7F7F7F020000

А това е за този който ще е с 2х512 МВ:

Свойства на дънната платка:

Дънна платка ASRock 775Twins-HDTV v2.0

Свойства на FSB шината:

Тип шина Intel GTL+

Ширина на шината 64 bit

Реална честота 133 MHz (QDR)

Ефективна честота 533 MHz

Пропускателна способност 4266 Мбайта/с

Свойства на шината на паметта:

Тип шина DDR2 SDRAM

Ширина на шината 64 bit

Реална честота 267 MHz (DDR)

Ефективна честота 533 MHz

Пропускателна способност 4266 Мбайта/с

Физическа информация за дънната платка:

Брой слотове за процесор 1 LGA775

Разширителни слотове 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AMR

RAM слотове 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM

Вградени устройства Audio, Video, LAN

Форм-фактор Micro ATX

Размери на дънната платка 240 mm x 240 mm

Чипсет на дънната платка RC410

Допълнителни функции Hybrid Booster

Надеждата ми е някой да бъде така добър да ми разясни дали ще работят и двете платки на втория и каква точна трябва да взема за първия. Разните му там DDR еди колко си, колко MHz и друго което трябва да знам. На самите платки от едната страна нали ръбът е "прекъснат" на едно място. На старите ми РАМ това прекъснато беше по-към края, а сега е точно по средата. Как трябва да разбера къде му е прекъснатото от всичките букви и цифри написани на модела, за да не взема някоя, която въобще да не влезе там :blush: (много съм зле).

Мерси предварително но всеки, който ще се отзове. ;)

Сподели другаде

Проблема ти е интересе,не бях попадал на такъв,но не мога на 100% да ти помогна защото са ти DDR на единия нали и имаш 2-слота за рам на този компютър на който искаш да сложиш 2-те по 521мб.Но ти препоръчвам ако машините ти ще им работи без проблем си сложи DDR2 все пак си е в пъти по-добро според мен.Твоя си работа но или питай специалист или просто си сложи 2-по 512мб на двата ако няма 1гб DDR защото не съм сигурен.Най-добре е на място като цяло това е моето мнение.Дето се казва да му е пред очите на този който ще си има работа с машините ти.И друго не знам дали въобще има смисъл на

такива компютри 1ГБ рамове,ти си преценяй! :bye:

Сподели другаде

panevdd, горните 2 са за компа който ще е с 2х512, а долните за този с 1 ГБ

http://img638.imageshack.us/img638/2561/ira.jpg[/img]

greatwhiteshark, защо да е безмислено да добавям РАМ? И двата много циклят, а в скоро време няма да има по-нови, така че според мен това е варианта за момента. Имаш впредвид, че няма до станат по-бързи ли?

Сподели другаде

На първия на слот 1 няма нищо, а на втория на слот 1, 2 и 4 няма нищо.

Но и аз грешно се изказвам. Идеята е двете платки х512 МВ да отидат на единия (на който ще работят), а на другия да се вземе 1х 1 ГБ.

Сподели другаде

какво толкова се чудиш ?!

изключи ПК-ти от захранванията /от кабелите, тока

хвани се за малко за радиатора или чешмата... да се замасиш някъде, без смях ;)

сваляй двата чипа -виж ги добре и сравни ако са от един тип DDR DDR2 има вероятност да сработят заедно,

внимателно постави и щракни крачетата...

увери се, че са влезли добре..,

когато сравняваш освен означенията огледай крачетата/пиновете и отвора/прекъсването да

са на една и съща страна...

2 х DDR2, че станат !

действай... внимавай да няма прах или некви боклуци да не паднат в слотовете... !

и изкл. !

Сподели другаде

Паметите ти са съвместими, можеш да ги сложиш на едната машина, а за другата да вземеш 1GB.

Виж тази информация, можеш да си я разпечаташ и да отидеш с нея в магазина, когато купуваш памет. Трябва ти DDR2 533 или DDR2 400.

Сподели другаде