dark_razor Публикувано Февруари 7, 2010 Report Share Публикувано Февруари 7, 2010 Имам два хард диска.Единият е малък 40 GB,а другият-200 GB.На малкия имам инсталиран Windows XP Professional и днес реших да инсталирам операционната система на по-гоелмия от двата диска.Инсталацията мина почти без проблем,но в момента съм с две операционни системи на двата харда.Въпросът ми е как да изтрия този Windows,който се намира на малкия хард (40GB) и дали ще има проблем,ако големият го направя MASTER?Не знам дали е от значение,но новият Windows e SP3.Ето и данни за системата ми:AMD Athlon XP1,25 GHz 768 MB RAM Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 7, 2010 Report Share Публикувано Февруари 7, 2010 Имам два хард диска.Единият е малък 40 GB,а другият-200 GB.На малкия имам инсталиран Windows XP Professional и днес реших да инсталирам операционната система на по-гоелмия от двата диска.Инсталацията мина почти без проблем,но в момента съм с две операционни системи на двата харда.Въпросът ми е как да изтрия този Windows,който се намира на малкия хард (40GB) и дали ще има проблем,ако големият го направя MASTER?Не знам дали е от значение,но новият Windows e SP3.Ето и данни за системата ми:AMD Athlon XP1,25 GHz 768 MB RAM Пробвай, направи големия диск Master и виж дали ще ти зареди от него, като малкия е откачен и го направи на Slave. Виж и настройките в биоса и задай от него да зарежда. Ако всичко е наред, зареди новия уиндоус и форматирай малкия харддиск под уиндоус с quick format. Ако не ще нещо, постави инсталационния диск и с него изтрий партишъна, който е малкия диск и създай нов - целия диск. Излизаш оттам с F3. После му дай "формат" под уиндоус. Големият харддиск също е добре да е разделен на две. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dark_razor Публикувано Февруари 7, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2010 Големия диск си е разделен,дори на три.Не става ли през boot.ini да се премахне единия Уиндоус (от малкия хард)?И като говориш за форматиране,предполагам имаш предвид дяла,в който е инсталиран Уиндоуса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 7, 2010 Report Share Публикувано Февруари 7, 2010 Големия диск си е разделен,дори на три.Не става ли през boot.ini да се премахне единия Уиндоус (от малкия хард)?И като говориш за форматиране,предполагам имаш предвид дяла,в който е инсталиран Уиндоуса? Може и да стане, ама виж първо дали ще ти зарежда от големия диск с новия уиндоус. Имам предвид да форматираш целия малък диск и с това да изтриеш и уиндоуса, разбира се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост